Ion și Snejana Diulgher cu copiii

Mărturia familiei Ivan și Snejana Diulgher, slujitori în satul Cazaclia, Ceadîr-Lunga

Mă numesc Snejana Diulgher. Împreună cu familia locuim în satul Cazaclia, raionul Ceadîr-Lunga. Avem patru copii. Trei, cei mai mici, locuiesc cu noi în sat. Feciorul mai mare locuiește în Vulcănești cu buneii. Toată familia este implicată în slujirea de misiune. Împreună cu soțul suntem profesori în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova.Ion și Snejana Diulgher cu copiii

Ne-am rugat mult timp să știm cum putem începe slujirea, pentru că satul în care locuim este foarte religios și majoritatea oamenilor sunt ortodocși. Atunci când ne-am mutat în sat oamenii ne priveau foarte sceptic pentru că suntem baptiști. Obișnuiau să ne numească ”ștunzi”. Pe atunci treceam pregătirea, în calitate de profesor de engleză, în cadrul Asociației English For a New Life. Despre aceasta a aflat vecina noastră și m-a rugat să predau engleza nepoatei ei. Am acceptat și, peste ceva timp, fetița a venit la mine cu prietenele, colegele și rudele ei. Se adunase vreo 20 de copii. La scurt timp am organizat câteva tabere și am început să studiem cu ei cursuri de studiu biblic inductiv. Astfel, prin predarea limbii engleze am început slujirea în sat.

English for a New Life - predare în satul Cazaclia

 

 

Pe lângă lecțiile de engleză, am început să organizăm diferite evenimente la care-i invitam și pe părinții copiilor, în legătură cu diferite sărbători: Crăciunul, 8 Martie, Paștele. De asemenea, invitam vecinii, cărora le spuneam Evanghelia și le prezentam programul pregătit de copii. Unele întâlniri le organizam chiar afară, în fața casei noastre. În felul acesta, prin studierea mai multor cursuri de studiu biblic inductiv, au crezut în Dumnezeu și au primit botezul două fete iar mama lor a început să vină la biserică. Acum în sat, pe lângă 4 grupe de copii, avem și 2 grupe de studiu biblic pentru maturi. Cu ei studiem cursul biblic ”Cerul, iadul și viața de după moarte”.

În casa noastră desfășurăm taberele de zi și alte evenimente pe care le organizăm pentru ei. Studiem cu ei diferite subiecte în lumina Sfintelor Scripturi. Totdeauna folosim pentru aceasta manualele de studiu biblic inductiv. De asemenea, studiem cu ei limba engleză, facem lucru manual și avem și timp de sport. În astfel de zile, casa noastră se transformă într-un mare atelier. În fiecare odaie se întâmplă ceva interesant. Copiii cu mare bucurie află adevăruri despre Dumnezeu și astfel sunt transformați de Cuvântul lui Dumnezeu. Părinții ne sunt foarte recunoscători pentru timpul pe care-l investim în copiii lor, văzând schimbările frumoase în caracterul acestora. Copiii noștri ne ajută foarte mult în această slujire. Anastasia are 11 ani și mă ajută în pregătirea și predarea lecțiilor de limbă engleză. Alexandru are 10 ani. Alexandru îl ajută pe tata în predarea lecțiilor biblice. Emanuela are 8 ani și se ocupă cu cei mai mici, care încă nu pot scrie și citi. Ei desenează împreună.

Mai avem o slujire importantă la care ne-a motivat Dumnezeu în timp ce ne rugam pentru slujirea în această regiune. Este ziarul ”Добрые новости”. La început am gândit ziarul să fie scris doar pentru femei și am prezentat proiectul bisericii ”Renașterea” din orașul Taraclia, biserica în care suntem membri. Cu binecuvântarea pastorului și a altor slujitori din biserică, împreună cu o echipă nu prea mare, am început această lucrare. Am început-o cu Serghei Karamalac și Eduard Șișman. Primul număr l-am intitulat ”Creștina”. Am distribuit ziarul în satul vecinilor noștri. Oamenilor le-a plăcut și am decis să continuăm tipărirea ziarului, dar nu doar pentru femei, ci pentru publicul larg, inclusiv pentru bărbați, copii. În acest fel a apărut ziarul ”Добрые новости”. Ziarul îl distribuiam prin sat. Oamenii, deși la început erau foarte sceptici și precauți, cu mare interes au început să ia și să citească ziarul. La următoarele întâlniri cu ei deja aveau întrebări și în felul acesta aveam posibilitatea să le răspundem. Distribuim ziarul și în spitalul din localitate, la primărie și în școală. Nu doar locuitorii din Moldova primesc și citesc ziarul. Avem abonați și în Ucraina și Rusia. Acum în echipă lucrează 6 persoane.

”Dobrie novosti” - ziar creștin

Unul din numerele ziarului a fost dedicat problemelor tinerilor și am împărțit ziarul în școală. Ca urmare am fost invitați să predăm Biblia în școală.

În fiecare număr al ziarului, în afară de știri, articole sociale și doctrinare cu răspunsuri din Biblie, includem și o lecție de studiu biblic inductiv. Folosim deseori ziarul ca să predăm seminare în biserici, predând lecția biblică tipărită în ziar. Așa motivăm oamenii să continue individual să studieze Biblia.

De asemenea, când desfășurăm seminarele, folosim materialele Institutului de Studiu Biblic Inductiv, zidind oamenii în Cuvântul Domnului. La fiecare seminar prezentăm slujirea Institutului și ajutăm bisericile, predând lecții la diferite subiecte actuale pentru biserică, ajutîndu-le în organizarea taberelor, a întâlnirilor de tineret sau cu surorile.

Eu personal sunt responsabilă pentru lucrarea cu surorile în biserica ”Renașterea” din orașul Taraclia. În fiecare luni ne adunăm cu surorile ca să ne adâncim privirile în Cuvântului Domnului și să stăm în rugăciune. Periodic, organizăm întâlniri speciale și ne invităm rudele, prietenii.

Seminarul surorilor la sudul Moldovei

Împreună cu soțul suntem profesori ai Bibliei în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Pentru a atinge rezultate tot mai mari pentru Împărăția lui Dumnezeu, în fiecare an mergem la sesiuni de pregătire în cadrul Institutului, ca să fim în stare să-i învățăm și pe alții. Suntem foarte recunoscători familiilor Filat Vasile și Oglice Mia și Costel pentru învățătură, viziune și călăuzire continuă. La Institut ne-am învățat să predăm adevărurile profunde ale lui Dumnezeu, ne-am învățat să conducem grupe de studiu biblic și să învățăm oamenii Biblia. După studiile la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia, la facultatea de jurnalism, am învățat să scriu diferite tipuri de articole, să folosesc eficient computerul pentru lucrul pe care-l fac. De asemenea, am învățat să propovăduiesc adevărurile despre Dumnezeu, folosind rețelele de socializare și să folosesc pentru aceasta tehnologiile moderne.

Dorința inimii noastre este să plantăm în localitatea noastră o biserică, care să iubească Cuvântul lui Dumnezeu, totdeauna să-L studieze și să-L împlinească. Ne dorim fiecare membru din biserica pe care o vom planta să fie un adevărat ucenic al Domnului Isus Hristos, care vor transmite și altora adevărurile din Sfânta Scriptură. Ne ostenim ca să instruim oameni în stare să fie folositori în familiile lor, în societate, care să iubească pe Dumnezeu și pe oameni. Tare mult ne dorim ca oamenii credincioși să-și dedice viața lui Dumnezeu, slujirii, ca să devină lideri în stare să-i învețe și pe alții.

Traducere din limba rusă: Irina Panainte