Emisiuni
Categorii
Răspunsuri din Biblie
Știri
Blogosfera
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
ianuarie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Selectează luna
Selectează anul
ianuarie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Intr-adevar, in Biblie scrie: "Tot aşa, Domnul a rânduit ca cei ce propovăduiesc Evanghelia, să trăiască din Evanghelie." (1 Corinteni 9:14) DAR, mai scrie ca omul sa lucreze 6 zile pe saptamana, cerinţă ignorată de majoritatea pastorilor. Unul din fostii pastori ai bisericii noastre afirma ca el lucreaza toata saptamana, 8 ore pe zi, pentru a elabora predica de duminica. Daca-i asa, ma intreb cat de mult har are un asemenea slujitor si cat de mult este calauzit de Duhul sfant. Activitatea unui pastor trebuie sa includa, in afara de predicile din biserica, si consiliere, vizite la domiciliul fratilor, vizite la bolnavi, evanghelizare in afara bisericii, etc. Foarte rar mi-a fost dat sa intalnesc pastori care nu erau platiti de biserica si se intretineau singuri (prin munca). Nu ne putem ascunde in spatele unui verset, care in aparenta ne avantajeaza. Ochii Domnului ne vad si acolo si nu-L putem insela, chiar daca pe oameni am reusit sa-i amagim. Cui i se da mult, i se cere mult. Domnul sa ne cerceteze si sa aiba mila de noi.
30.01.2015 12:58
În Răsărit, marele scriitor al Bisericii – Origen († 254) – subliniază că „Biserica a primit de la Apostoli tradiţia de a administra botezul şi copiilor” (Comentar la Epistola către Romani, V, 9)El și numește Botezul copiilor „predanie apostolică”. Atunci când dă răspuns la nedumeririle de care sunt cuprinși unii „frați”, cum că pruncii sunt botezaţi pentru iertarea păcatelor (Fap. 2, 38), el spune: „Nimeni nu este curat, măcar o zi de va fi viaţa lui pe pământ (Iov 14, 4 – n. n.)? Tocmai pentru că necurăţiile din naştere sunt şterse prin Taina Botezului, de aceea se botează copiii, căci (cum scrie la Scriptură), de nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în Împărăţia lui Dumnezeu (In. 3, 5)” (Din omiliile Evangheliei de la Luca, XIV, V). Același scriitor fecund al Bisericii, în omilia a VIII-a la Levitic, spune că nimeni, chiar de ar trăi numai o zi, nu poate fi scutit de păcat și că trebuie botezat...În Omilia a XL-a la cartea Facerii, Sfântul Ioan, printre altele, vorbeşte în cuvinte encomiastice despre patriarhul veterotestamentar Avraam, care a împlinit îndată ce i s-a poruncit şi a pus semnul poruncit de Dumnezeu, tăierea împrejur adică, lui Ismail (fiul său), tuturor celor născuţi în casa sa şi celor cumpăraţi cu bani, precum i-a poruncit Dumnezeu (Fac. 17, 23). Şi s-a tăiat şi el împrejur (Fac. 17, 23). Şi Avraam era de nouăzeci şi nouă de ani când şi-a tăiat împrejur marginea trupului, iar Ismail era de treisprezece ani (Fac. 17, 24-25).Sfântul Ioan face o menţiune preţioasă pentru tema dezbătută aici şi spune că "nu este un timp anumit când îl putem primi botezul această tăiere împrejur nefăcută de mână omenească o putem primi şi când suntem mici de tot şi când am crescut mari şi când suntem bătrâni. În această tăiere împrejur nu-i vorba de durere, ci de lepădarea poverii de păcate şi de dobândirea iertării greşelilor săvârşite în toată viaţa noastră. Iubitorul de oameni Dumnezeu a văzut covârşitoarea noastră slăbiciune, a văzut că avem nevoie de doctorie puternică, pentru că bolile de care zăceam erau greu de vindecat. De aceea, rânduind cu nespusa Sa iubire de oameni mântuirea noastră, ne-a dăruit înnoirea prin baia celei de a doua naşteri, ca, lepădând pe omul cel vechi, adică faptele cele rele, şi îmbrăcând pe cel nou, să mergem pe calea virtuţii" (Omilii la Facere II).
29.01.2015 20:23
Imparatia lui Dumnezeu nu se mai asteapta, ci se traieste, ea a venit...Odata cu Intruparea lui Hristos a venit si Imparatia lui Dumnezeu in fiinta umana....Iar odata cu intemeierea Bisericii, poate fii accesibila oamenilor, si poate fii dobandita inca din viata aceasta, dar numai ca trebuie straduinta multa si silinta Matei (11-12)...Iar cine nu o va simtii intrand in el cu putere inca din viata aceasta, nu v-a avea parte de ea in cea viitoare.
27.01.2015 13:24
Trebuie facuta diferenta intre Sfanta Traditie si traditionalism... Traditionalismul este intemeiat de om si dupa om, Sfanta Traditie se refera la viata Bisericii in Duhul Sfant...Adica cunoasterea adancurilor lui Dumnezeu de catre oamenii sfinti si aratarea caii care duce in sfera Dumnezeirii Treimice si celorlalti, pentru ca si ceilalti sa il traiasca pe Dumnezeu...Noi Sfanta Traditie numim si Scriptura deoarece acolo este o parte din marturiile Sf Apostoli si din viata Bisericii primare...Traditia Bisericii ce a continuat Traditiei Apostolice, nu inseamna adaugire, inseamna descoperirea de intelesuri adanci de adancire in Dumnezeu prin mijloacele dumnezeiesc-omenesti ce se afla in trupul lui Hristos, prin care se poate ajunge la masura barbatului desavarsit....Traditia tine numai de sobornicitatea - catolicitatea Bisericii, iar catolicitatea (universalitatea) este acolo unde oamenii au fost fideli si sunt fideli marturiei, vietii, vietuirea si mijloacele dumnezeiesc-omenesti de care au tinut barbatii cei sfintii in toate veacurile...Ce inseamna ca prin traditie intelegem mai bine Scriptura??? Nu inseamna ca omul talcuieste dupa capacitatea lui Scriptura sau dupa pofta inimii, ci viata Bisericii(Tradiatia) care este Duhul Sfant ne ajuta sa intelegem Scriptura si sa o aprofundam....Chipul Duhului Sfant in viata Bisericii sunt multimea sfintilor, iar nu a pacatosilor,chiar daca Biserica este plina de pacatosi...Afundandu-ne in Traditie; adica in sfintele taine(ce tin de lucrarea Duhului Sfant) si care sunt in Trupul lui Hristos, si in sfintele nevointe si virturi evanghelice, omul incepe sa paseasca si el pe calea Traditie-adica a vietii in Duhul Sfant, sa inteleaga mai bine nu numai talcuirile adanci ale sfintilor, care au talcuit purtati de Duhul Sfant, dar si adancimile Sf Scripturi deoarece, acelasi Duh Sfant care i-a inspirat pe apostoli i-a inspirat si pe Sf Vasile, Grigorie, Ioan, Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama etc.
25.01.2015 17:48
Una din problemele majore este gestiunea financiara si acest lucru este nevoe de invatat tot poporul incepind cu pastorii.
23.01.2015 23:33
spus tare scurt si drept. nu ai ce adau ga. raspuns scurt...clar si cuprenzitor...
22.01.2015 12:22
multumesc mult pu acest studiu .eu am facut singur studiu dupa cartea Daniel dar doream ca cineva sa mi-l predee si foarte mult mam bucurat ca pot sal fac si de pe internet ascultind lectiile Dumneavoaste.Domnul sa va rasplateasca.
21.01.2015 20:24
Iar cu privire la starile sufletului de dupa moarte acolo este altceva.
12.01.2015 14:39
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor
Casa Luminoasă
Doriți să adăugăm pe acest portal un compartiment unde vizitatorii să poată plasa anunturi personale?
S-au donat:
  • 5
  • 2
  • 0
  • 3
  • 6
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 2
   • 9
   • 6
   • 4
   • Lei
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Agenda evenimentelor
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md