A fost votată legea privind activitatea confesiunilor religioase în Bulgaria

Proiectul de lege din Bulgaria ce privește activitatea confesiunilor religioase minoritare din Bulgaria, pentru care am îndemnat creștinii să se roage, a fost votat pe 21 decembrie curent. Din fericire, politicienii au luat în considerație îngrijorările evanghelicilor privind mai multe restricții și limitări pe care le-ar fi impus legea în prima variantă. Astfel, proiectul de lege a fost modificat și apoi supus votului, fără să mai reprezinte o amenințare pentru libertatea de religie în Bulgaria.

Proiectul de lege ce amenința libertatea de religie în Bulgaria a fost modifica și votat pe 21 decembrie 2018

Credincioșii din Bulgaria au transmis mulțumiri celor care s-au rugat și s-au implicat în vreun fel în toată această perioadă.

Miercuri, 19 decembrie 2018, cu 24 de ore înainte de votarea în Parlament, în cadrul unei lungi ședințe a Comisiei Parlamentare pentru Religie și Drepturile Omului cu participarea reprezentanților diferitor confesiuni din Bulgaria, au fost aduse modificări majore la textul proiectului de lege, anunță evangelicalfocus.com.

Mai multe detalii despre acest proiect de lege și amenințările pe care le prezenta pentru libertatea de religie din Bulgaria le-am discutat în emisiunea ACTUAL cu participarea deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.