Agenda mișcării Pro-Familia

Agenda noastră constă în crearea unei lumi cu o atitudine mai prietenoasă față de familie (sau o lume care să fie mai mult prietenoasă ca o familie). Strategia noastră este de a identifica, a pregăti și a organiza activiști pro-familie, care ar promova căsătoria și familia drept cele mai esențiale, importante și valoroase elemente ale societății.

Noi lucrăm la promovarea și apărarea valorilor familiei în patru sfere-cheie de influență:

  • Educație
  • Business/ Domeniul afacerilor
  • Guvern
  • Surse media

Scopul nostru principal nu este stoparea agendei politice și sociale a mișcării homosexuale, ci schimbarea societății prin a o face una mai puternic pro-familie. Noi dorim ca fiecare sferă a societății să promoveze și să protejeze căsătoria și valorile familiei. Mișcarea homosexuală va fi lipsită de efect proporțional cu succesul nostru în revalidarea și reabilitarea familiei, deoarece cele două perspective nu pot co-exista în mintea publicului. Unii nu pot crede că societatea ar trebui să se bazeze pe familii puternice, considerând în același timp că aceasta ar trebui să permită libertatea sexuală nelimitată. Prin urmare, comportamentul homosexual va fi mai puțin răspândit dacă familiile sunt sănătoase și bine informate despre dezvoltarea și nevoile emoționale ale copiilor.
Dezvoltarea/ Crearea Echipei

Primul pas în crearea unui model este organizarea voluntarilor pro-familiști în patru echipe care ar aborda cele patru sfere de influență(educația, domeniul afacerilor, guvernul și sursele media). Pentru fiecare echipă separat vor fi programate seminare de pregătire și întâlniri regulate.

Fiecare echipă

  • este împărțită în două sau mai multe grupe de lucru cu proiecte specifice, fiecare grup având un lider.
  • are un director sau coordonatorul sarcinii/proiectului a cărui responsabilitate este să organizeze întâlnirile echipei, să numească voluntari pentru grupele de lucru și să faciliteze lucrarea grupelor.
  • Urmărește un plan din trei faze.

Planul din trei faze

Prima fază: organizează echipele de lucru să adune informație și să devină deplin informate despre sfera lor de lucru și infuență.

Faza a doua: dezvoltă scopuri și un plan de acțiune bazat pe studiul din faza întâia și împarte lucrul de implimentare al planului între echipele de lucru.

Faza a treia: implimentează planul prin acțiunea comună a grupurilor de lucru, organizând întâlnirile echipei în mod regulat pentru a raporta progresul, evaluează dacă scopurile sunt atinse și modifică planul de acțiune dacă este necesar.

Notă: Prin studiul realizat, cercetări, consultarea cu specialiști și răspândirea informației, membrii echipei trebuie să devină specialiști în a-i învăța pe alții cum căsătoria și familia beneficiază societatea și cum imoralitatea sexuală, printre care și homosexualitatea, dăunează societății. Pentru a atinge acest scop este benefic ca membrii echipei să fie pregătiți în arta vorbirii în public precum și prezentarea unui subiect.

Sursa: Redeeming the Rainbow (Răscumpărând Curcubeul) de Scott Lively

Traducere: Filat Rodica