7 motive pentru care trebuie să îți faci tema pentru acasă

Nu demult am citit un articol, unde este prezentată o statistică a elevilor care își fac tema pentru acasa. Studiul a arătat că elevii cu vârstă de peste 15 ani sunt mai petrecăreți și numai 26% își fac tema pentru acasă regulat. Mă gândeam de ce se întâmplă așa? Cred că problema constră în faptul că elevi petrec prea mult timp în fața calculatorului. Ieșirile în parc cu prietenii este un alt motiv pentru a nu-ți face lecțiile. Însă, eu vreau să prezint 7 beneficii în facerea temei pentru acasă.

1. La lecție deseori profesorii nu reușesc să acorde la fiecare atenție, să răspundă la toate întrebările elevilor, din lipsa timpului. Tema pentru acasă care ți-o dă profesorul te ajută să înțelegi mai bine lecția predată în clasă.

2. Atunci când faci temele găsești momente care îți aprind interesul și ca deobicei cauți informații în legătură cu ea pe internet. Aceasta lucrează la dezvoltarea cunoștințelor tale în cultura generală.

3. Un alt beneficiu este că nu iei a doua zi notă rea pentru că nu ai făcut tema. Când primești o notă bună ești motivat să continui să îți faci lecțiile.

4. Făcându-ți tema pentru acasă, tu arăți respect față de profesor și asta va dezvolta prietenia dintre voi. De asemenea, profesorii au o altă atitudine față de tine, comparativ cu cei din clasă. 

5. Dacă nu îți faci tema pentru acasă poți să spui că te duci degeaba la școală, pentru că pierzi materialul care este predat și atunci când vei înțelege importanța temei pentru acasă îți va reuși cu greu să ajungi din urmă materialul pierdut.

6. Un alt motiv pentru care trebuie să iți faci lecțiile este că, astfel, tu testezi nivelul tău de cunoștințe aflate timp de 45 de minute. În așa fel tu vezi unde mai șchiopătezi și unde ai de lucrat. Aceasta îți va arăta în ce domenii ești mai bun și în viitor ajutându-te să îți alegi profesia.

7. Ultima mea motivare pentru tine este faptul că într-o zi vei avea copii și când vor veni să ceară ajutor nu cred că te vei simți în apele tale spunându-i că nu știi. Ca viitor părinte trebuie să fii un exemplu pentru copii tăi în toate lucrurile.

Sper că te-am motivat să îți faci tema pentru acasa regulat pentru că aceste învățături care le dobândești acum vor avea efectul lor în viitorul tău. Fă-ți tema pentru acasă!