A fost dat startul campaniei „10 Porunci”

Biserica Buna Vestire a Mântuitorului din Chișinău a lansat, la începutul lunii septembrie, o campanie socială intitulată „10 Porunci”. Astfel, pe parcursul unei luni, în mai multe sectoare din Chișinău au fost afișate bannere cu cele zece porunci din Biblie.

Ideea campaniei îi aparține lui Vasile Filat, pastorul bisericii „Buna Vestire a Mântuitorului” din Chișinău.

„Când le vorbesc oamenilor despre Domnul nostru Isus Hristos, când încerc să le prezint Evanghelia, și mă interesez despre viața lor religioasă, cei mai mulți oameni spun că se străduie să împlinească cele zece porunci. Dar apoi, tot în discuții, îmi dau seama că mulți nu cunosc aceste zece porunci.”, spune Vasile Filat într-un video oficial, în care prezintă proiectul.

Organizatori campaniei își propun în acest fel să-i ajute pe oameni să cunoască mai bine învățătura Bibliei, întrucât țin atât de relația lor cu Dumnezeu cât și de relația lor unii cu alții.

„Prima parte din ele vorbește despre relația noastră cu Dumnezeu – primele patru porunci, și, celelalte șase porunci țin de relația noastră cu oamenii. Dacă ne conducem de aceste porunci, putem să trăim o viață fericită pe acest pământ și apoi să intrăm în fericirea veșnică, în Împărăția lui Dumnezeu”, adaugă Vasile Filat.

Pe fiecare banner este imprimată porunca și referința biblică. Cele zece porunci au fost extrase din cartea Exod din Vechiul Testament, din capitolul 20. Fiecare poruncă este însoțită și de o imagine grafică, care amplifică mesajul. Totodată, pe toate bannerele, în colțul drept de sus, este imprimată o invitație la un seminar de studiu biblic Intitulat „Credința adevărată iubește pe Dumnezeu și pe aproapele”.

Prima lecție din acest seminar se va desfășura în ziua de vineri 29 septembrie, la ora 19:00, în incinta bisericii „Buna Vestire a Mântuitorului” din Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 133. Seminarul va fi predat de pastorul Vasile Filat. Special pentru această campanie a fost lansată pagina web http://www.10porunci.md, unde oamenii se pot înregistra la seminar dar și la alte câteva webinare tematice care vor fi organizate online, pe zoom, până la începerea seminarului.

Campania „10 Porunci” se desfășoară cu susținerea grupului media Moldova Creștină.