Cum poți să-ți dai seama dacă ești iubită cu adevărat?

Întrebare:

Cum pot să îmi dau seama dacă iubitul meu mă iubește cu adevărat?

Dacă te iubește cu adevărat, iubitul tău îți va dori binele, binele tău suprem și va fi gata să se sacrifice pentru tine. Dumnezeu dă porunca în Biblie bărbaților să-și iubească soțiile și le dă în calitate de model pe Domnul Isus Hristos. Iată cum este scris:

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană. Tot așa trebuie să-și iubească și bărbații nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta, se iubește pe sine însuși. Căci nimeni nu și-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrănește, îl îngrijește cu drag, ca și Hristos Biserica, pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui și os din oasele Lui. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa, și cei doi vor fi un singur trup”. Taina aceasta este mare  – (vorbesc despre Hristos și despre Biserică). Încolo fiecare din voi să-și iubească nevasta ca pe sine; și nevasta să se teamă de bărbat. (Efeseni 5:25-33)

Presupun că nu ești în căsătorită și vrei să fii sigură că bărbatul cu care intenționezi să te căsătorești te iubește cu adevărat. Dacă așa este, atunci va dori să se căsătorească cu tine, aceasta va dori cel mai mult. Te va respecta și în nici un chip nu-ți va propune sau cere să întrețineți relații sexuale înainte de căsătorie și nu te va manipula în nici un chip. Dumnezeu să-ți dea discernământ, să te păzească de orice rău și să te binecuvânteze.