Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
aprilie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Selectează luna
Selectează anul
aprilie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Selectează anul
Comentarii recente
Acest subiect a inceput cu: "Este adevărat ce scrie ProTV despre Fecioara Maria că a fost crescută la Templu și că a fost dată în tutelă lui Iosif? Citez: "În ziua de BUNA VESTIRE este marcat momentul în care Fecioara Maria din Nazaret, crescută în Templu până la 15 ani și apoi dată în tutela lui Iosif, căci părinții ei muriseră, a fost aleasă de Dumnezeu să-L nască pe Fiul Său și a primit înștiințare prin Arhanghelul Gavriil, sărbătorit pe 26 martie." " Si aici s-a indreptat raspunsul. Deci, pentru ca ceea ce s-a spus nu este adevarat, deoarece nu este spus astfel in Biblie, acestea sunt inventii ale oamenilor pe care cuvantul lui Dumnezeu le condamna si le numeste, "basme lumesti".
01.04.2015 19:12
Cateva figuri de monahi inbunătiti https://www.youtube.com/watch?v=UPecaoV6OVU
01.04.2015 17:44
`` Nu, in Biblie nu scrie nimic despre aceste "basme lumesti", de aceea nici nu trebuiesc luate in seama. `` Vrei te rog să explici mai clar despre ce '' basme lumesti '' este vorba? Mulţumesc.
01.04.2015 17:43
Nu, in Biblie nu scrie nimic despre aceste "basme lumesti", de aceea nici nu trebuiesc luate in seama. Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios. (1 Timotei 4:7) Biblia spune clar, Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca prin noi înşine să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris”: şi niciunul din voi să nu se fălească deloc cu unul împotriva celuilalt. (1 Corinteni 4:6)
01.04.2015 17:01
Într-adevăr, Biblia nu specifică textual; Iacov, Iosif, Simon şi Iuda sunt copiii lui Iosif concepuţi cu Maria. Sunt multe alte subiecte pe care Biblia nu le explică în mod categoric (dispariţia lui Iosif după ce Iisus avea 12 ani, de exemplu), dar asta nu e un motiv să cred că Iosif era bătrân, NU, ci pur şi simplu, Domnul vrea să ne concentrăm pe ce este important şi anume, mântuirea fiecăruia şi relaţia personală cu El. Despre Iacov (fratele Domnului), dacă ar fi fost copilul lui Iosif dintr-o altă căsătorie (cu toate că Biblia nu ne sugerează NIMIC în sensul acesta), atunci Iacov, ar fi trebuit să fie, destul de bătrân (anii lui + 33 =?), cred eu?! `` asa ca "ipoteza mea" este ca... nu stiu sigur daca Maria a avut sau nu alti copii. `` Sincer, am crezut că înclini balanţa spre varianta prezentată (Iosif bătrân, văduv şi cu o droaie de copii după el, curtând-o pe Maria), scuză-mă dacă am înţeles greşit. `` Dar ii sfatuiesc pe ambii sa nu spuna ca aceia din "tabara opusa" ar fi nebiblici, rataciti, mincinosi, eretici sau alte "epitete crestine". `` Corect! Ai dreptate! Mai ales cu '' nebiblici, rataciti, mincinosi, eretici '' etc. Subiectele secundare, nu trebuie să nască astfel de replici acide, nu e cazul şi mai ales, nu e duhovniceşte.
01.04.2015 15:08
eu nu prezint nicio ipoteza, spun doar ca, din Scripturi nu reiese 100% ca Maria a mai avut alti copii cu Iosif. Sunt de acord ca versetele mentionate de tine sugereaza ca ar fi avut, dar nu e clar. "Disparitia" lui Iosif dupa ce Iisus avea 12 ani, faptul ca Iacov (fratele Domnului) a ajuns la acelasi nivel cu Petru in biserica primara, vorbele Domnului pe cruce catre Ioan si catre mama sa... toate acestea sugereaza ca Maria nu a avut alti copii, la fel si absenta expresiei "copiii Mariei". Da, admit ca nici interpretarile care duc spre o Marie cuun singur copil nu mi se par foarte convingatoare, asa ca "ipoteza mea" este ca... nu stiu sigur daca Maria a avut sau nu alti copii. Nu condamn nici pe cei ce CRED ca a avut, nici pe ceice CRED ca nu a avut. Dar ii sfatuiesc pe ambii sa nu spuna ca aceia din "tabara opusa" ar fi nebiblici, rataciti, mincinosi, eretici sau alte "epitete crestine". Deci asta e "ipoteza" mea :-)
01.04.2015 13:41
Lucian Daniel , un alt argument este faptul că despre el se spune "Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.", pe când despre oameni, din cauza păcatului lui Adam, ei se nasc în păcat, după cum scrie și împăratul David "iată că sunt născut în nelegiuire și în păcat m-a zămislit mama mea" (Ps. 51:5). De ce în prorocia despre acești doi împărați autorul vorbește despre SAtana? Pentru că, prin înșelăciune (în grădina Edenului), el și-a câștigat lumea pentru sine și el este cel care, din umbră, conduce cu puterile veacului acesta. Exemplu este Apocalipsa 12 unde se spune că Balaurul (diavolul) urmărea femeia (poporul Israel) ca să-i mănânce pruncul (Isus) când avea să-L nască și a făcut-o prin imperiile mondiale, care pe rând au asuprit pe Israel.
01.04.2015 11:30
Categoric, Maria este binecuvântată între femei şi aşa cum am subliniat, Dumnezeu A ALES-O. De ce Dumnezeu a ales-o pe Maria, nu ştiu?! este dreptul Lui sa aleagă pe cine doreşte '' după buna plăcere a voii Sale '', însă, acest lucru nu trebuie forţat, de către om, peste o anumită normalitate altfel, avem toate şansele să cădem în extrema cealaltă. Pentru mine, vers. din Matei 1:25, Luca 1:28 sau Matei 13:55, sunt mult mai convingătoare decât ipoteza prezentată de tine. Despre bârfă... consider că noi acum dezbatem subiectul, nu-l bârfim, ce să zic?! Subiectele biblice trebuiesc dezbătute civilizat şi obiectiv bineînţeles.
01.04.2015 10:50
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor

Un film cu desene animate despre deosebirile dintre bărbat şi femeie

29.09.2010 | Doctrină | Vasile Filat

Am găsit interesant acest film cu desene animate prin care autorul a făcut o încercare să prezinte deosebirile dintre bărbat şi femeie.

Cu prilejul acesta vreau să vă recomand studierea cursului de studiu biblic inductiv “Căsătorie fără regrete” de Kay Arthur care este unul excepţional. Prima lecţie tocmai prezintă deosebirile pe care le-a pus Dumnezeu între bărbat şi femeie. Cunoaşterea lor ne ajută se ne slujim mai bine unii altora şi să trăim în armonie, dragoste şi înţelegere.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2552 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 4
  • 9
  • 1
  • 6
  • 2
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 0
   • 0
   • 8
   • 3
   • 8
   • Lei
Cum se implică Biserica ta în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md