(FOTO, VIDEO) Seminarul bisericii „Buna Vestirea” 26-28 mai

Biserica „Buna Vestire” din Chișinău a organizat în zilele de 26-28 mai un weekend de creștere spirituală. Circa 100 de persoane din Moldova, România și SUA au venit ca să se hrănească duhovnicește din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a-și putea trăi la înălțime viața de credință. Seminarul a fost tematic și a fost predat de pastorul Vasile Filat.

Toate lecțiile au fost tipărite, astfel că participanții au putut să-și facă observațiile asupra textelor biblice și să-și facă notițele pe foile lor.

Seminarul a debutat vineri seara cu lecția „Descoperirea darului spiritual”. Participanții au studiat că la nașterea din nou fiecare om primește de la Dumneze un dar duhovnicesc cu care să slujească în trupul lui Hristos și că este foarte important ca acest dar să fie identificat la timp și pus în aplicare.

La cea de-a doua lecție – “Implicarea în lucrarea Bisericii” cei prezenți la seminar au studiat mai multe exemple, din Noul Testament, ale primelor creștini care s-au pus în slujba Evangheliei. O biserică poate să ajungă cu Vestea Bună la mai multe suflete doar atunci când sfinții se implică activ, cu darul său, în proiectele Bisericii.

O altă temă de importanță vitală abordată la seminar a fost “Disciplina duhovnicească a creștinului”. Vasile Filat a arătat, din Cuvântul lui Dumnezeu, că succesul lucrării în viața unui creștin este direct proporțională cu calitatea și cantitatea timpului petrecut în rugăciune și în studierea Bibliei.

După lecții oamenii au mers în grupe mici conduse de liderii Bisericii Buna Vestirea, în cadrul cărora au avut posibilitatea să discute cele studiate în sesiuni.

Întrucât suntem înconjurați zilnic de ispite de ordin sexual, acestei probleme i s-a acordat un timp special în cadrul seminarului. Participanții au parcurs lecția ”Stăpânește-ți vasul în sfințenie”. Bărbații au studiat acest subiect separat cu pastorul Vasile Filat iar doamnele – cu Anastasia Filat. Subiectul relațiilor sexuale încă mai rămâne un subiect tabu în multe biserici și din această cauză mulți tineri dar și cupluri familiale suferă la acest subiect din lipsa învățăturii sănătoase.

O atenție sporită a fost acordată subiectului “Alegerea profesiei”. Tinerii liceeni au învățat că motivația în alegerea profesiei nu trebuie să fie banii sau cariera, dar misiunea lăsată de Mântuitor de a face ucenici. Ei au fost îndemnați să devină cei mai buni specialiști în domeniul pe care și-l vor alege pentru a fi o mărturie frumoasă la locul de muncă și ca să aducă folos societății prin activitatea lor. Aceeași motivație este valabilă și pentru cei angajați în câmpul muncii, dar și pentru angajatori. În cadrul lecției “Misiune la locul de muncă” oamenii au studiat despre importanța vestirii Evangheliei la locul de muncă, dar și despre atitudinea pe care trebuie să o aibă un creștin față de conducătorul lui.

Și copiii au avut parte de un timp frumos. Cei mai mari au studiat cursul „Creația minunată a lui Dumnezeu” iar cei mici au studiat despre creație sub formă de jocuri și desene.

Seminarul s-a încheiat cu un timp de rugăciune. Participanții au luat hotârârea să urmeze învățătura lui Dumnezeu și să o transmită altora. Biserica „Buna Vestirea” din Chișinău organizează seminare de creștere spirituală de 2 ori în an. Următorul seminar va avea loc în toamnă.