A avut loc Sesiunea I pentru pregătirea liderilor în lucrarea cu copiii

În perioada 6-17 martie 2017, în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova a fost predată Sesiunea I pentru pregătirea de lideri în lucrarea cu copiii și adolescenții. La această sesiune au participat 10 slujitori care sunt implicați în cluburi de copii și adolescenți, centre de zi și școli duminicale.

Lideri în lucrarea cu copiii

Participanții au avut parte de o pregătire intensivă în vederea predării eficiente, interactive și captivante a Cuvântului lui Dumnezeu, în baza cursurilor “Sens interzis, Iona!” și „Cum să studiem Biblia pentru copii”.

”Am învățat și am văzut încă o dată cât de important este felul cum abordăm copiii și cât de important este mesajul și felul cum este formulat mesajul, pentru că o înțelegere greșită a doctrinei, a învățăturii aduce mai târziu consecințe. Cât de important este să prezentăm mesajul copiilor. Chiar dacă facem mesajul accesibil lor, totuși nu denaturăm mesajul.” Tika Filat, studentă la Institut.

lideri în lucrarea cu copiii

„Aceasta este prima mea sesiune pentru copii și m-a ajutat foarte mult ca să înțeleg, în primul rând, cum primesc copiii Cuvântul lui Dumnezeu, metodele cele mai efective de a preda studiul la copii și am văzut cum se lucrează cu ei.”  Slavic Crîlov, student la Institut.

Sesiunea a fost predată de Violeta Blajinschi, profesoară în cadrul Institutului. De asemenea, la această sesiune studenții au învățat și psihologia copiilor, cu scopul de a evidenția particularitățile de vârstă și problemele cu care se confruntă la fiecare etapă de vârstă pentru a putea fi cât mai efectivi în lucrarea pe care o fac fiecare.

”La sesiunea aceasta am vorbit foarte mult despre aspectele de dezvoltare psiho-socială a unui copil. am vorbit despre ce efect au aceste cursuri, care sunt alcătuite foarte bine, în sensul că dezvoltă multilateral copilul, dezvoltă foarte bine imaginația, atenția, memoria și acestea  au un beneficiu nemaipomenit pentru dezvoltare la copil. Ceea ce vreau să mai menționez este că aceste cursuri, ca să fie folosite la maxima eficiență, trebuie să fie folosite așa cum au fost ele concepute. La sesiunile de acest gen, la sesiunile pentru lucrătorii cu copii, noi aceasta facem, să vedem cum putem să le folosim la maxima lor eficiență.” – Violeta Blajinschi, profesoară în cadrul Institului.

”Am văzut cum copiii, în urma studierii acestor manuale, citesc mai bine, se dezvoltă, relaționează cu prietenii mai bine decât până a studia aceste manuale.” – Daniela Goncear, STUDENTĂ LA INSTITUT.

Sesiunea s-a desfășurat în incinta bisericii “Harul” din or.Chișinău. Misiunea ”Precept Ministries Moldova” anunță următoarea sesiune pentru pregătirea de lideri în lucrarea cu copiii pentru perioada de 7-19 august 2017. Toți doritorii de a participa la această sesiune sau orice altă activitate desfășurată de misiune pot să se adreseze la emailul info@precept.md sau la numărul de telefon: (+373) 069966779.