A inceput Seminarul de instruire a profesorilor de religie din bisericile baptiste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, 1 septembrie a început seminarul de instruire a profesorilor pentru predare religiei în școli, organizat de Uniunea Bisericilor Baptiste din R.M.

Seminarul a început joi , 1 septembrie , după ora 18.00 și va dura până sâmbătă, 3 septembrie până la ora 13.00.

Locul  desfășurării seminarului este Tabăra Uniunii Bisericilor Baptiste in R.M. din  Singerei.

Conducătorul acestui seminar a fost delegat de către Uniunea Bisericilor Baptiste , pastorul bisericii BunăVestirea din or. Chișinău – Vasile Filat.

 

Participanții la acest seminar, în număr de 41 persoane, au venit din 25 localități a R.M. Ei sunt cei care au predat până acum religia în școlile din localitățile în care locuiesc și unii care doresc să înceapă predarea religiei în școli, pentru că înțeleg importanța acestui lucru – atât de important pentru țara noastră. În total, acești 41 de profesori au predat la aprox 850 copii religia în școli după curriculum Evanghelic

La acest seminar s-a predat cursul “Cum să faci alegeri pe care să nu le regreți” – un curs despre importanța de a face alegeri corecte in viață și consecința alegerilor rele, după exemplul lui David – împăratul lui Israel. Acest manual poate fi folosit cu eficacitate pentru predarea religiei in scoli dupa curricula evangehlica. Elevii il folosesc nu doar ca un manual de religie, dar chiar ca un caiet de lucru.

In timpul programului, participantii au avut mai multe insarcinari, la care au lucrat impreuna fiind impartiti in mai multe echipe.

In grupuri, participantii au discutat despre problemele pe care le intilnesc inpredarea religiei in scoli si au incercat impreuna sa gaseasca cele mai bune raspunsuri la greutatile pe care le intilnesc in cale in aceasta importanta lucrare.

Printre cei 41 de participanti la seminar, au fost prezenti si 7 formatori din diferite localitati, pe care ii vedeti mai sus in imagine.

Toti sunt incintati de acest seminar si au inteles ca este un inceput mic, dar important. In R.M. sunt peste 500 de biserici baptiste, deci, ar fi trebuit sa fie cel putin 500 de participanti la acest seminar. Iata de astazi au fost inaltate rugaciuni ca Dumnezeu sa arate importanta implicarii tuturor bisericilor in predarea religiei in scoli dupa Curricula Evanghelica.

Astfel de seminare vor fi organizate o data la 3 luni – 4 seminare pentru un an. Sunt invitati toti cei care predau religia in scoli dupa curricula Evanghelica si cei ce doresc sa inceapa sa predea.

Adrian Blajinschi cu referire la  StiriCrestin.MD