Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
Așa cred și eu că nu e corect ca prin felul acesta de îmormîntare să pedepsești într-un fel și mai mult familia îndurerată care a rămas. Cînd eram mică totdeauna mă gîndeam că de ce pe acesti oameni îi îmormîntează la marginea cimitirului? Mulțumim pentru articol.
17.09.2014 12:17
Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; (Rom.2:14) După cum scrie Apostolul Pavel, neamurile făceau din fire lucrurile Legii. Deci, totuși Legea este înscrisă și în minte. Datorită acestui detector de păcate chiar și ateii au făcut legi care interziceau uciderile, furturile au făcut legi profamilia și multe altele care sunt scrise în Decalog. Însă nu au făcut perfect, deoarece aceste porunci mai trebuie să fie scrise și în inimă, adică să fie păzite din iubire și nu din frică. Poruncile trebuie să fie atît în inimă cît și în minte. În minte ele sunt, deoarece cei care fac răul știu că îl fac. Dar din inimă ele au fost șterse parțial sau complect, depinde de om. Iată de ce trebuia de încheiat un Legămînt Nou, pentru ca aecste porunci să fie scrise din nou în inimă. Însă nimeni nu poate scrie cu puterea lui. Ce putem noi, e să dăm voie Duhului ca să scrie aceste porunci în inimă, și ca noi să le păzim din dragoste
17.09.2014 09:01
Explicatia cu programarea o inteleg. Ce nu inteleg din spusele tale e urmatorul lucru: Daca Dumnezeu a scric poruncile Lui in inima oamenilor inca de la creatie si acestea au ramas acolo si dupa caderea in pacat a primilor doi... cum iti explici ca in Ieremia 31:33, Dumnezeu isi anunta decizia ca IN VIITOR sa scrie poruncile Lui in inimile oamenilor??? A uitat Dumnezeu ca poruncile Lui erau deja acolo? Sau Dumnezeu a vrut sa spuna altceva dar nu a stiut sa se exprime corect??? Sau a vrut sa scrie cu alta culoare? Sau mai adanc? Sau??? Intelegi draga Alecu ca Ieremia 31:33 arata limpede ca pe timpul proorocului poporul lui Dumnezeu NU AVEA SCRISA LEGEA IN INIMA?
16.09.2014 23:04
Probabil nu m-ai înțeles corect. Programa este scrisă în inimă. Dar spre deosebire de computer. Omul are libertatea de a ocoli acestă programă sau de a executa programa. Important e că executarea trebuie să fie din iubire și nu din frică. Poate deaceea și nu mai înțeles ce am scris. Sper că acuma mi-ai înțeles ideia. Poruncile sunt scrise în inimă dar omul are libertatea de a ocoli aceste porunci, care duce la moarte, sau libertatea de a le iubi și a le păzi, care duce la păstrarea vieții. Așa, într-un mod, poate, nu chiar reușit, dar nuștiu cum altfel să-ți explic ca să prinzi ideia.
16.09.2014 17:01
Foarte bine, Alecu! Ai intuit ca orice ai raspunde la intrebarea mea ajungi la o contradictie cu ideile tale asa ca nu ai raspuns :-) Deci suntem de acord ca decalogul nu a fost scris in inimi de la inceput, da?
16.09.2014 16:19
Omul nu este un robot sau un computer care îndeplinește toate comenzile programei strict. Omul e o creatură mult mai complexă care iubește și are libertatea de a alege. Adam a avut libertatea de a asculta sau a nu asculta. Și s-a folosit de acestă libertate nu în direcția corectă. În loc ca acestă libertate să-l facă să aleagă să iubească pe Dumnezeu, a ales sa iubeasca mai mult pe Eva decît pe Dumnezeu, care a creat-o pe Eva. Dar cînd a căzut în păcat Lucifer, cum de s-a întâmplat, deoarece nu avea nici un păcat? Cred că tot așa. A avut dreptul de a alege. Trebuia să aleagă să iubească pe Dumnezeu, și nu conform programei scrise în inimă. Și a ales nu ce e mai bun... A ales să se mîndrească, să invidieze pe Dumnzeu. La ce a adus asta?. Noi vedem acuma...
16.09.2014 16:05
Ți-am răspuns că Dumnezeu cere sacrificare și acuma, în zilele noastre, în fiecare ziașa cum i-a cerut lui Avraam și nu arelegătură cu porunca să nu ucizi. Ție ți se pare că nu vreau să răspund la întrebarea ta. Dar de fapt, pentru timpurile noastre Dumnezeu cere o sacrificare spirituală, cînd e cazul și nicidecum sacrificare fizică, după cum crezi tu. Te ții așa de tare de metoda inductivă de studiere a bibliei, că nici nu dorești să descoperi și alte păreri. Iar dacă vezi că răspunsul nu se încadrează în șablonul acestei metode, ataci. De unde ai luat că Dumnezeu l-a ispitit pe Avraam? Unde am scris eu asta??? Sau te-ai bazat iarăși pe metoda susnumită. Nicidecum nu voi recunoaște că Dumnezeu a permis poligamia pentru o perioadă de timp. Dumnezeu le-a permis numai împăraților să aibă mai multe neveste, deoarece așa era obiceiul : toate nevestele împăratului precedent treceau în proprietatea împăratului curent, dacă ai învățat istoria. Dar nicidecum Dumnezeu nu a permis ca acești împărați să aibă relații sexuale cu toate nevestele sale, ci numai cu una. Numai una era adevărata soție. Celelalte erau numai în proprietatea împăratului și sub protecția lui și poate ca o metodă de obținere a ceva de la predcesor. Arată-mi măcar un caz de poligamie fericită din biblie. Și atunci vei înțelege: a acceptat Dumnezeu poligamia vre-odată ??? Sau mai degrabă Dumnezeu a dorit să ne arăte nouă la ce poate duce acestă practică care intră în contradicție cu a șaptea poruncă.
16.09.2014 15:49
Despre scrisul legii in inima tu spui: "Pînă la căderea în păcat poruncile au fost scrise în inimă. Și atunci nu era necesar de a face legămînt. Dar după căderea în păcat, au început să nu mai asculte de cele scrise în inimă, iar la majoritatea s-a defectat acest detector de păcate. Și au fost transmise poruncile prin viu grai. Și din pricina că păcatul s-a răspîndit și mai mult, a fost necesar de scris pe piatră. Iar Domnul Isus cînd a venit a spus că ceea ce este scris pe piatră, trebuie să fie și în inimă, așa cum a fost de la început, pînă la căderea în păcat." Prespunand ca Adam avea scris in inima decalogul, ce s-a intamplat cu aceasta scriere in inima la caderea in pacat? a.) a fost stearsa? b.) a ramas scrisa dar oamenii nu au mai ascultat-o (nu au mai ascultat de ceea ce era scris in inima lor)?
16.09.2014 15:29
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

De ce în Biblia traducerea Cornilescu psalmii 49 şi 50 nu coincid cu Biblia ortodoxă?

11.08.2011 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebare:

De ce în Biblia traducerea Cornilescu psalmii 49  şi 50 nu coincid cu Biblia ortodoxă?

Această diferenţă se datorează sistemelor diferite de numerotaţie a psalmilor în Septuaginta şi manuscrisele Masoretice. Biserica Ortodoxă a folosit pentru traducerea Vechiului Testament în română prima traducere a Vechiului Testament din Ebraică în Greacă care a fost făcută de cei 70 de cărturari din Israel chemaţi de Ptolemeu ca să facă o traducere a Sfintelor Scripturi ale evreilor pentru biblioteca din Alexandria. Traducerea aceasta a fost numită Septuaginta şi a fost folosită foarte pe larg şi în vremea Domnului Isus Hristos.  Dumitru Cornilescu a folosit numerotarea după manuscrisele Masoretice. Diferenţa de numerotaţie este din pricina că unii psalmi din textele masoretice au fost împărţiţi în două în textele din Septuaginta şi invers. Puteţi vedea diferenţele în tabelul care urmează.

Numerotaţia Masoretică (Cornilescu)Numerotaţia Septuaginta (Ortodoxă)
1–8 1–8
9–10 9
11–113 10–112
114–115 113
116 114–115
117–146 116–145
147 146–147
148–150 148–150
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2509 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md