(VIDEO) Este acceptabil pentru creștini să lucreze în afacerea Kairos Planet?

0
184

Vin să vă avertizez, prin acest video, despre afacerea Kairos Planet, o afacere asemănătoare cu Mercury, care s-a încheiat cu dosar penal și multe datorii pentru mulți. Au fost multe victime și mulți atunci și-au pierdut numele bun pe care-l aveau și acum are foarte mult de suferit lucrarea Evangheliei pe care o făceau. Vă invit să ascultați acest video:

 

Despre afacerea Kairos Planet

Mulțumesc prietenilor de pe facebook, care mi-au răspuns în comentarii ce știu despre această afacere. De asemenea, am fost contactat de o persoană implicată direct în Kairos Planet, care mi-a trimis un link la o prezentare de vreo 30 minute a acestei afaceri. Cuvântul-cheie folosit foarte des în prezentare este că vei face foarte mulți bani și că vei avea o viață diferită. Astfel de promisiuni îi prind repede pe cei afectați de iubirea de bani. Sunt mulți creștini afectați de iubirea de bani.

Cum se obține venitul în afacerea Kairos Planet

Veniturie se obțin în această afacere prin trei modalități. În primul rând, cel ce intră în Kairos Planet oferă o parte din hard-disk-ul computerului său, gratuit, ca și spațiu de stocare. Ar face sens – oferi tehnica ta pentru care primești bani. Dar, persoanei i se spune că va câștiga mai mult dacă invită și alte persoane în afacere.

La intrare, persoana procură unul din cele 4 pachete disponibile și oferă spațiul de stocare pe computerul său. Spre exemplu, primul pachet este de 125$ și oferă 15 GB, al doilea pachet, silver, este de 597$ și oferă 70 GB și al treilea, gold – 1577$ și oferă 180GB, platinum – aproape 2800$ și 320 GB. De altfel, pachetul platinum este cel mai solicitat la intrarea în afacere.

Aceasta se declară a fi o companie serioasă care se ocupă cu securizarea datelor și din acest considerent cumpără spațiu de stocare. Oricine se pricepe în tehnologii, înțelege bine că numărul acesta de GB este foarte mic și o companie serioasă nu s-ar juca cu astfel de volume. De altfel, spațiul de stocare electronic este foarte accesibil și ieftin. Ar face o companie serioasă așa ceva? Nu sună deloc credibil lucrul acesta.

Suma care se depune se declară a fi o taxă de garanție prin care persoana se obligă să asigure că, timp de 10 ore zilnic, computerul va lucra. Taxa aceasta de garanție este exagerat de mare.

A doua modalitate de câștig prin Kairos Planet o prezintă investițiile ”noilor parteneri”. Este evident o piramidă financiară, care nu poate fi numită altfel decât tâlhărie. Din banii investiți de ”noul partener” adus, persoana care l-a adus primește 15% și încă 10% posibile să le primească dacă persoana de la care primește 15% aduce un altul care la fel va investi.

Fiecare astfel devine foarte motivat să aducă noi și noi parteneri care vor investi.
Piramidele financiare se încheie trist. După zile în șir ocupate pentru a motiva alți oameni, veți fi anunțați că s-a închis ”afacerea”, pentru că cei ce au pornit-o au adunat suma necesară lor. Mulți oameni rămân astfel înșelați, nu vom mai primi niciodată înapoi.
Promisiunile acestei afaceri sunt aberante, cum că ar putea omul avea venit anual 1000$ doar pentru conectarea computerului la internet și motivarea altor oameni.

Aceasta este o tâlhărie foarte periculoasă. Nu vă lăsați atrași în ea.

Piramidele financiare sunt o cursă a diavolului pentru cei afectați de iubirea de bani

Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire este un mare câştig. Căci noi n-am adus nimic în lume şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem dar cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care† cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. (1 Timotei 6:6-10)

Oamenii afectați de iubirea de bani se prind foarte repede la promisiuni de a face bani repede și ușor, nelucrați.

Care trebuie să fie scopul unei afaceri

Orice afacere pornește cu ideea de a produce ceva folositor pentru oameni. Aceasta ar fi motivația corectă a oamenilor pentru lucru, ca prin afacerea lor să aducă oamenilor ceva bun, bucurie. Spre exemplu, un brutar va dori să facă pâine bună și astfel să slujească oamenilor, nu doar să câștige bani. Acesta trebuie să fie scopul și motivația fiecărui creștin. Dacă este așa, atunci Dumnezeu te va ajuta să duci și un trai decent și să ai și de unde ajuta și pe alții. Nu iubirea de bani trebuie să fie motivația și scopul, pentru că aceasta este rădăcina tuturor relelor și oamenii care se lasă târâți de ea se străpung singuri cu o mulțime de chinuri.

Nu ignorați avertizarea

Am avertizat și cu privire la Mercury, dar unii au argumentat că nu este nimic rău în aceasta ca să ajungă până la urmă pe mâna poliției. Arestarea lor a fost publică și a fost o rușine pentru lucrarea Evangheliei, pentru biserica din care fac parte. Sper că s-au pocăit de acest rău în care au fost prinși. Unii au stat la arest la domiciliu, alții au plecat peste hotare ca să poată întoarce datoriile. Oamenii au stricat relațiile, pentru că au adus în această piramidă pe mulți din biserică și astfel i-au cufundat pe oameni în datorii.

Veți merge să invitați în afacere pe cei mai apropiați oameni și astfel vă veți strica relațiile. Nu faceți aceasta.

Compania PayPal a refuzat să accepte Kairos Planet în sistemul de plăți

Compania PayPal a văzut căKairos Planet este o piramidă financiară care se va termina ca și celelalte cu scandal mare și mulți oameni își vor pierde averile.

Angajați-vă la lucru și lucrați cinstit

Angajați-vă la lucru și lucrați cinstit. Nu căutați să vă îmbogățiți repede și peste noapte. Dumnezeu poartă de grijă copiilor Săi ca să nu ducă lipsă. Dumnezeu are atâtea promisiuni pentru copiii Săi, cum să ne îngrijorăm și să alergăm la astfel de tâlhărie? Dumnezeu ne învață să lucrăm pentru nevoile noastre și ale familiei noastre, dar ne învață să lucrăm în liniște, nu prinși în cursa iubirii de bani.

Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţumiţi-vă cu ce aveţi, căci El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme. Ce mi-ar putea face omul?” (Evrei 13:5, 6)

Opriți-vă repede dacă v-ați lăsat prinși în această cursă

Pocăiți-vă și opriți-vă repede dacă deja v-ați lăsat prinși în această cursă. Nu continuați să atrageți și pe alții în această tâlhărie.

Cunosc personal oameni care acum sunt fugari în țări străine, pentru că s-au lăsat prinși în această cursă. Cunosc slujitori care făceau cu atâta dedicare slujba lor în Evanghelie, care au plantat biserici prin atâtea suferințe, dar s-au lăsat prinși într-o astfel de cursă și s-au ars. Nu ignorați avertizarea.

Invit pe cei care au avut astfel de experiențe să le împărtășească și să învețe și alții, să fie avertizați.

Vă invit să ascultați și emisiunea ADEVĂRUL DESPRE ADEVĂR de pe canalul de youtube Moldova Creștină TV ”Care trebuie să fie atitudinea față de piramidele financiare?”: