Mărturia Marcelei Tașca, profesoară în cadrul Asociației „Engleza pentru o viață nouă”

Un an în urmă am absolvit facultatea la Academia de Studii Economice și, ca majoritatea studenților, am plecat pentru câteva luni în altă țară. Acolo nu am avut posibilitatea să mă implic în lucrare atât de mult cum o făceam acasă. În Moldova sunt foarte multe posibilități, mai ales vara, pentru că se organizează foarte multe tabere. Timp de 3 luni am tânjit să vin acasă și să lucrez mai mult pentru Domnul. Nu mă simțeam bine în acea ”pauză’’ (sau odihnă), deși în jurul meu era o natură extraordinară și de fiecare dată rămâneam încântată și copleșită de lucrurile pe care Dumnezeu le-a creat.  În acea perioadă vorbeam mult și cu prietenele mele și discutând cu una din ele, ea îmi spunea cât de mulți ucenici deja avea, iar eu îi răspundeam că și eu aș fi vrut să am la fel de mulți ucenici când voi veni acasă.  

Marcela Tasca impreuna cu grupul sau de studiu

Dumnezeu este mare și El împlinește dorințele celor ce se tem de El, mai ales dacă dorințele sunt după planul Lui. Astfel, când am venit acasă, fratele Vasile Filat mi-a scris că într-un sat este nevoie de cineva să predea engleza. Era la dispoziția mea și clasa și elevii. Lipsea doar un profesor. Am acceptat cu multă bucurie și recunoștință. Anul acesta se împlinesc deja doi ani de când predau în satul Puhoi, iar elevii sunt într-adevăr sârguincioși. Pe lângă engleză am reușit să trecem și cursurile biblice: ”Cerul, iadul și viața de după moarte”, ”Îndreaptă-ți inima spre Dumnezeu”, ”Dumnezeule, exiști? și recent am început studiul ”Unde te duci?” în baza cărții Iona. În grupul meu sunt atât persoane din familii creștine, cât și necreștine și mă bucur că ei înțeleg foarte bine când vorbim despre Împărăția lui Dumnezeu, despre Domnul Isus și despre pocăință.

Unii din elevii mei au fost deja vara trecută la tabăra English For a New Life, care se organizează anual și mă rog ca anul acesta să reușească toți să vină. La tabără se studiază intensiv limba engleză timp de 10 zile. Datorită profesorilor din Moldova și din America, se ridică mult nivelul de cunoaștere a limbii engleze a participanților, pentru că se lucrează la toate aspectele: vocabular, fonetică, gramatică și comunicare. În acest an tabăra va avea loc în luna iulie, din 19 până în 29 iulie,  în satul Coșnița, Dubăsari, la baza de odihnă „Prietenia”.

Pe lângă grupul de engleză, am început un grup de studiu la biserică. Toamna am reușit să studiem cursul ”Legământul”, iar din ianuarie am început cursul istorico-profetic ”Daniel”. Mă bucur foarte mult să văd dorința lor de a cunoaște cât mai multe. Deseori mi-au mărturisit că, datorită acestor studii, L-au cunoscut mai bine pe Dumnezeu și s-au apropiat mai mult de El. De asemenea, la sfârșitul fiecărei întâlniri avem timp de părtășie și rugăciune, fiecare este deschis să spună nevoile și îngrijorările sale.  Sunt recunoscătoare Domnului că mi-a dat oameni în cale, oameni cărora să le pot vorbi.

Predarea Bibliei in grupul de studiu Marcela Tasca

Sunt foarte recunoscătoare și profesorilor mei, fratele Vasile și sora Năstica Filat, și, de asemenea, prietenelor scumpe, Tika, Irina, Liza, care m-au încurajat mult și m-au ajutat.