Ce să faci când nu ești satisfăcut cum se administrează zeciuielile în Biserică?

Întrebare:

Am citit rapid articolele referitoare la zeciuială și sunt de acord cu principiul că zeciuiala trebuie dată la biserica în care sunt membru. Fac asta de când am început să trăiesc pe banii mei și au trecut mai bine de 10 ani de atunci. În urmă cu aproape doi ani m-am mutat cu familia într-o alta localitate pentru a fi mai aproape de serviciu. Prin urmare, am schimbat și biserica. Odată cu mutarea la noua biserică, am început să dau și zeciuiala tot aici. În ultima lună, însă, m-am confruntat cu o situație în care am cunoscut cum se comportă casierul și conducătorul bisericii în cazul în care cineva își însusește banii unui grup fără a-i consulta și pe ceilalți. Aceasta îmi pune semne de întrebare serioase asupra modului în care ei se raportează și la banii bisericii. În ultimele zile am început să mă gândesc foarte serios dacă este înțelept să dau în continuare zeciuiala la biserică sau dacă ar fi mai bine să o dau unde cred eu că este nevoie. Varianta a doua ar da peste cap ceea ce am susținut până acum, însă nu-mi da pace gândul că banii pe care îi dau ajung să fie folosiți incorect. Sunt într-o mare frământare. Aș dori, dacă se poate, să aflu și părerea Dvs.

Biserica locală este și o echipă care lucrează împreună în Evanghelie și deci, zeciuielile tuturor vor fi folosite înțelept pentru realizarea viziunii în Evanghelie, pe care o are biserica locală și la care s-au alipit toți. Apoi, Scriptura spune că trebuie să vă îngrijiți de cei care vă slujesc și să le dați cinstea cuvenită și prin suportul financiar pe care le oferiți. Nu va fi drept ca să faceți parte din această biserică, să beneficiați de slujirea care se face aici și să nu contribuiți cu zeciuilelile la lucrarea ei.

Dacă aveți anumite suspiciuni față de casier sau față de pastor, trebuie să faceți după Evanghelie și să mergeți să-i spuneți despre temerile pe care le aveți și să vedeți ce vă va spune. Nu vă grăbiți să vă faceți o concluzie înainte ca să discutați cu ei pentru că după ce veți vorbi cu ei s-ar putea să vedeți și să aflați lucruri pe care nu le-ați cunoscut până acum.

Nu știu cum a fost comportamentul casierului și a conducătorului bisericii când a aflat că cineva își însușea banii unui grup fără să-i consulte, dar era de datoria lor să ia atitudine când cineva procedează astfel, adică vine într-un grup al unei biserici și fără știrea conducerii face solicitări de donații, etc. În Biserica lui Hristos trebuie să fie rânduială și dacă cineva vede o nevoie sau vine din altă parte și prezintă o nevoie, este corect să o prezinte mai întâi conducătorilor duhovnicești care păstoresc biserica.