Cum să procedezi când cunoşti un predicator care flirtează cu fetele?

Întrebare:

Vă rog mult să-mi explicați cum se poate considera copil al lui Dumnezeu un predicator care se întâlneşte cu fetele, în timpul întâlnirilor le ține de mână, le îmbrăţişează, apoi le sărută pe obraz, după care le părăseşte dintr-un motiv sau altul. Este asta preacurvie în fața lui Dumnezeu?

Cum să procedezi când cunoşti un predicator care flirtează cu fetele?

Chiar acum mi-a arătat fiica la noutăţi despre cazul unui călugăr de la mănăstirea Căpriana care a fost reţinut de poliţie după ce îşi bătuse grav concubina. Este de neimaginat aşa ceva. Dar, vreau să ştiţi că slujitori corupţi reuşesc să se strecoare în orice confesiune.

Cred că predicatorul despre care aţi scris este un făţarnic care a reuşit să înşele pe mulţi oameni şi să-i ducă în eroare. Şi în Scripturi este scris despre astfel de pretinşi slujitori. În Epistola III a lui Ioan scrie despre unul Diotref are ajunsese să fie păstorul bisericii unde se afla Gaiu, destinatarul acestei epistole. Diotref era un om rău, care căutam să aibă întâietatea şi nu asculta de nici o autoritate superioară şi nici de apostolul Ioan. Despre Diotref Apostolul Ioan a scris că el nu a cunoscut nici odată pe Dumnezeu, adică nu a fost născut din nou şi dovadă erau faptele lui rele. Cred că aşa este şi în cazul acestui predicator despre care ai scris şi presupun că cei care l-au ordinat (hirotonisit) sau i-au încredinţat această slujbă nu cunosc despre felul lui de viaţă în ascuns. Tocmai de aceea a spus Apostolul Pavel lui Timotei astfel cu privire la hirotonisire:

Să nu-ţi pui mâinile peste nimeni cu grabă şi să nu te faci părtaş păcatelor altora; pe tine însuţi păzeşte-te curat. (1 Timotei 5:22)

Acum, din moment ce cunoaşteţi aceste lucruri, şi dacă mai este şi altă fată care a avut astfel de experienţe, trebuie să mergeţi să-l confruntaţi pe acest predicator şi să-i spuneţi ca să meargă el singur să recunoască conducerii bisericii despre comportamentul său. În caz că nu va merge singur să recunoască în faţa mai marilor săi, atunci va trebui să mergeţi voi, şi să mergeţi două, sau chiar trei, pentru că împotriva unui prezbiter (şi aşa presupun că este predicatorul despre care ai scris) nu se poate primi mărturie decât de la doi sau trei martori, aşa cum este scris:

Împotriva unui prezbiter să nu primeşti învinuire decât din gura a doi sau trei martori. Pe cei ce păcătuiesc mustră-i înaintea tuturor, ca şi ceilalţi să aibă frică. Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu, înaintea lui Hristos Isus şi înaintea îngerilor aleşi, să păzeşti aceste lucruri, fără vreun gând mai dinainte, şi să nu faci nimic cu părtinire. (1 Timotei 5:19-21)

Dacă nu veţi merge şi nu veţi spune conducerii bisericii despre comportamentul acestui predicator corupt, vă faceţi părtaşe la faptele lui rele şi veţi împărtăşi şi voi pedeapsa lui când vă veţi prezenta la scaunul de judecată al lui Hristos. Dumnezeu să vă ajute să fiţi tari să vă dea îndrăzneală să confruntaţi acest rău.