10 Cărți care îți pot schimba viața

Nu de mult am dat de o listă top 10 cărții care merită citite. Câteva din aceste cărți au un mesaj bun, care poate pe fiecare să învețe lucruri pentru viață. Însă aici au fost incluse și cărții, care au o învățătură greșită pentru noua generație. Am hotărât să fac și eu o listă care după părerea mea cu adevărat merită de citit.

1. ”Nu am destulă credintă ca să fiu ateu” de L. Geisler

Această carte formidabilă îi va ajuta atât pe creștini cât și pe necreștini să înțeleagă baza rațională a creștinismului. ”Mi-aș fi dorit ca ea să fi existat și pe vremea mea când eu însumi eram ateu – m-ar fi ajutat să câștig timpul prețios în călătoria mea spirituală spre Dumnezeu” – aceste lucruri le spune autorul despre cartea sa.

2. ”Mâini înzestrate” de Ben Carson

 Această poveste rar întâlnită, care merită a fi citită, fundamentată fiind pe viața și întâmplările unui om obișnuit – capabil de performanțe neobișnuite. Practic, volumul urmărește pas cu pas existențele ilustrului medic care transformă imposibilul în realitate și speranțele în împliniri.

3. ”Educație prin iubire” de Ross Campbell

Într-o lume tot mai tulbure, copiii au nevoie sa fie cât mai bine pregatiți de către parinți pentru viața. Marea problema este să educi copiii cu dragoste și să-i disciplinezi în mod echilibrat, astfel încât ei să se străduiască să devină adulți cu simțul raspunderii.

4. ”Portrete din cioburi” Ligia Seman

Un roman existenţial, social, de dragoste şi psihologic în acelaşi timp. Este posibil să aduni toate acestea la un loc într-o singură carte? Da, este posibil, pentru că, nu-i aşa, omul este un cumul din toate acestea, şi nu numai. Iar Portrete din cioburi este un roman despre oameni, oameni compleţi aş îndrăzni să spun, care se arată aşa cum sunt, fără măşti, dezvăluindu-şi frământările şi neliniştile, temerile, căutările, incertitudinile, eşecurile. Oameni care dezvăluie cititorului procesul complet al raţionamentului şi argumentării în alegerile pe care le fac în viaţă, conform cu propriul sistem de valori. Oameni care rămân la fel de transparenţi în a ne dezvălui modul în care se zbat suportând consecinţele alegerilor greşite pe care le-au făcut. Portrete din cioburi este o carte în care ne regăsim fiecare dintre noi: copil, femeie, bărbat, tineri, vârstnici. Este o carte despre fiecare dintre noi! Este carte în care omul real şi trăirile lui de fiecare zi sunt personajele.

5. ”Jane Eyre” de Charlotte Brontë

Jane Eyre este o fetita orfana ce are o copilarie grea, petrecuta în casa mătuşii sale, Sarah Reed, unde Jane este constant maltratată de către familia acesteia. La sfatul binevoitor al unui medic, Jane este trimisă la pensionul pentru orfani “ Lowood School,” unde este tratată cu o răutate iesită din comun de către domnul Mr. Brocklehurst, directorul stabilimentului, unde își pierde cea mai bună prietenă, pe Helen Burns, care se stinge din cauza neglijenţei cu care copiii obişnuiau să fie trataţi împotriva bolilor contagioase. Supravieţuind tratamentului malefic, Jane creşte şi devine profesoară. Este angajată ca guvernantă la reşedinţa Thornton, unde trebuie să o instruiască pe Adèle Varens, copila unui domn Edward Rochester, stăpânul proprietăţii. Jane se va îndrăgosti de sumbrul şi misteriosul domn care va răspunde, în felul său caracteristic, sentimentelor ei. O plimbare pe terenul familiei, un bal, o conversatie simpla, …si multe alte „patărănii” din care Jane îl salvează pe misteriosul Edward, își vor spune cuvântul. Totuşi, la Thornton se întâmplă o serie de evenimente ciudate. Și de aici începe o poveste de dragoste cu mistere, sacrificii, neputinta, încercari … și va învinge , din nefericire, un incediu care îi va da eroinei principale o alta perspectivă a vieții.

6. ”Începe să gândești” John C. Maxwell

Câștigă oamenii, pune bazele celor 5 moduri de gândire și te ajută să dezvolți fiecare din acestea la un nivel superior pentru a dobândi succesul. Cele 5 moduri de gândire dezvoltate în carte sunt:

  1. Gândirea de ansamblu
  2. Gândirea bazata pe concentrare
  3. Gândirea creativă
  4. Gândirea bazată pe colaboarare
  5. Gândirea reflexivă

Daca vrei sa îți dezvolți modul de gândirea și să ajungi să beneficiezi de felul în care ajungi să îmbunătățești fiecare tip de găndire cu siguranță te vei bucura de lectura acestei carți.

7. ”Ancora Speranței” de Romaine Stauffer

O povestire adevărată despre copilăria şi adolescenţa unei fetiţe care a cunoscut ce înseamnă să fie respinsă, jignită, trătată cu indiferenţă şi chiar trădată. Familia ei nu a fost distrusă, însă în repetate rânduri a fost dezbinată. Vei trăi alături de Sandi o copilărie tristă şi apoi o adolescenţă confuză, dar la urmă vei experimenta ce înseamnă să găseşti SPERANŢA şi să fii ancorat în Dumnezeu.

8. ”Yoneko” de Yoneko Tahara & Bernard Palmer

Această carte încurajează pe fiecare creștin să se predea total forței eliberatoare și mâgâietoare a lui Dumnezeu. Yoneko ne arata cum tocmai dificultățile și problemele noastre pot deveni un mod de a cunoaște ajutorul imediat al lui Dumnezeu.

9. ”Joni” de Joni Eareckson Tada

În această autobiografie de neuitat, Joni descrie fiecare pas al luptei ei de acceptare și adaptare la acest handicap, și cautarea disperată și înverșunată a unui sens al vieții.
Ea relatează modul în care a reușit să-și înfrângă amărăciunea, confuzia, îndoielile și lacrimile violente, și cum a învatat să se încreadă într-un Dumnezeu iubitor, care îngăduise să se întâmple ceea ce s-a întamplat. Dobândite cu multa trudă, marile adevăruri spirituale pe care le-a descoperit, și fascinantele căi prin care Dumnezeu Și-a revelat dragostea față de ea, ne oferă o poveste extrem de mișcătoare, la sfârșitul căreia puțini cititori vor ajunge cu ochii uscați.

10. ”Cu Dumnezeu în subterană” de Richard Wurmbrand

 Un păstor luteran care, datorită fidelității sale față de credința creștină, a petrecut mai bine de paisprezece ani în diferite închisori; dar nu acesta este motivul scrierii acestei carți. ”Întotdeauna mi-a displăcut ideea că un om care a fost închis pe nedrept, trebuie să scrie sau să predice despre suferințele sale. Anii de închisoare nu mi s-au părut prea lungi, deoarece singur în celula mea, am descoperit că, dincolo de credință și iubire, există bucuria în Domnul: o adancă și extraordinară fericire, fără seamăn în lumea aceasta. Iar când am ieșit din pușcărie eram ca un om care coboara de pe vârful muntelui – de unde cuprinsese până departe cu privirea pacea și frumusetea unui întreg ținut – ca să revină în câmpie.”