5 sfaturi pentru eficiența taberelor creștine de zi

Vara este un timp deosebit de prielnic pentru evanghelizarea copiilor. Taberele de zi sunt ușor de organizat și nu necesită cheltuieli considerabile. Fiecare biserică este în stare să organizeze tabere de zi în localitatea unde se află, dar și în alte localități unde nu este biserică încă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru creștinii bisericii „Buna Vestirea” din Chișinău, care au venit cu inițiative și s-au implicat în organizarea taberelor de zi. Săptămâna aceasta se desfășoară 8 astfel de tabere și vreau să împărtășesc cinci sfaturi utile pentru creștinii pe care îi păstoresc și care le vor prinde bine și altora, care intenționează să facă astfel de activități. De fapt, sfaturile se aplică și pentru cele în corturi sau staționare. 

 

1. La completarea manualului de studiu biblic asigurați-vă că copiii înțeleg bine mesajul biblic și nu completează mecanic. Nu vă grăbiți să completați în timp scurt lecția, ci insistați la înțelegerea textelor biblice studiate. 

2. Rezervați suficient timp pentru recapitulare și asigurați-vă că copiii au înțeles și au memorizat adevărul principal din lecția precedentă. 

3. Dați-le elevilor să facă jocuri, scenete, lucrări manuale, prin care să memorizeze și mai bine adevărul biblic studiat. 

4. Faceți discuții cu copiii prin care să-i ajutați să aplice învățăturile biblice însușite la situația lor și la contextul vremurilor în care trăim. Cu părere de rău, am întâlnit oameni maturi care cunosc multe texte biblice pe dinafară, dar nu sunt în stare să le aplice la viața lor de zi cu zi. Să-i învățăm pe copii cum să trăiască învățătura biblică în viața lor de zi cu zi. 

5. Explicați-le bine copiilor planul mântuirii. Acesta este mesajul central al Bibliei și primul pe care fiecare copil trebuie să-l înțeleagă. De aceea, vorbiți cu copiii despre gravitatea păcatului, despre lucrarea Domnului Isus Hristos și despre importanța mântuirii prin credință. Dacă copilul pleacă de la tabără fără să cunoască cum poate fi mântuit și ce anume trebuie să facă, aceasta va fi un faliment. Unii înțeleg mai greu, de aceea trebuie explicat mai des prin cuvinte și ilustrații ușoare de înțeles pentru ei. 

 

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ajute să faceți cât mai multe tabere ca să-i învățați Cuvântul lui Dumnezeu pe cât mai mulți copii.