Acum și în Moldova: pîinea din făină cu extract din semințe de struguri!

Este un produs-minune, apreciat de gurmanzii din întreaga lume, iar din această săptămînă va fi lansat și la noi acasă. Chiar îmi doresc foarte mult să gust din pîinea fabricată din făină cu extract din semințe de struguri, știind că este foarte gustoasă, nutritivă, și mai puțin calorică.

În multe ţări extractul din seminţe de struguri este folosit ca ingredient minune în bucătărie. O reţetă recomandată de mulţi nutriţionişti este pîinea ce conţine acest extract. Acum făina cu extract din semințe de struguri se produce și în Moldova. Dacă eşti curioasă să afli gustul acestei pîini sănătoase, află că o vei putea testa pe data de 29 septembrie la Festivalul etno-gastonomic ”Bostaniada”, ce va avea loc în satul Lozova, raionul Străşeni. Iar în curînd vei putea găsi acest deliciu şi pe rafturile reţelelor de magazine N1 şi IMC Market.

De ce extractul din seminţe de struguri este considerat „elixirul tinereţii”!

Consumați pîine din făină cu extract din semințe de struguri pentru că nu îngrașă și este absolut sănătoasă.

Studiile de laborator arată că extractul conţine procianidine (o clasă foarte activă de flavonoizi ) cu o putere antioxidantă de 20 de ori mai mare decît vitamina E şi de 50 de ori mai puternică decît vitamina C. Antioxidanţii din extract au capacitatea de a proteja organismul de radicalii liberi (celule înalt reactive produse de propriul organism care afectează funcţia celulară), diminuînd astfel procesul de îmbătrînire prematură, de aceea este considerat „elixirul tinereţii”.

Cercetările multiple au dovedit eficienţa extractului din semințe de struguri asupra mai multor boli:

– Reduce colesterolul “rău” din sînge şi previne afecţiunile cardiovasculare.

– Întăreşte vasele sangvine prin creşterea elasticităţii pereţilor capilare, prevenind formarea plăcilor de ateroscleroză în artere. 

– Conţine unul din puţinii antioxidanţi ce poate penetra bariera encefalică pentru a ajuta la protejarea creierului şi a ţesutului nervos, astfel te apără de boala Alzheimer.

– Reglează nivelul de zahăr din sînge şi previne diabetul zaharat de tip 2, în plus are o putere antiinflamatoare asupra pancreasului.

– Previne şi ajută la tratarea osteoporozei prin creşterea densităţii osoase.

– Împiedică dezvoltarea unor formaţiuni tumorale benigne, cum sunt chisturile ovariene, fibroamele uterine adenoamele si adenofibroamele mamare. Adică te apără de incidenţa mai multor tipuri de cancer. Ba mai mult, în cazul bolnavilor de cancer diminuează efectele chimioterapiei.

– Îmbunătăţeşte vederea şi previne cariile dentare.

– Ajută la creşterea părului şi unghiilor.

– Protejează pielea de razele ultraviolete şi oferă elasticitate acesteia.

Ce țară binecuvîntată avem noi, cu struguri și multe alte fructe și legume folositoare pentru sănătatea noastră!!! Să mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste roade bogate pe care ni le-a dăruit și în acest an.

Fiți sănătoși! Și aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră!

Lenuța Blendarencu