Emisiuni
Categorii
Răspunsuri din Biblie
Știri
Blogosfera
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
mai 2015
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Selectează luna
Selectează anul
mai 2015
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Selectează anul
Comentarii recente
A fost si va ramine pentru toate vremurile SABATUL.
02.05.2015 12:15
Mă bucur mult pentru familia voastră
19.04.2015 12:35
Dumnzeu onoreaza saracia din cauza Evangheliei , dar nu si din cauza lenii si a lipsei de cunostinte a abiitatilor care le-a pus Dumnezeu in noi ca sa lucram si sa nu ducem lipsa, noi si fam. noastra si apoi sa ajutam si pe cei saraci.Cei mai muti crestini sunt saraci nu pentru ca asa ii vrea Dumnezeu dar pentru ca biserica nu-i invata cum sa traiasca pe pamint si din punct de vedre matrial nu numai spiritual. Biserica cere darnicie dar nu invata si cum sa faci bani pentru ca sa poti sa-i dai. Sunt pline bisricile de crestini saraci care stau in rind la ajutoare sociale si materiale la primarii, care asteapta poate va veni cineva de peste hotare si ii va ajuta cu ceva umanitar, li se intrerup serviciile comunale pentru nachitare... si asta numiti crestinizm si marturie ca avem un Dumnezeu viu si Atotputernic.Eu sunt convinsa ca Domnul are pentru fiecare copil al Sau o veste bina a prosperitatii , ca El te poate lua din nuroi si in timp te ridica linga imparati. Cred ca cei saraci mai mult se gindesc la banii de care au nevoie decit cel care ii multumeste Lui Dumnezeu pentru intelepciunea de a face bani si se culca multumitor si in pace.
25.03.2015 12:20
Credinta are nuante diferite... Una este credinta in existenta lui Dumnezei si alta este credinta in El. Prima poate fi asociata cu credinta prin auz, Romani (10-17), iar cealaltă reprezinta credinta ca temelie, ca adeverire a celor nadajduite Evrei (11-1)... Este o credinta care ea nastere prin cuvantul simplu si deci are nevoie de dovedire si o alta care nu are deloc nevoie de dovedire, sadind o incredintare indestulatoare in credincios, din unele lucrari vadite.Din aceasta potrivit spuselor Sfintii Parint(Isaac Sirul etc) adica a Bisericii, avem marturia ca aceasta credinta din urma rezida in "primirea cu ochii duhovnicesti a tainelor ascunse in suflet si a bogatiei dumnezeiesti celei ascunse ochilor trupesti si descoperite in Duhul celor ce se ospateaza la masa lui Hristos prin cugetarea la legile Lui." ACEASTA ESTE CREDINTA CARE VEDE SI RASARE DIN INTELEGERE SI SE NUMESTE RECUNOASTERE SI ARATAREA ADEVARULUI. Ea rasare in suflet din lumina harului, avand marturia mintii si sprijinind inima ca sa biruiasca orice indoiala, din siguranta nadejdii, care o fereste de orice inselare. In privinta acestui ultim inteles al credintei, nu avem de a face cu o adeziune intelectuala, ci cu o putere de intelegere sporita. Este vorba despre o credinta traita ca act decisiv al vietii personale, o convingere profunda a unui act tainic si direct cu Dumnezeu in Treime si cu Hristos, prin lucrarea Duhului Sfant, sau a harului in suflet... Vederea celor nadajduite Evrei (11-1) este vederea mai inalta decat vederea cea mai presus de minte.. Prin credinta, si mai apoi prin dobandirea celor nadajduite Evrei(11-1)., omul ajunge sa vada si sa posede cele mai presus de toate cele mai presus de toate cele cunoscute prin simturi si prin minte.
03.03.2015 22:23
Nu există reformă spirituală...Viața spăirituală o gasim în viața Bisericii, care este pline de Duhul Sfant... Cum poti vorbi de reforma? Exista doar pocaintă-adică întoarcere la Biserică, căci numai prin Biserică, care este toată în Hristos, putem ajunge la Dumnezeu.
26.02.2015 15:49
Credinta, este o vedere și tot odată și o năzuință nesfărșită în Cel nesfârșit. Toți sfinţii şi mucenicii care au murit într-un fel sau altul pentru adevărata credinţă nu sunt aceiaşi cu martirii pentru o credinţă falsă. Cu adevărat oasele lor se aseamănă, dar nu şi sufletul, căci sufletul dă forţă şi slăbiciune chiar şi oaselor. Cei care suferă pentru adevărata credinţă, pătimesc pentru ceea ce observă vederea lor duhovnicească. Cei care suferă pentru o falsă credinţă, pătimesc pentru ceea ce văd ochii trupeşti. Cei dintâi suferă pentru credinţa în realitate şi adevăr, ceilalţi suferă pentru un vis şi o închipuire”. Sufletul este mijlocul prin care se sfințește și trupul deoarece acest suflet nevăzut este izvorul întregii vieți a omului. Urcușul prin credință îl face pe om sa se ridice etapizat de la statura de vierme până la statura de dumnezeu prin har,îl metamorfozează pe om dinlăuntru, vine din interior spre afară, de la suflet spre trup; preface sufletul și prin intermediul sufletului și trupul. Sufletul îmbrățișează trupul și il transformă în timp ce practică nevoințele și virtuțile ortodoxiei. Mai precis spus trupul omului se tranformă și el în limitele în care sufletul său a ajuns după chipul lui Hristos.
25.02.2015 17:00
Hristos a fost drept slavitor si drept mărturisitor....Deoarece marturiseste drept despre Tatal si despre Duhul...Marturiseste ca Tatal este izvorul in Treime si Duhul purcede numai din Tatal. Iar cu privire la teologie, da este un munte inalt foarte,dar pe care nu se urca prin forte proprii cum marturiseau pelagienii, ci prin impreuna lucrare cu harul lui Dumnezeu...Cu cat urci pe muntele virtutilor cu atat il traiesti mai adanci pe Hristos-fiinta virtutii.Însănătoșirea și curățirea organelor cunoașterii omenești se realizează printr-o metodă dumnezeiesc-omenească: prin împreună lucrarea harului lui Dumnezeu și a voinței omenești. Pe calea lungă a curățirii și însănătoșirii proprii, însăși cunoașterea devine tot mai curată și mai sănătoasă. Pe fiecare treaptă a sporirii sale, cunoașterea depinde de structura ontologică și de starea etică a organelor sale. Curățite și însănătoșite prin străduința omului întru practicarea virtuților evanghelice, organele cunoașterii dobândesc sfințenie și curăție.Cunoașterea cea mai presus de cunoaștere(intelegere) înseamnă vederea prin credinta, adica simțirea tainelor lui Dumnezeu, simtirea nevazutului ce culminează în experiența mistică a vederii luminii slavei Dumnezeiesti.Pentru intreaga traditie a Bisericii urcușul pe muntele teologhisirii se face pe calea cea îngustă Matei (7-14) și cu multe necazuri și chinuri Fapte (14-22)....Iar cunoasterea lui Dumnezeu este desavarsita deoarece ea este unire cu cel Absolut-izborul desavarsirii. etc
24.02.2015 17:08
Logodna cu Hristos se face la botez Gal (3-27)...Cununile biruintei,sau incununarea o primim dupa moartea,dar aceste cununi se castiga aici pe pamant,adevaratii crestinii traindu-le de aici...Prin puterea Duhului Sfant si in impreuna lucrare cu vointa omului, noi putem ramane fideli lui Hristos. Biruinta,cununile si incununarea se simte de aici numai ca uneori se pierde din cauza mandriei,iar apoi iar se castiga si iar se pierde...Depinde cum te prinde moartea....Daca ea te prinde incununat,vei ramane incununat,daca te prinde infidel,vei ramane in infidelitatea ta si cu barbatul sau barbatii (dumnezeul,dumnezeii) cu care ai desfranat.
21.02.2015 13:03
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor
Casa Luminoasă
Cum folosește biserica dvs. domeniul online pentru promovarea mesajului Evangheliei?
S-au donat:
  • 5
  • 2
  • 0
  • 3
  • 6
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 4
   • 2
   • 9
   • 6
   • 4
   • Lei
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Agenda evenimentelor
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md