Ce este planul anual de citire a Bibliei?

Întrebare:

Ce este calendarul anual de citire a Bibliei? Care sunt avantajele citirii lui și unde pot procura un astfel de calendar? 

Calendarul anual de citire a Bibliei este o împărțire a întregului conținut al Sfintelor Scripturi după numărul de 365 de zile așa ca într-un an întreg să fie citită în întregime. Astfel, în zi vă vor reveni să citiți câte 3-6 capitole.

Există mai multe feluri de calendar anuale de citire a Bibliei:

  • Canonic – este planul de citire a Bibliei timp de un an cu începere de la cartea Geneza și cu încheierea la cartea Apocalipsa.
  • Cronologic  – este planul conform căruia se citesc evenimentele descrise în întreaga Biblie în ordinea întâmplării lor. De exemplu, când citești despre viața lui David, vei citi și psalmii pe care i-a scris în în timpul evenimentelor respective.
  • Istoric – este planul de citire a cărților Bibliei din Vechiul Testament în ordinea cum erau clasificate în Israelul antic, iar cărțile Noului Testament sunt citite în ordinea cronologică a scrierii lor. Astfel, după cartea Proverbelor lui Solomon vine cartea lui Iov și apoi Cântarea Cântărilor, iar Noul Testament începe cu Epistola lui Iacov.
  • Vechiul și Noul Testamente împreună – este planul conform căruia în fiecare zi se citește câte o porțiune din Vechiul și din Noul Testament în ordinea cum le găsim scrise în Biblie.
  • Combinat – este planul de citire care combină părți din Testamentele Vechi și Nou în ordine netradițională. Astfel se va citi cartea prorocului Isaia împreună cu Evanghelia după Marcu.

Este foarte bine ca fiecare familie să pună timp zilnic deoparte ca să citească conform unui astfel de plan. În felul acesta, în fiecare an, este citită Biblia în întregime. Noi acum citim cu familia conform planului cronologic. De asemenea, este de un foarte mare folos pentru fiecare predicator să citească Biblia conform unui din aceste planuri.

Accesați linkurile din acest articol ca să puteți descărca unul din aceste planuri după care veți alege să citiți Biblia. Tipăriți acel plan și păstrați-l în Biblia personală. Oricând citiți conținutul stabilit pentru ziua respectivă bifați în dreptul zilei. Dacă se întâmplă să nu reușiți într-o zi, a doua zi citiți pentru două zile. În felul acesta, veți citi în fiecare an Biblia în întregime.