A plecat la Domnul pastorul Wayne Barber

14bWayne Barber, pastorul-senior al bisericii baptiste Woodland Park din Chattanoga, a plecat la Domnul. Potrivit http://www.woodlandpark.org, Wayne Barber s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 73 de ani, lăsând în urma sa soția Diana și cei doi copii ai lor – Steven și Stephanie.

Wayne Barber este cunoscut nu doar în SUA, dar și în țările din Europa de Est. Timp de mulți ani el a participat la conferințele anuale pentru pastori, organizate de către Mia și Costel Oglice, directorii misiunii „Precept Ministries Eurasia”, la Centrul de Studii Biblice de la Surduc, România.

Apropiații și prietenii au transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, condoleanțe familiei și rudelor, apreciind înalt personalitatea și slujirea lui Wayne Barber. Kay Arthur, co-fondatoarea Misiunii „Precept Ministries International” spune că a rămas șocată de această veste. Ea își amintește cu mult drag despre prietenia și colaborarea pe care a avut-o cu Wayne Barber în toți acești ani:

„Ce șoc am avut când am auzit că Tatăl nostru l-a luat pe Wayne Barber acasă! Îmi amintesc de prima noastră întâlnire. Jan și Charlie Silvious ne-au invitat pe mine și pe Jack la o întâlnire cu pastorul lor nou. Atunci când Wayne ne-a povestit despre crezul său, l-am îmbrățișat și i-am spus că el este omul nostru. La scurt timp, am început să înregistrăm, împreună, cursurile video ale misiunii „Precept”. Ce binecuvântare! Ce plăcere! Atât bărbații, cât și femeile de toate vârstele au iubit învățătura lui! Chiar anul acesta Wayne a fost cu Mia și Costel la Centrul nostru de instruire din România, predând pastorilor și soțiilor lor unul din cursurile noastre. Jack, David și eu, ca și mulți alții, îi vom duce dorul fratelui nostru iubit. Rugați-vă pentru soția sa Diana, pentru copiii și nepoții lor, dar și pentru biserica noastră, care trebuie să facă acum ajustările necesare. Iar cât îl privește pe Wayne, mesajul lui a fost întotdeauna focusat pe Hristos – „Eu nu pot, El nu a spus niciodată că pot; El poate, El a spus întotdeauna că poate”. Parcă îl văd acum cum stă în picioare, cu un zâmbet mare pe față, dând din cap și spunând: „Ei bine, slavă!””.

Pentru Emanuel Oglice, fiul Miei și al lui Costel Oglice, pastorul Wayne Barber a fost un tată spiritual, care a avut un impact mare asupra lui.

„A trecut în veșnicii un tată spiritual, frate și prieten adevărat. Dragul Wayne Barber, care L-a cunoscut pe Hristos și a iubit cu dragostea lui Hristos a plecat la Domnul și Mântuitorul Său. Îi vom duce dorul! Ne vom aminti de el și îl vom prețui întotdeauna. El ne-a lăsat așa un exemplu frumos de urmat! Wayne a iubit și a slujit Biserica în vremuri dificile, dar și în vremuri de belșug. El i-a iubit pe alții cu dragostea constantă a lui Hristos … chiar și atunci când nu i se răspundea cu aceeași dragoste constantă. El m-a iubit și pe mine și eu știu că Domnul a fost real în viața lui. Vă mulțumesc, frate Wayne, că L-ați lăsat pe Isus să fie Isus în dumneavoastră!”, a scris Emanuel Oglice.

Și Vasile Filat, directorul Misiunii „Precept Ministries pentru Moldova”, a transmis un mesaj de condoleanță familiei lui Wayne Barber, mulțumindu-I lui Dumnezeu, pentru că avut posibilitate să-l cunoască îndeaproape pe acest om al lui Dumnezeu:

14207826_1767274690217878_6050753897750377429_o„Cu întristare am primit vestea despre trecerea la Domnul a pastorului Wayne Alan Barber, un om deosebit al lui Dumnezeu. L-am cunoscut cu mulți ani în urmă prin intermediul învățătorilor mei, Mia și Costel Oglice, și totdeauna am admirat bucuria mântuirii de care era plin acest om și simplitatea cu care putea să explice Cuvântul lui Dumnezeu în multă profunzime. Harul lui Dumnezeu era și a fost miezul mesajului său dintotdeauna. Ascultându-l puteai să mori de râs la iulstrațiile din viața lui și la încheierea mesajului să vezi lacrimi de pocăință pe obrajii celor care ascultă și care luau decizii importante pentru o viață trăită deplin pentru Hristos. Mulțumesc Domnului că mi-a dat harul să-l cunosc pe acest om mare al lui Dumnezeu și mulțumesc sorei Mia și fratelui Costel pentru conferințele anuale organizate în România unde pastorul Wayne a adus multă învățătură, zidire sufletească, motivare și încurajare slujitorilor din România, din Moldova și din alte țări. Aducem condoleanțele noastre soției, familiei și întregii bisericii Woodland Park Baptist Church din Chattanoga„, a declarat Vasile Filat.

Wayne Barber este autorul mai multor cărți, printre care „Viața predată lui Hristos”, care a devenit foarte populară în spațiul nostru. Wayne Barber s-a născut în data de 27 iulie 1943.