A avut loc primul seminar biblic pentru lucrătorii sociali din Republica Moldova

În perioada 17-27 martie, la sanatoriul „Nistru” din orașul Camenca, Asociația „Precept Ministries Moldova” a desfășurat în premieră  un seminar biblic pentru asistenții sociali. În cadrul acestui seminar au participat 60 de asistenți din întreaga țară. În cele 10 zile din cadrul proiectului cei care duc mult greu în satele și comunele țării noastre au studiat cursul biblic „Cum să îți zidești o familie trainică” și „Credința adevărată iubește pe Dumnezeu și aproapele său”. Aceste studii biblice pentru cei mai mulți a fost o cercetare  profundă în care și-au reevaluat relația cu membrii familiei, colegilor de la serviciu și nu în ultimul rând cu oamenii cărora le slujesc. Vă propunem mai jos câteva mărturii ale unor asistenți despre impactul seminarului în viețile lor.

Consilierul local și asistentul Valentina Axenti din comuna Chioselia, raionul Cantemir a afirmat următoarele:  „Am învățat foarte multe la acest seminar. Mai ales despre  faptul că familia, celula societății, trebuie să fie sănătoasă, iar această sănătate reiese din relația pe care o are fiecare membru din familie cu Dumnezeu. Familia, dacă o trăim așa cum a conceput-o Dumnezeu, ne dă bucurie și sens vieții.  Am învățat despre respect, iertare și comunicare. Schimbarea în țara noastră se va începe  numai atunci cînd în familii se va studia din pruncie Cuvîntul lui Dumnezeu. Vreau să fac acest studiu și în satul meu”.

Aliona Smochină, asistent social, orașul Orhei: „Vreau să încep prin faptul că niciodată nu am citit Biblia, a fost ceva nou pentru mine, având în vedere că am un caracter dificil. Eu eram liderul familiei și  dominam în familie. Vreau să aplic ceea ce am învățat și anume  să fiu supusă. Vreau să exclud limbajul dur pe care îl aplicam chiar și cu cei din familia mea. Doresc să mai iau parte la astfel de proiecte”.

Simeon și Elena Mereacre, comuna Costești, raionul Ialoveni: „Cursurile biblice ne-au ajutat mult, ne-au oferit informații cum sa asigurăm trainicie familiei noastre, chiar dacă avem 39 de ani de căsătorie. Acum știu care este soluția împotriva ispitelor. Am înțeles Biblia altfel decât îmi era prezentată înainte și așa cum nu mi-a s-a explicat niciodată.  Acest studiu m-a ajutat să îmi văd clar rolul și responsabilitățile de soție, mamă și bunică.  Am înțeles că credinta joacă un rol fundamental în relațiile din familia mea”.

Olga Crețu, satul Antonești, raionul Ștefan Vodă: „În primul rând a fost un curs eficient pentru mine și familia mea. Consider că fiecare specialist în asistența socială trebuie să treacă acest curs biblic, pentru că vede zilnic cum familia se distruge. Cuplurile tinere divorțează și nu mai sunt consiliate așa cum o cere Biblia. Eu vreau să urmez tot ce am învățat. Dorința mea este ca întorcându-mă acasă să predau acest curs familiilor tinere care au probleme în căsnicia lor. Și vreau să îmi iubesc aproapele meu, indiferent cine este el, ca pe mine însumi. De fapt, ca și asistent social, acesta trebuie să fie motto-ul nostru. Mulțumesc că v-ați gândit la noi”.

Ana Chetraru, satul Roșcani, raionul Strășeni: „Acest seminar mi-a deschis ochii asupra Sfintelor Scripturi. Am văzut mult mai clar Cuvântul lui Dumnezeu. Nu am fost învățată niciodată aceste adevăruri. Să fiu sinceră, m-a luat și frica, pentru că am văzut starea mea păcătoasă, căci eu am pus mai presus relația cu copiii și nu cu soțul meu, dar și în alte aspecte ale vieții am păcătuit grav. Nu mai vreau să continui acest mod de viață. Vreau să fiu atentă cu oamenii din jur, cu cei din casa mea și în relații să dau dovadă de un comportament creștin”.

Lidia Cristea, Cimișlia: „Ceea ce am învățat, sfaturile și toată învățătura din cursul despre familie mi-a fost foarte util. De multe ori nu știam cum să reacționăm în diferite situații. Dar acum știu cum să acționez în familia mea, dar și să sfătuiesc pe cei mai tineri, mai ales în probleme ce țin de avort. Vrem să veniți la noi în Cimișlia să faceți astfel de seminare”.

Viorica Vlădicescu, Chișinău: „Mi-a plăcut foarte mult acest studiu, pentru că este nu doar teoretic, dar și practic. Am rămas impresionată de temele care au fost abordate despre rolul comunicării în familie, felurile de dragoste, rolul soțului și rolul soției. Apoi, am învățat cum să mă încred în Domnul când am crize financiare și când trec prin felurite încercări. Pentru mine personal am decis să comunic mult mai mult cu soțul și copiii”.

Toți participanţii din cadrul proiectului și-au exprimat dorința de a mai participa la astfel de acțiuni unde să fie învățați în cel mai practic și simplu mod valorile frumoase ale Sfintelor Scripturi. De asemenea, aceștia au mulțumit Asociației „Precept Ministries Moldova”, pentru că s-a gândit la ei.