Care sunt cele 3 cărți sfinte venite înaintea Coranului ?

Întrebare:

Nu-mi este clar ce spun musulmanii, precum că ultima carte sfântă este Coranul, dar până la Coran mai sunt încă 3 cărți sfinte. Care sunt aceste 3 cărți Sfinte de până la Coran ? Ei mai spun că în Coran scrie ca și în Biblie. Este adevărat ? Eu mai departe nu am citit nimic,pentru ca să nu mă rătăcesc. 

3 carti sfinte inaintea coranului

Mă bucur foarte mult că ați adresat această întrebare în dorința de a nu vă rătăci mai mult.

Da, așa este. Musulmanii cred că înainte de Coran au mai fost scrise sau date de la Dumnezeu 3 cărți sfinte. Aceste cărți sunt: Tora scrisă de Moise (primele 5 cărţi din Biblie), Psalmii lui David şi Evanghelia lui Isus Hristos. În limbajul islamic le veţi auzi numindu-se astfel: Taurot, Zabur şi Injil.

Este un lucru îmbucurător faptul că islamul recunoaşte aceste cărţi ca venite de la Dumnezeu şi aceasta trebuie să fie pentru fiecare din noi o platformă de început în discuţii şi evanghelizarea fiecărui musulman. Mai mult decât atât, Coranul porunceşte musulmanilor următoarele:

“ dacă stai la îndoială cu privire la ceea ce ţi-am trimis (Coranul) Noi , întreabă pe cei ce au citit Scripturile precedente (Taurot, Zabur, Injil), înaintea ta. Doar a venit la tine adevărul de la Domnul tău, deci să nu fii îndoielnic? (Sura 10:94)

Potrivit Coranului, Taurot, Zabur şi Injil ar trebui să fie un comentariu explicativ la ceea ce este scris în cartea sfântă a musulmanilor. Orice musulman adevărat trebuie să citească măcar o dată întreaga Biblie, care este Cuvântul venit de la Dumnezeu.

Problema însă este alta…. Musulmanii afirmă că Taurot-ul, Zabur-ul şi Injil-ul, nu mai sunt în prezent, în forma lor originală. Ei spun spun că aceste 3 cărţi au fost schimbate pe parcursul istoriei. Aceasta este o minciună împotriva adevărului, un atac din partea celui rău asupra adevărului eliberator al lui Dumnezeu. Când auziţi afirmaţii de acestea este bine să adresaţi şi următoarele întrebări la care musulmanii nu au răspuns:

  1. Când au fost schimbate aceste 3 cărţi ? Înainte, în timpul sau după moartea lui Mohamed ?
  2. Cine a făcut schimbările ? Evrei sau Creştinii ?
  3. Care traducere a Bibliei a fost schimbată prima dată ?

Bineînţeles că întrebări sunt mult mai multe pe care le puteţi adresa musulmanilor. Însă acestea sunt câteva din ele la care nu veţi primi un răspuns concret. Dacă Biblia a fost schimbată înainte ca Mohamed să se nască, atunci întrebaţii cum explică Hadisa aceasta:

Relatat de Abdulah Ibn Umar:

Un grup de evrei au venit şi au invitat pe Apostolul lui Allah la Quff. Deci el i-a vizitat la şcoala lor. Ei au spus: Abul Qasim, unul din bărbaţii noştri a comis adulter cu o femeie; deci pronunţă o judecată asupra lor. Ei au pus o pernă pentru Apostolul lui Allah care s-a aşezat pe ea şi a zis: Aduceţi Tora. Apoi a fost adusă. Atunci el a scos perna de sub el şi a pus Tora pe ea spunând: CRED ÎN TINE ŞI ÎN CEL CE TE-A REVELAT…. (Abu Dowud, cartea 38, numărul 4434)

Dacă Mohamed a crezut în Tora, atunci cum pot spune Musulmanii că Tora de astăzi nu mai este cea originală ? Tora care este în Biblie astăzi, este aceeaşi cu manuscrisele care datează mult înainte de naşterea lui Mohamed. Deci ceea ce a citit Mohamed atunci, este ceea ce citim noi astăzi şi este de datoria fiecărui musulman să creadă şi să citească aceste lucruri.

Se aseamănă Coranul cu Biblia ?

Ca răspuns la această întrebare, vă propun să citiţi următorul articol unde cred că veţi găsi răspunsul:

Are Coranul vreo legătură cu Biblia ?

Dumnezeu să vă binecuvânteze să cunoaşteţi Adevărul venit de la El, adevăr care vă va face liberi!