Care este scopul vieţii tale?

Era o dimineaţă obişnuită, stăteam în parc şi mă uitam la oamenii din jur. Vedeam o imagine banală, care o poţi zări în orice parc din capitală, oamenii se plimbă, discută, copiii se joacă, frunzele cad din copacii bătrâni, o privelişte frumoasă, dar una de rând. Un detaliu deosebit este că doar în parc oamenii nu se grăbesc, sunt calmi, zâmbitori de parcă timpul s-ar fi oprit şi toate probleme au rămas după porţile parcului. Analizând  fiecare om în parte, am observat că noi, oamenii, avem multe trăsături comune, suntem fiinţe înzestrate cu raţiune ce au o dorinţă identică, dorinţa de a fi fericiţi. Fericirea pentru fiecare  om este diferită. Pentru unul, a fi fericit înseamnă a avea pâine pe masă, dar  pe altul nici averea nu-l face fericit. Fiecare dintre noi are un scop în viaţă, cineva vrea să devină medic, altul politician sau cântăreţ. Nu există persoane care  nu vor să devină cineva. Am decis să interogez unele persoane pentru a afla care  le este scopul vieţii.

 Care este scopul vieţii tale?

„Scopul vieții mele este cel de a ajunge să-mi văd (și să îmi educ, bineînțeles,) nepoții. Tot ce vreau și am vrut dintotdeauna este să am o familie fericită din toate punctele de vedere, iar soțul să fie bărbatul care îmi este și acum alături. Într-un cuvânt, familia”, spune Anastasia.

„Obținerea unui loc de muncă și construirea unui fundament trainic, puternic, frumos, pe care aș putea să-mi fac o casă, o familie și copii”, spune Victoria.

 „Scopul meu este să am o familie fericită și să fiu împlinită din toate punctele de vedere”, spune Teodora.

Sunt de acord cu persoanele date, fiindcă este foarte important să ai o familie, să ai un loc de muncă și alte bunuri ale veacului, însă mă întreb: Doar pentru aceasta suntem creaţi sau mai este vreun secret?. Sincer, nu vreau să cred că Creatorul ne-a dăruit viaţa, doar pentru a obţine studii sau pentru a ne crea o familie trainică. Sunt convinsă că există un plan deosebit pentru fiecare dintre noi. De exemplu, unii au scopul de a răspândi Evanghelia. Alţii ne ajută să ieşim la lumină din întunericul păcatului. Există persoane care trăiesc cu scopul de-a ajuta pe cei din jur, uitând de sine şi dăruind raze de soare fiecăruia care are nevoie de ele. Suntem creaţi de Dumnezeu personalităţi individuale şi unice, cu soartă, emoţii, cu caractere, gândiri, idei, concepte diferite. Doar Domnului Îi sunt deschise toate tainele tale, oare vede El în inima ta gânduri, idei, dorinţe, scopuri legate de El?  În final, care este scopul vieţii tale?