Dragostea adevărată este așteptată și la Drăsliceni

În data de 29 noiembrie, adolescenții din satul Drăsliceni au avut parte de un seminar cu genericul ”Prevenirea și combaterea HIV/SIDA”. La eveniment au fost prezenți peste 60 de elevi din clasele a VI-a-a-IX-a.

Printre invitații la acest seminar a fost Natalia Wellhide, medic psiholog la centrul medical ”Emanuel”. Ea a fost cea care a făcut o prezentare video despre simptomele infectării cu HIV/SIDA și despre alte boli sexual-transmisibile și efectul lor negativ asupra organismului.

Natalia Wellhide a adus multe exemple de viață a oamenilor care au suferit și suferă din cauza acestor boli, având o experință lungă în lucrarea cu persoanele care trăiesc cu virusul HIV. După această lecție, adolescenții au fost îndemnați să se abțină de la relațiile sexuale extra-conjugale.

De asemenea, la acest seminar a fost prezent și Vitalie Marian, vicepreședintele Asociației ”Pentru Familie”, care a condus o lecție despre virginitate. Aici virginitatea le-a fost prezentată ca un mare cadou primit de la Dumnezeu, pentru a fi dăruit viitorului partener de căsătorie. La sfârșitul lecției adolescenții au fost provocați să încheie un legământ în fața lui Dumnezeu și a viitorului partener ca să nu întrețină relații sexuale până la căsătorie. Acest legământ a fost semnat de 36 de elevi din toți cei prezenți în sală.

Cu această ocazie a fost prezentat manualul de studiu biblic inductiv ”Într-o zi mă voi căsători” de Kay Arthur și cartea ”Sfaturi din Biblie pentru adolescenți” de Vasile Filat. Toți elevii au rămas mulțumiți de această lecție, râmânând profund mișcați de tot ce au văzut și auzit.

Evenimentul a fost organizat de către Aurica Guzun, una din absolventele gimnaziului din satul Drăsliceni.

Campania pentru tineri ”Dragostea Adevărată Așteaptă” are ca scop motivarea și convingerea adolescenților de a se păstra curați înaintea lui Dumnezeu și a viitorului partener de viață.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei susține proiectul Dragostea Adevărată Așteaptă, considerând că acesta va contribui la menținerea valorilor unei societăți sănătoase.