14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Ajută și pe alții să fie printre noi!

Sângele este o sursă importantă, atât pentru tratamentele planificate, cât și pentru intervențiile de urgență. Transfuzia sângelui salvează milioane de vieți în fiecare an, în unele cazuri, constituind unica șansă în prelungirea vieții. Sângele este vital pentru tratarea răniților în situații excepționale (dezastre naturale, accidente etc), precum are și un rol esențial în salvarea vieții materne și perinale.

Am o rudă, viața căreia depinde de sângele străin. Din cauza că organismul ei nu produce suficiente celule-stem, responsabile de crearea sângelui, ea este nevoită să meargă odată la 2 luni pentru transfuzii de sânge ca să se poată menține în viață. Datorită voluntarilor-donatori deja de 10 ani ea se poate bucura de viață și în plus crește un copil.

Pe 14 iunie, când se celebrează Ziua Mondială a donatorului de sânge, Ministerul Sănătății invită doritorii de a dona sânge în Scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt” și la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, str. Academiei 11, între orele 09.00-15.00, unde va fi amenajat un punct de colectare a sângelui.

Dacă ai 18 ani, ia buletinul și vino cu prietenii și colegii pentru a participa în campania de promovare a donării de sânge și celebrarea Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge! Fii alături de donatorii de sânge voluntari şi neremunerați, contribuind la salvarea de vieţi omeneşti.

Așa ne învață și Mântuitorul Isus Hristos – să dăruim viață. “Nu este mai mare dragoste decît să-și dea cineva viața pentru prietenii săi.” (Ioan 15:13)

Ajută și pe alții să fie printre noi! Donează sânge! Dăruiește viață!