Daniel Spînu - Centură neagră în Taekwon-Do

Daniel Spînu: ”Mi-am cerut iertare de la Dumnezeu pentru toată nepăsarea cu care trăiam și I-am cerut o inimă nouă”

Mergeam de mic la biserică, dar mergeam doar pentru cadouri

Când eram mic, am fost botezat la biserica ortodoxă din satul Bardar. După botez în sat au venit niște creștini evanghelici baptiști și au plantat o biserică evanghelică. S-au alăturat și părinții mei. Eu mergeam de mic la biserică, dar mergeam doar pentru cadouri, ceva dulciuri și pentru că așa mergeau și alți copii așa mergeam și eu.

Cu toate că eram de două trei ori pe săptămână la biserică, niciodată nu am înțeles ce învăț eu acolo. Chiar și atunci când am mai crescut mergeam cu sora mea mai mică, cu fratele meu mai mic și îmi plăcea, deoarece mă ajutau să-mi fac temele acolo.

De la cinci ani am fost crescut doar de tatăl meu

Mama lucra peste hotare. Când aveam 12 ani, tatăl meu a decedat din cauza unei boli cardiace.

În anul 2011 în Bardar au venit că familie de misionari profesorii mei, Ghenadie și Diana Curbet. Am început să fac studiu biblic după metoda inductivă la antrenamentele de tenis de masă, care erau organizate la biserică.

Apoi, în iarna 2012 familia Curbet ne-au invitat pe mine și pe frații mei la un cantonament sportiv că să învăț Taekwon-Do.

După decesul tatālui meu am rămas în custodia mătușii mele, Valentina. M-am gândit că ar fi o oportunitate bună să merg sa practic Taekwon-Do, pentru că astfel mă voi putea apăra singur de cei ce îmi vor face rău.

Daniel Spînu - pocăință prin Taekwon-Do

Cu inima sinceră de copil mi-am cerut iertare de la Dumnezeu

Cu o zi înainte de a pleca la cantonament, mi-a venit un gând care mă tulbura și nu mă lasă în pace. Mă gândeam că se poate întâmpla ceva și pot să nu ajung la cantonament. Atunci mi-am zis că trebuie să mă rog ca totul sa fie bine. Când mă rugam, m-am gândit că nu sunt pocăit și nu eram sigur că Dumnezeu va dori să mă asculte. Mergeam pe drum. Eram singur. M-am oprit în mijlocul drumului și cu inima sinceră de copil mi-am cerut iertare de la Dumnezeu pentru toată nepăsarea cu care trăiam și I-am cerut o inimă nouă și I-am cerut ajutorul. Chiar atunci mă copleșise o stare de bucurie deplină și chiar mă simțeam ocrotit.

Din acel moment, fiind copil, mă rugam pentru orice fleac mărunt. Îmi amintesc că doream înghețată și mă rugam pentru aceasta. De undeva primeam până la urmă înghețată. Îmi doream o bicicletă. M-am rugat și am primit. Așa primeam răspuns de la Dumnezeu rapid și la orice.

Am înțeles că voia lui Dumnezeu este botezul prin credință

Am mers în tabără și am făcut și acolo studiu biblic inductiv. Am înțeles că voia lui Dumnezeu este botezul prin credință. Atunci am luat decizia să mă botez. În data de 20 ianuarie 2013 m-am botezat.

Am înțeles că chemarea mea sunt oamenii

În antrenorul meu am văzut un exemplu bun de urmat. Am înțeles că chemarea mea sunt oamenii și am decis că vreau și eu să fiu antrenor de Taekwon-Do. Antrenorul meu s-a bucurat mult de acest lucru, așa că din vara anului 2013 m-a înscris la Școala Internațională de Misiune, unde am practicat Taekwon-Do până la centura verde.

La întoarcere, începând cu luna septembrie, am deschis un grup de antrenamente în satul Pojăreni, care este sat vecin. Am condus câțiva ani acest grup.

În prezent sunt student la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova, la facultatea pentru liderii care lucrează cu copiii și adolescenții. Sunt la a 7-a sesiune și predau studiu biblic inductiv copiilor de la grupele de antrenament și în tabere de zi.

Acum am centura neagră în Taekwon-Do și conduc 2 grupe în Bardar și Ialoveni. Sunt bucuros să fac această lucrare împreună cu echipa DUNAMIS și sunt mulțumitor lui Dumnezeu de locul unde m-a pus și lucrarea pe care mi-a încredințat-o.

Daniel Spînu - Centură neagră în Taekwon-Do