A avut loc întâlnirea sportivilor și antrenorilor creștini

Sportul este una din cele mai eficiente unelte de a spune oamenilor Evanghelia. În acest sens în orașul Chișinău a avut loc întâlnirea cu antrenorii creștini care fac misiune prin sport în întreaga țară. Această frumoasă întâlnire a fost organizată de membrul Coaliției Sportive Mondiale, președinele clubului de taekwon-do „Stolas Leukas”, Vasile Filat.

Scopul acestei întâlniri a fost de a auzi mărturiile antrenorilor privind implicarea în lucrarea sportivă și de a ne încuraja și a ne ruga unii pentru alții. În prima oră, toți cei 20 de antrenori au împărtășit despre cele mai importante succese din anul 2013 și planuri pentru anul 2014.  

Un lucru îmbucurător a fost că la această întâlnire au venit instructori care antrenează la cel mai înalt nivel la genuri de sport precum: baschetbol, futsal, fotbal, taekwon-do sau volei. Majoritatea din acești antrenori duc cu greu Evanghelia în sate unde nu este nici o prezență vie a Cuvântului lui Dumnezeu, deschizând secții sportive în aceste localități. În poza de mai jos îi vedeți pe Victor Boicu (fotbal) care antrenează în satul Horodca din raionul Ialoveni, Vlad Bercu (taekwon-do), Oleg Țurcanu (taekwon-do) în satul Țîpala din raionul Ialoveni și Porubin Gheoghe (fotbal) în satul Mârzaci, raionul Orhei. 

După mărturiile sportivilor, Vasile Filat a explicat strategia de lucru a Coaliției Sportive Mondiale, după care a prezentat audienței Școala Internațională de Misiune prin Sport și i-a îndemnat pe antrenori să beneficieze de această școală unică în întreaga lume. Spre final a mai fost prezentat proiectul național „Dragostea adevărată așteaptă”.                               

La încheiere, ne-am rugat că prin sport cât mai mulți oameni să audă Evanghelia și cât mai mulți să se întoarcă la Hristos și să devină buni ucenici ai Domnului Isus.