Ce să faci când te simţi gol, de prisos şi nu mai ai dorinţă să trăieşti?

Întrebare:

Ce poate sa fie cu mine? Nu îmi place si n-am dorința de a trai. Mi-am pierdut interesul la viață, si nu am nici un scop, desi toata familia e crestina. Stiu atitea lucruri spirituale si stiu unde o sa ajung dupa moarte pentru pacatele mele. Incerc sa vad lumina in oameni si nu o vad. Asta ma supara pentru că vad numai rau si lacomie. Si am o impresie ca nu merita aceasta planeteă salvata . Ma simt moral istavit. Nu stiu poate am nevoie de ceva, despre religie mi-au saturat urechile parintii( si stiu ca asta e sfint si nu se discuta) dar ceva numi ajunge… Ma simt gol si de prisos.

Dumnezeu ne-a creat ca să tărim pentru slava Lui şi ca să-I reflectăm caracterul pe acest pământ. Atât timp cât  stau departe de această chemare nici un alt scop pe care şi-l pun oamenii înainte nu le poate aduce împlinire.

După ce a cucerit lumea cunoscută de atunci, când ajunsese pe malul Oceanului Indian, Alexandru cel Mare a îngenunchiat pe nisipul mării, în faţa ostaşilor săi şi plângea ca un copil zicând: “Aceasta este totul pentru ce am trăit şi m-am luptat?” Ba mai mult, înainte de moartea lui la doar 32 de ani, le-a cerut slujitorilor să-i scoată afară mâinile din sicriu şi toată lumea să vadă că pleacă din lumea aceasta cu mâinile goale şi nu ia nimic cu el din tot pentru ce a luptat şi a ajuns atât de vestit.

Cred că ar fi bine să te gândeşti bine la lucrurile despre care ţi-au vorbit părinţii şi să realizezi că tu le-ai conceput până acum ca şi “religie care satură urechile” şi nu ca adevăruri importante care te pot ajuta să ai o relaţie personală cu Domnul Isus Hristos prin intrarea în Noul Legământ şi naşterea din nou.

Sfatul meu pentru tine este să te rogi acum Domnului şi să-i spui despre starea ta, despre dezamăgirile pe care le ai, şi că doreşti să ai o relaţie adevărată cu El (dacă aceasta este şi dorinţa inimii tale). Apoi, roagă-L pe Dumnezeu să-ţi vorbească ţie personal în timp ce vei citi Biblia. Începe să studiezi Noul Testament şi lasă-l pe Dumnezeu să-ţi vorbească prin Duhul Lui cel Sfânt.

Domnul Isus a spus:

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” (Matei 11:28-30)

Dacă ai posibilitate, te invit să vii la o tabără unde vei avea posibilitatea să întâlneşti tineri care au trecut prin aceleaşi stări ca ale tale, sau poate chiar şi mai disperate, dar care au ajuns să aibă acum o relaţie personală cu Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos şi care şi-au găsit scopul vieţii lor şi multă împlinire în trăirea potrivită cu acest scop.