Ce spune Biblia despre perioada lauziei?

Întrebare:

Este pacat mare sa te iubesti cu sotul tau in cele sase saptamani dupa nastere fie ca nasterea a fost normala fie prin cezariana?

Despre perioada lauziei este scris în Biblie astfel:

Domnul a vorbit lui Moise, şi a zis: ,,Vorbeşte copiilor lui Israel, şi spune-le: ,Cînd o femeie va rămînea însărcinată, şi va naşte un copil de parte bărbătească, să fie necurată şapte zile; să fie necurată ca în vremea sorocului ei.  În ziua a opta, copilul să fie tăiat împrejur. Femeia să mai rămînă încă treizeci şi trei de zile, ca să se cureţe de sîngele ei; să nu se atingă de nici un lucru sfînt, şi să nu se ducă la sfîntul locaş, pînă nu se vor împlini zilele curăţirii ei. Dacă naşte o fată, să fie necurată două săptămîni, ca pe vremea cînd i-a venit sorocul; şi să rămînă şase zeci şi şase de zile ca să se curăţească de sîngele ei. (Levitic 12:1-5)

Cum vedeți din pasajul biblic citat, motivul pentru care soții trebuie să se abțină de la relații sexuale pentru o perioadă fixată de timp după nașterea  copilului este ca femeia să se curățească de sângele ei.

Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația „Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries” din Moldova. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.