Angela Doronceanu despre site-ul Moldova Creștină

Angela Doronceanu: ”Prin site-ul MOLDOVA CREȘTINĂ am învățat să îndrăgesc Scriptura”

Despre Dumnezeu am auzit de mică de la bunica. Am fost învățată să mă rog și mergeam la biserică des. Din tot ce am fost învățată și am văzut că se face, am înțeles că dacă îndeplinesc anumite tradiții, mă rog, mă mărturisesc și iau Sfânta Împărtășanie, atunci sunt plăcută lui Dumnezeu. Toate acestea nu-mi aduceau împlinire. Era doar un fel de liniștire a conștiinței. Eu doream să-L cunosc pe Dumnezeu, dar nu știam unde să încep să caut.

Angela Doronceanu - pocăință

Sfânta Scriptură am avut-o în mâini în adolescență. O împrumutam de la o vecină. Am început să o citesc, dar n-am găsit-o interesantă și importantă pentru mine în zilele noastre. Am considerat că este doar istorie și că se referă doar la acei oameni care au trăit în acele vremuri.

Mulți ani la rând am trăit doar cu o formă de închinare înaintea lui Dumnezeu

Așa credeam eu că se cuvine. Toate acestea au durat până în momentul în care Dumnezeu m-a cercetat și mi-am pus întrebări cum Îi place Lui să ne închinăm. Mă întrebam ce fel de închinare primește El?

Eram în Italia în noaptea de Înviere când mi-au apărut în minte aceste întrebări. Eram la biserică. Cei adunați acolo discutau despre lucrurile materiale pe care și le-au adunat, despre bogățiile pe care le au, despre chefurile pe care le-au avut în ultima perioadă. N-am auzit nimic despre motivul pentru care au venit la biserică, niciun cuvânt. Aceste întrebări m-au frământat și următoarele zile. Am făcut o căutare pe youtube și mi-a apărut mărturia preotului ortodox care s-a pocăit, Cristi Florea. Din mărturia lui am ajuns să înțeleg că Scriptura are o mare importanță în viața omului și că doar prin ea ajungi să-L cunoști pe Dumnezeu.

Din această mărturie pentru prima dată am auzit de cuvintele pocăit, pocăință, care erau străine pentru mine. Am ascultat cu atenție tot ce a vorbit în acel video preotul pocăit. A vorbit într-un limbaj care-mi era foarte cunoscut, ortodox și despre practici pe care și eu le cunoșteam. Cristi Florea a pus toate aceste practici în lumina Scripturii și așa mi-a fost mai ușor și convingător să înțeleg starea în care mă aflam. Tot din această mărturie am văzut cum Dumnezeu schimbă vieți, că-i iubește pe oameni, le vrea binele și dorește o relație cu ei. Acum urma partea practică. Cum se face aceasta?

O mulțime de întrebări mi-au apărut și după acest video pe care l-am privit:
– Ce este pocăința?
– Care religie este adevărată?
– Care Biblie este corectă?

Și multe alte întrebări. Am scris pe google una din aceste întrebări. La răspunsuri am găsit un articol de pe site-ul www.moldovacrestina.md. Începînd cu acel moment, pe acest portal am găsit răspuns la toate întrebările pe care le aveam. Prin articolele de pe acest site am învățat să îndrăgesc Scriptura și să văd că este atât de actuală și în zilele noastre. Am văzut că Scriptura ne poate învăța cum să trăim o viață cu adevărat plăcută lui Dumnezeu.

Am găsit atractiv la acest site faptul că articolele erau coerente și nu te plictiseau deloc. În articole este inclus și textul din Biblie și eu puteam să verific dacă într-adevăr așa este scris. Totdeauna la final era un moment de cercetare cu întrebări care te provocau să te gândești la starea ta.

Deja când citeam Scriptura, lucrurile erau clare. Despre Domnul Isus știam, auzisem, dar nu știam, nu înțelegeam că este atât de importantă persoana Lui și planul de mântuire pe care ni l-a dat Dumnezeu prin El. Doar când am început să citesc Biblia cu scopul de a o înțelege și am început să citesc și portalul Moldova Creștină, am înțeles aceasta.

După o perioadă de mai bine de un an, în care mă hrăneam cu răspunsuri la întrebările pe care le aveam cu emisiuni, predici, articole de pe site, am înțeles că nu pot rămâne așa. Am înțeles că Dumnezeu a făcut primul pas și că urma eu să-l fac pe al meu. Atunci a început în mine o luptă, în care trebuia să fac unele alegeri. Aveam o frică mare care mă paraliza. Îmi era frică să las tot și să mă întorc acasă. Această frică a durat până i-am spus verișoarei mele că renunț la tot ce aveam acolo peste hotare și că vreau să-L urmez pe Domnul Isus Hristos. Din acest moment am simțit o mare eliberare.

pocăință prin site-ul www.moldovacrestina.md

Recunosc că Domnul m-a binecuvântat în toate și a aranjat așa lucrurile că m-am întors în țară, am primit botezul și m-am alipit de biserica ”Buna Vestire” din Chișinău.

Mulțumesc din suflet celor care au avut impact în viața mea. Mulțumesc pastorului meu, Vasile Filat, echipei de la site-ul www.moldovacrestina.md și membrilor bisericii ”Buna Vestire”, care m-au primit cu căldură.