Slujirea familie Filat Radu și Lenuța

Radu și Lenuța Filat: “Împreună suntem o inimă și un gînd”

Mă numesc Radu și sunt instructor în cadrul clubului de Taekwon-do “Stolas Leukas”. Practic Taekwon-do  de 18 ani,  sunt deținătorul centurii negre 5 Dan, antrenez copii si tineri.

Facerea de ucenici prin intermediul Taekwon -Do - Radu Filat

L-am cunoscut pe Domnul Isus Hristos prin acest sport. Oridecâteori mergeam la antrenament, împreună cu antrenorul meu Vasile Filat, mai întîi studiam Cuvântul lui Dumnezeu și astfel am început să mă apropii  mai mult de El. Părinții mei totdeauna mulțumeau lui Dumnezeu pentru masă prin semnul crucii, așa era felul lor de închinare înaintea lui Dumnezeu și așa m-au învățat și pe mine. Mă bucur că și părinții mei L-au cunoscut pe Domnul Isus Hristos după cîțiva ani de la pocăința mea și a fraților mei.

Eu aveam foarte multe întrebări despre Dumnezeu la care doream să am un răspuns. Făcând studiu biblic, Dumnezeu mă lumina și îmi răspundea la întrebările care mă frământau. Am cunoscut bunătatea lui Dumnezeu, am înțeles ca eu eram cel care întorcea spatele de la binele care mi se făcea, în ziua când am înțeles acest lucru, am îngenunchiat în fața lui Dumnezeu, mi-am cerut iertare de la Dumnezeu și astfel m-am împăcat cu El.

Sunt căsătorit, iar pe soția mea, Lenuța, am cunoscut-o în iarna anului 2007, fiind la un cantonament sportiv. În acea perioadă ea, de asemenea, se antrena la Taekwon-do, fiind ucenica fratelui meu Sergiu. Îmi doream foarte mult să cunosc care este relația ei cu Dumnezeu, cum este atitudinea ei față de oameni, îmi doream să-i descoper caracterul. Dumnezeu a pus dragoste în inima mea față de ea, m-am rugat pentru ea  ca Domnul să mi-o dăruiască și venind la biserică, continuînd să frecventez grupul de studiu biblic unde era și ea, am înțeles că ea este cea pregătită pentru mine. Așa că am trecut la acțiune, am aflat numărul la inel, am planificat toate lucrurile să iasă bine și în data de 1 Mai, o zi foarte frumoasă,  i-am cerut mâna într-o livadă cu meri înfloriți. Răspunsul ei a fost  DA, acea zi a rămas o amintire vie în inimile noastre, așa că în fiecare an la data de 1 Mai mergem în acel loc, iar amintirea cererii în căsătorie rămâne vie pînă vine anul următor.

Anul acesta împlinim 10 ani de căsătorie, 10 ani în care am simțit zi de zi prezența și binecuvântările lui Dumnezeu din plin. În acești 10 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu doi copii minunați, un băiețel și o fetiță.  Cristinel în curând va împlini 7 ani, iar Ilincuța are 2 anișori, suntem atît de fericiți să fim părinții acestor copii prin care avem atîta împlinire și bucurii.

Slujirea familie Filat Radu și Lenuța

Lenuța L-a cunoscut pe Dumnezeu venind la o tabără de Taekwon-do în vara anului 2005, la acea tabără ea a studiat Cuvântul lui Dumnezeu, pe tot parcursul taberei Dumnezeu a lucrat la inima ei și în ultima seară cînd a fost chemarea la pocăință, ea a ales să încheie legământ cu Domnul Isus și să Îl primească în inima ei ca  Domn și Mântuitor. O legătură interesantă între noi este faptul că tot în anul 2005, după pocăință, Lenuța a hotărît să mărturisească credința ei în apa botezului, așa că la acel botez erau doar două persoane, ea și  tatăl meu. Frumos lucrează Dumnezeu.

Ambii suntem studenți în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv și suntem mebri ai bisericii “Buna Vestire”, păstorită de pastorul și învățătorul nostru Vasile Filat.

Ca și copii ai lui Dumnezeu, am primit viziunea de a face ucenici ai Domnului Isus Hristos. Eu prin Taekwon-do,  Lenuța prin intermediul computerului, ea fiind profesoară în cadrul școlii ScripTehInfo, aceste unelte le combinăm împreună cu studiu biblic.

Împreună predăm Cuvântul lui Dumnezeu în grupe de studiu biblic, săptămânal conducem 2 grupe de studiu biblic la noi acasă. Avem un grup de maturi unde predau eu și avem un grup de adolescenți unde predă Lenuța.

O altă lucrare comună pe care o facem este faptul că mergem de două ori pe săptămână în s. Chetrosu. Eu predau elevilor din școală antrenamente de Taekwon-do împreună cu studiu biblic, exact în același timp Lenuța face cu alți elevi lecții de computere ca și activitate extrașcolară și împreună studiază cu acei copii Cuvântul lui Dumnezeu.

De asemenea, anul acesta împreună am mers în satul Lăpușna și am condus serviciile divine. Ne bucurăm foarte mult că alături de Dumnezeu,  noi împreună suntem o inimă și un gînd și ne simțim foarte binecuvântați că putem să ducem mesajul Evangheliei și astfel să împlinim marea chemare pe care ne-a făcut-o Domnul Isus de a merge și de a face ucenici.Misiune prin Taekwon-Do și computere

Studierea Cuvântului lui Dumnezeu, prin metoda de studiu biblic inductiv, ne-a ajutat să Îl cunoaștem noi personal profund pe Dumnezeu, să înțelegem chemarea Lui. Am primit echipare, viziune  în lucrare și astfel Dumnezeu ne-a folosit și continuă să ne folosească în viața tinerilor care ajung să-L  cunoască pe Dumnezeu, să încheie legământ cu Domnul Isus Hristos și să se implice ei la rîndul lor și să preia viziunea de a face ei ucenici.

Vrem să mulțumim mult lui Dumnezeu, pentru că S-a îndurat așa de frumos de noi și atît de radical ne-a schimbat viețile. Mulțumim că Dumnezeu a trimis oamenii potriviți în viețile noastre, care au avut un impact deosebit și că ne-au făcut cunoscut Cuvântul Său. Mulțumim mult învățătorilor noștri Vasile și Năstica Filat, Mia și Costel Oglice,  Sergiu și Rodica Filat, Artur și Natalia Boicu, îi purtăm pe mâini de rugăciuni și le vom rămâne recunoscători toată viața pentru dragostea și bunătatea care au arătat-o față de noi.

Suntem la dispoziția lui Dumnezeu și Îl rugăm pe El să continue să lucreze în viața noastră de credință și de familie prin Cuvântul Său.