250 de metri de rușine națională

Cu mare părere de rău, moldovenilor le este impus să accepte stilul de viață al unor oameni pentru care bunul simț se pare că nu mai există. Duminică, când orice om de bună credință pune preț pe lucrurile sfinte, merge în locașurile de cult pentru a avea părtășie cu Dumnezeu, un grup de oameni, pentru care păcatul a devenit un mod de viață, au bulversat o țară întreagă. Începând de la autorități locale, poliție și simpli cetățeni, toți au fost indignați de comportamenul obraznic al oranizației GenderDoc,-M organizație care în cel mai direct mod doresc să se impună pe orice cale ca stilul lor păcătos de viață să fie acceptat de o țară întreagă. Judecata a luat o decizie corectă și le-a interzis să mărșuluiască prin centrul capitalei, schimbându-le destinația într-o zonă mai puțin vizitată. Însă și de data aceasta am fost martori că pentru ei legea nu contează atunci când ei sunt în pierdere. Circa 50 de homosexuali și suporteri ai acestora au fost păziți de un efectiv impunător de colaboratorii ai organelor de drept. Cei 250 de metri de rușine națională parcursă de acești oameni ne demonstrează încă o dată că în aceste vremuri este posibil ca orice păcat să fie legiferat, fără voia cetățenilor. De altfel o întreaga țară și-a arătat nemulțumirea față de gestul celor care odată spuneau că în fiecare familie din țară este câte un homosexual. Ca apoi azi să spună că sunt ceva peste o mie de oameni și femei care sunt implicați în aceste practici. Nu cred că cineva are nevoie să știe cîți sunt exact, pentru că acest păcat există de mult, dar până în secolul 21 aveau și ei o limită a decenței, și nu au cerut ca păcatul în care au intrat să fie legalizat.

Mai trist este faptul că toate aceste lucruri s-au întâmplat cu nemijlocita implicare a celor 101 deputați care exact cu un an în urmă, au adoptat rușinoasa lege care, în loc să aducă bucurii oamenilor, are o conotație inversă și aprinde spiritele în societate de fiecare dată doar la auzul ei. Dacă nu sunt de acord cu astfel de parade publice ale acestor oameni și am văzut că nu sunt, de ce atunci ne-au mințit cu rușinare Mihai Ghimpu, Vlad Filat sau Marian Lupu că această lege ne va aduce mari beneficii? Ce fel de beneficii ne-au adus, am văzut cu toții. Certuri interminabile și nici o zi fără noi dezamăgiri din partea legiuitorilor noștri. Ba mai mult, politicienii noștri nu au luat nicio atitudine față de unii oficiali europeni care au scuipat în demnitatea întregii țări, declarînd că populația țării care nu accepta homosexualitatea ca normă sunt înapoiați și trăiesc cu trecutul. 

Ce mult aș prefera să trăiesc mai bine cu trecutul unde cuvântul moralitate era cel puțin respectat și oamenii care se dădeau unor păcate încercau cel puțin să le ascunde, dar nici într-un caz să mearga prin pieți și să se impună societății.

Una peste alta, am fost martori ai primilor 250 de metri de rușine morală. Această rușine reflectă cu exactitate ceea ce se întâmplă în societate. Iar dacă nu ne vom trezi odată și odată, riscăm să intrăm într-o nouă dictatură. Și atunci să nu ne mai întrebăm de ce Dumnezeu își întoarce fața de la noi. O țară va prospera și asta nu mai este nici un secret, doar atunci când se va face o reforma personală spirituală în inimile celor care sunt factori de decizie în țara noastră. Când Dumnezeu nu va fi doar pe buzele lor, dar va locui și în inimile lor avem șansa ca răul să fie diminuat. Și atunci poate va apărea șansa să avem încredere în cei care tind să fie lideri politici. Dar pânvă vom vedea acele zile, vom aveam încă multe zile de rușine, când omul va fi condus de fire și mai puțin de rațiune.