S-a stins din viață marele evanghelist Billy Graham

Billy Graham, cel mai cunoscut evanghelist al sec. 21, a plecat miercuri la Domnul, la vârsta de 99 de ani. Graham s-a stins din viață în locuința sa din Montreat, Carolina de Nord. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Billy Graham, a murit din “cauze naturale”.

Supranumit de presă “pastorul Statelor Unite ale Americii”, Billy Graham a reușit să vestească Evanghelia la circa 215 milioane de oameni din lumea întreagă și s-a rugat cu președinții SUA începând cu Harry Truman și până la Barack Obama. Câțiva președinți, inclusiv Lyndon Johnson, George W.Bush și Bill Clinton, au apelat la consilierea lui spirituală.

Potrivit Asociației Evanghelice pe care a fondat-o, Billy Graham a condus la Hristos circa 3 milioane de oameni, mesajul său fiind auzit în 185 din 195 de țări din lume.

De-a lungul anilor Billy Graham a figurat în sondaje ca fiind “Cel mai admirat Om al Planetei”.

„Unicul meu scop în viață”, spunea el, „este de a-i ajuta pe oameni să găsească o relație personală cu Dumnezeu, care, cred eu, vine prin cunoașterea lui Hristos”.

Vestea despre moartea lui Billy Graham a întristat o lume întreagă.

Președintele SUA, Donald Trump, a scris în Twitter astfel despre Billy Graham: “Marele Billy Graham a murit. N-a fost nimeni altul ca el. Toți creștinii și toate religiile îi vor duce dorul. Un om foarte special.”

Și vicepreședintele SUA, Mike Pence, a transmis un mesaj de condoleanță rudelor lui Billy Graham:

“Slujirea lui Billy Graham pentru Evanghelia lui Isus și vocea lui inconfundabilă au schimbat viețile milioanelor de oameni. Noi plângem moartea lui, dar eu știu cu certitudine că el azi a auzit acele cuvinte: “Bine, rob bun și credincios…”. Mulțumesc Billy Graham. Dumnezeu să te binecuvânteze”.

Franklin Graham, fiul lui Billy Graham, a anunțat despre moartea tatălui său pe pagina sa de Facebook:

„Tatăl meu, Billy Graham, a fost întrebat odată: „Unde este Raiul?” El a răspuns: „Raiul este locul unde este Isus și eu merg la El în curând!” În această dimineață, la vârsta de 99 de ani, el a plecat din această lume în viața veșnică în Cer, pregătită de Domnul Isus Hristos – Mântuitorul lumii – pe care el L-a proclamat de aproape 80 de ani. Familia noastră, colegii săi, partenerii fideli ai slujirii și mulți oameni din întreaga lume îi vom duce dorul. Dar ce bucurie are el să fie primit de Dumnezeu Tatăl și să se reunească cu mama mea în prezența Domnului Isus, care dă pace sufletelor veșnice!”

Billy Graham s-a născut la 7 noiembrie 1918. La vârsta de 15 ani el și-a predat viața Domnului Isus în cadrul unei evanghelizări din orașul său natal, Charlotte. După ce a graduat Colegiul Bob Jones și Institutul Biblic din Florida, Graham a fost ordinat în 1939 în calitate de slujitor baptist. În 1943 el a absolvit Colegiul Wheaton, unde a făcut cunoștință cu o studentă pe numele Ruth McCue Bell, fiica unui doctor misionar. Cei doi s-au căsătorit în august 1943 și au avut cinci copii, 19 nepoți și numeroși strănepoți. Ruth Graham a murit în iunie 2007 după 64 de ani de căsătorie.