Top 9 calităţi ale unui creştin

 

 

Fiecare dintre noi are atât calităţi, cât şi vicii, însă un creştin are ca scop să-și perfecţioneze caracterul non-stop. Creştinii sunt unica categorie de oameni care nu se vor mulţumi de rezultatele obţinute, ci vor opta pentru idealurile biblice. Haideţi să enumerăm nouă calităţi esenţiale pentru un creştin, inspirându-ne din Galateni 5-22.

Iubirea este un punct forte în viaţa  noastră. Doar având această calitate în inimă, vom avea posibilitatea să răspândim splendoarea şi gloria Domnului.

Bucuria– lumea noastră este plină de culori sumbre, însă un creştin autentic nu trebuie să fie trist sau în depresie, fiindcă el are un Tată care este în stare să rezolve orice problemă. Bucuria este partea componentă a unui creştin.

Pacea– în zilele noastre este complicat să o menţii în inimă, însă dacă vei depune efort, vei obţine un rezultat bun. Creştinul trebuie să fie împăciuitor, fiindcă răutate, agresivitate în lumea noastră este destul de multă, însă creştinii trebuie să fie un model de comportament pentru  societate.

Îndelunga răbdare nu este cea mai simplă calitate. Pentru a avea îndelunga răbdare este nevoie de mult antrenament, dar dacă vei avea curajul să încerci să răbzi, vei observa că progresezi şi cu fiecare dată îţi va fi tot mai uşor şi mai uşor. Nu spune că nu poţi răbda, încearcă şi  vei putea.

Bunăvoinţa-  noi trebuie să avem bunăvoinţă pentru orice individ, nu contează cât rău ţi-a făcut el sau ea, tu eşti lumina lumii şi esti obligat să ai bunăvoinţă.

Bunătatea- azi tot mai rar poţi întâlni un om  bun fără scopuri ascunse, însă creştinii au această calitate şi o împărtăşesc cu toţi cei ce-l înconjoară.

Credinţa- pentru un creştin este foarte importantă credinţa. Doar prin credinţă putem ajunge în Împărăţia Cerurilor.

Blândeţea- înfrumuseţează orice persoană, este mult mai de preţ un caracter blând decât unul agresiv. Oamenii blânzi trezesc în orice om starea de respect profund. Această calitate trebuie să aparţină îndeosebi unui creştin.

Stăpânirea de sine- în orice situaţie, fie stresantă, fie calmă este o artă şi o modalitate bună de a rămâne stăpân pe situaţie. Dacă nu deschizi inima pentru răutatea şi dacă ai îndelunga răbdare, atunci eşti în stare să învingi.

 „Tu însă rămâi în lucrurile pe care le-ai învăţat şi pe care ai fost convins să le crezi, ştiind de la cine le-ai învăţat” (2 Tim. 3-14)

Pentru un creştin uneori este foarte complicat să rămână credincios convingerilor, ideilor sale, din simplu motiv că este influenţat de către majoritate. După cum ştim, să fii ca majoritatea astăzi nu este în vogă. Fiecare vrea să se manifeste prin ceva, de exemplu unii tineri se evidenţiază prin vestimentaţie, alţii prin culoarea extravagantă a părului, însă mai puţini  au curajul să se evidenţieze prin apartenţa religioasă. Fraza “sunt creştin” trebuie să ne trezească o stare de mândrie pozitivă. Voi păstra în inima mea tot ceea ce am învăţat şi am să lucrez asupra mea pentru a avea cele nouă calităţi ale unui creştin autentic. Da, lume, sunt creştin şi sunt mândru de acest fapt.