Ion și Felicia Rotaru mărturie din lucrare

Ion și Felicia Rotaru: ”Viața trăită cu Dumnezeu e cea mai bună alegere făcută vreodată”

Nu știm nici eu, nici Ionel unde am fi fost acum și dacă am mai fi fost în viață, și dacă viața s-ar fi numit viață, dacă Dumnezeu nu ne schimba mintea, planurile și scopurile încă din copilărie.

Ion și Felicia Rotaru mărturie din lucrare

O copilă de 11 ani, la 5 decembrie 1999, abia așteptam sfârșitul serviciului divin la biserica ”Isus Salvatorul” din Chișinău, unde mergeam cu mama de vreo câteva luni. Doream să se încheie nu pentru că eram plictisită sau nerăbdătoare să ies în curte pentru întâlnirea cu prietenii, dar pentru că în acea zi am decis. Am decis că nu vreau să-mi trăiesc viața oricum, ci numai și numai așa cum spune Dumnezeu în Sfânta Scriptură. Și credeam că-mi va reuși, tot cu ajutorul Lui, să fac aceasta. La sfârșitul acelui serviciu divin mi-am dedicat viața lui Dumnezeu și a tot ce a pregătit El pentru mine, fără măcar să bănuiesc ce avea să fie.

Felicia Rotaru, cum am început lucrarea de misiune

Puțin ce știam eu că, la 50 km de la Chișinău, în satul Lăpușna, Ionel continua antrenamentele de Taekwon-Do, deja de câțiva ani. Antrenamentele erau conduse de dl Vasile Filat, care urmărea să călăuzească acei adolescenți spre o viață condusă de Sfânta Scriptură, care promite viața veșnică prin credință în Domnul Isus. Alături de colegii săi, Ionel a studiat Scriptura, carte după carte, iar decizia de a asculta de Dumnezeu a luat-o mai târziu, ca tânăr, după ce s-a convins de deșărtăciunea lucrurilor după care tânjesc mulți adolescenți și tineri.

Ion Rotaru, pocăință prin Taekwon-Do

Eu eram îndrăgostită de limba engleză și mare mi-a fost bucuria când Rodica Filat, profesoară de engleză în cadrul școlii creștine de engleză ”Engleza pentru o viață nouă”, acum o misionară, soție, mamă și prietenă fără precedent, m-a invitat să studiez Biblia după metoda inductivă în limba engleză. Următoarea mea dragoste a devenit studierea Scripturilor, care cu timpul le-a depășit pe celelalte substanțial. Inspirată de exemplul Rodicăi de a preda și de a face ucenici, am decis că aceasta e ceea ce vreau să fac, care îmi aduce atâta bucurie și e chemarea lui Dumnezeu, potrivit cu darul pe care mi l-a dat de învățător. La 13 ani am deschis prima grupă de engleză, și eram încântată de predarea după manualul ”English For a New Life”, conceput pe baza textelor din Evanghelia  după Ioan. Aceasta îmi doream să fac totdeauna și eram sigură că Dumnezeu m-a chemat să fac aceasta.

Bucuria mea fără măsură a fost când Ionel, cel pe care l-am cunoscut la 20 de ani, avea aceeași viziune ca și mine pentru viață – de a învăța pe alții Cuvântul lui Dumnezeu și explica cum să moștenească viața veșnică. Odată ce eram îndrăgostiți unul de altul, uniți în dragostea lui Dumnezeu, am decis să mergem împreună să facem misiune în satul Lăpușna. Aici Ionel deja avea o grupă de sportivi pe care îi antrena de 1 an. După ce ne-am căsătorit, călăuziți și ajutați de Dumnezeu la orice pas, veneam de două ori pe săptămână la cei care erau elevi atunci, cu rugaciunea ca să devină ucenici. Care e diferența dintre elevi și ucenici? Elevii primesc informația pe care le-o transmiți, iar ucenicii sunt cei interesați de această informație, ei înțeleg importanța celor spuse și, mai mult ca atât, sunt gata să primească și să aplice imediat cele învățate. Ucenicii nu îi facem pentru noi, îi facem pentru Domnul Isus, pentru că nu căutăm să își lipească inima de noi, ci de Cel care nu se schimbă, Cel care le promite viața veșnică și Cel care le este alături în orice secundă.

Pocăință prin limba engleză, Lăpușna, Eliza și Aliona

Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și mare ne-a fost bucuria, când Eliza și Aliona, elevele de la engleză, au luat aceeași decizie pe care am luat-o noi, cea mai importantă din viață, de a-L sluji pe Dumnezeu și de a împlini Scriptura. Apoi, ne-am bucurat de roadele venite și în grupele sportive. Ne-am bucurat de momentul când s-au pocăit, când s-au botezat, când au început și ei să trăiască frumos, dar să și învețe pe alții din Scripturi în taberele de zi, taberele staționare și grupele pe care le conduc.

Au crezut și s-au botezat prin Taekwon-Do

Pe plan sportiv, ne bucurăm de Vitalie și Vasile Panainte, care sunt candidați la maestru la Kickboxing. În sala sportivă de la Lăpușna s-au format mulți campioni naționali și internaționali, atât la Taekwon-Do, cât și la Kickboxing. Cel mai mult ne bucură că fiecare din ei a avut ocazia să fie învățat cum să aibă viața veșnică și marea noastră nădejde este că vor lua această decizie pentru viața lor.

În ce privește engleza, cu bucurie privesc către Eliza și Aliona, care sunt și ele, la rândul lor, profesoare de engleza. Eliza Bîrlădeanu are un impact deosebit în multe vieți ale elevilor din Liceul Teoretic Lăpușna, iar dragostea ei față de ei se deosebește frumos. Aliona Soltan predă engleza și Scriptura în câteva grupe și cu bucurie aduce roade pentru viața veșnică.

Noi, în afara de bucuriile care le împărtășim cu ucenicii, continuăm să îi învățăm în grupele noastre de studiu, atât la noi acasă, cât și prin Skype. Ionel conduce 3 grupe sportive, care se întorc cu rezultate frumoase de la campionatele la care participă.

sportivii, ucenici lui Ion Rotaru, Lăpușna

Împreună cu copiii și ucenicii noștri desfășurăm tabere de zi în satul Lăpușna, cât și în satele învecinate, Bălceana, Leușeni. Cu bucurie am fost alături de bătrânii singuratici din sat, când i-am vizitat cu câteva ocazii speciale, ca să împărtășim cu ei din Scripturi și să ne rugăm împreună. Cu ocazia Crăciunului ne implicăm în programele de evanghelizare din sat, unde vin peste 200 copii din sat din familiile social-vulnerabile. Căutăm să fim de folos comunității în care trăim și ajutăm la curățirea satului, plantare de copaci, văruit și alte lucrări de menaj, care aduc o deschidere mare în fața autorităților și locatarilor.

Ajutorarea bătrânilor, misionarii din Lăpușna

Cu Ionel suntem implicați în predare la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia și continuăm să studiem Scripturile în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv. Studierea Scripturii este cheia. Nu am fi aici, dacă nu luam înțelepciune zilnică cu privire la lucrurile de sus. Suntem încântați să fim contemporani ai multor oameni minunați ai lui Dumnezeu, care au avut un impact major în viețile noastră, în special familia Vasile și Anastasia Filat, cărora le mulțumim pentru învățătură, încurajare, încredere și multă răbdare. Viața trăită cu Dumnezeu e cea mai bună alegere făcută vreodată!