Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
Iar cu privire la scoaterea dracilor cu puterea dracilor nu este cu putinta dupa cum spune Mantuitorul.....Iar daca dracii nu se pot scoate cu puterea dracilor caci astfel s-ar dezbina imparatia lor dupa cum zice Matei 12(25-26) cu ce putere scot acei prooroci mincinosi dracii?...Cu ce invinuiti voi pe sfinti si pe cei care fac minunile cu Duhul lui Dumnezeu, il invinuiau fariseii si carturarii pe Mantuitorul...Iar la Matei cap 7,acolo este vorba despre aceia care au crezut ca fac voia Domnului de-a lungul vietii dar s-au inselat...Iar la judecata cand vor fii izgoniti,ei vor spune,au nu in numele tau am propovaduit evanghelia,au nu in numele tau am facut daruri si am ajutat oameni,au nu in numele Tau am vorbit despre tine si am mers din casa in casa cu Biblia sub brat,si am traversat marile si oceanele pentru a ne face ucenici si am facut fel si fet de activitati???Iar El va zice departati-va de la Mine ca nu va cunosc pe voi.
21.09.2014 19:02
Aici se vede rezultatul studierii bibliei după metoda inductivă - Eva nu a fost prezentă la darea poruncii. Ea nu este om. Și deci, nu trebuia să știe porunca. Era deajuns să știe Adam. - Necătînd la ceea că Eva nu a fost prezentă la darea poruncii, totuși ea știe de poruncă. De unde știe ? De la Adam. Numai că ea nu o știe corect, ci adaugă la cele spuse de Adam ”să nu vă atingeți de el(pom)” - Deci, Eva s-a atins de pom și apoi s-a îndoit în Dumnezeu. Și nicidecum nu s-a îndoit mai întîi și apoi s-a atins. - De ce s-a îndoit? Pentru că nu a știut corect porunca și s-a atins de pom și a văzut că nu a murit. Excelent ! Metoda inductivă de studiere a bibliei ! Pentru așa logică e necesar să înveți cîțiva ani la vre-un Institut teologic. Un om simplu nu poate înțelege asta așa ușor. Spre deosebire de tine nu am căutat explicații nicăieri.M-am învățat singur să cuget fără ajutorul cuiva. Singur și cu ajutorul Duhului Sfânt. Dar cu tine cum să continui mai departe? Acuma mi-am adus aminte că mai demult am zis că nu voi mai discuta pe acest portal. Dar am uitat care era pricina. Acuma mi-am adus aminte. Pricina era că eu discutam cu cineva, care ia răspunsurile gata din această metodă inductivă. Îmi pare rău, dar să discut cu cineva care nu are propria gîndire și cugetare nu vreau. Numai bine!
21.09.2014 15:57
Nu sunt de acord cu o propozitie"Adevarul nu sta in ceea ce simtim noi...."In mare parte de 80%. Argumentez.Omul cand doreste sa se roage simte acel lucru insa conteaza si Cuvantul lui Dumnezeu, Nu poti face ceva din obligatie sau afandu-te in treaba doar stiind ca acesta e Cuv. lui Dumnezeu( mecanic),ci simtind ca vrei sa faci acel lucru.
21.09.2014 12:28
„Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu.„ Dar Cain cînd și-a ucis fratele nu a fost în conflict cu Dumnezeu. Și Dumnezeu nu a încercat să facă ceva ??? Să rezolve această situație nouă nedorită de El ? Acolo unde te-am întrebat unde e scris clar că fratele s-a căsătorit cu sora, după cum ții minte tu mi-ai răspuns. De ce m-ai repeți odată? Ca să arăți diferența ? Ești șmecher, dar nu ți se va primi. Eu atunci știam răspunsul, dar te-am întrebat pe tine ca să-ți demonstrez că și tu deduci și deci să nu mă învinuiești de adaos. De ce crezi că întrebarea 2 nu viza incestul ? Doar ce, nu putea să fie o situație unde era prezent atît incestul cît și poligamia ? La întrebarea 4 era caz de preacurvie cu o femeie măritată. În cazul poligamiei femeia nu este măritată cu altcineva ci era concubină, deci este alt caz și deci pedeapsă nu era prevăzută, Dar asta nu dovedește nicidecum că poligamia era voia Domnului. Domnul nu iubea poligamia. În esență ea era o încălcare a poruncii: ”să nu fii desfrînat” ”În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea” Nu toate.Fiecare caz se pedpsea individual în dependență de sitație. Îți dau un exemplu din multele exemple din biblie. David a păcătuit cu Bat-Șeba. După lege așa faptă trebuia pedepsită cu moartea. Dar la 2 Samuel 12:13 scrie că Domnul i-a iertat păcatul și David a scăpat de pedeapsa scrisă de Moise. Declarațiile mele nu sunt deloc contradictorii, ci se completează unele cu altele.
21.09.2014 08:34
`` Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? `` Alecu, tu omiţi un lucru important. Eva nu a fost prezentă la darea poruncii, doar Adam a fost: `` Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit. `` Genesa 2:16,17. Iarăşi Eva a răspuns şarpelui: `` Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi. `` Genesa 3:2,3. Observăm că Eva adăugase ceva la porunca Domnului '' şi nici să nu vă atingeţi de el ''. Eva nu s-ar fi îndoit de porunca Domnului dacă ar fi ştiut-o corect. De fapt ce s-a întâmplat: Eva înainte de-a mânca din pomul interzis, s-a atins de el '' A luat deci din rod '' şi a observat că nu a murit. Aşadar, orice poruncă înţeleasă greşit poate să ducă la moarte.
21.09.2014 01:41
Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu. Aşadar, Dumnezeu nu are cum să dea o normă pentru a prevenii viitoarele conflicte din conflictul deja existent. Hai Alecu, încearcă şi tu să depăşeşti acest moment penibil... Alecu, te-am rugat să explici BIBLIC (am subliniat cu majuscule). De fiecare dată îmi prezinţi doar punctul tău de vedere. Ok, încerc să comentez pe cele scrise... Întrebarea 1. Incestul a fost legal? Alecu a răspuns: Incestul nu a fost legal. Căsătoria dintre copii lui Adam (un frate cu o soră) a fost legală. De la Moise nu a mai fost legală. Un răspuns ambiguu?! Ai răspuns cu da şi nu. Alecu, căsătoria copiilor lui Adam (frate/soră) înseamnă incest în limbajul actual. Bineînţeles că şi-n trecut le-ai bălmăjit la fel, te citez: a. în biblie nu scrie direct și clar că la început frații s-au căsătorit cu surorile. Dar poate nu s-au căsătorit, ci au trăit în concubinaj ? Unde e scris că s-au căsătorit ??? b. Cred că ești de acord că la început copii lui Adam se căsătoreau unii cu alții. Și nu era păcat. Așa că dacă un frate se căsătorea cu o soră nu era păcat... c. Tot așa și Avraam. Faptul că s-a căsătorit cu soră-sa vitregă, nu se considera păcat pe acele timpuri Întrebarea 2. Dacă da, care a fost norma legală? Alecu a răspuns: Nu trebuia bărbatul să aibă mai mult de o soție. Alecu, nu eşti atent. Întrebarea 2 viza tot incestul. Întrebarea 3. Ce păcat înfăptuiau cei care aveau două sau mai multe neveste? Alecu a răspuns: Cei care aveau mai multe neveste făceau ce e rău înaintea Domnului și demonstrau o lipsă de credință. Lipseşte argumentul biblic şi iarăşi răspunzi ambiguu, însă primul tău răspuns la această întrebare a fost preacurvia, citez: Este clar, că dacă un frate își lua de nevastă 2 sau mai multe surori aceasta se numea preacurvie. Întrebarea 4. Care era pedeapsa preacurviei în V.T? Alecu a răspuns: Erau diferite pedepse pentru preacurvie, fiecare caz se pedepsea aparte. Hai să vedem ce spune biblia în acest sens: Dacă un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea - Levitic 20:10. Întrebarea 5. Dacă tu consideri că poligamie era un păcat, cum erau pedepsiţi cei care înfăptuiau un astfel de păcat? Alecu a răspuns: Poligamia, deoarece era rezultatul necredinței aducea depărtarea Domnului pentru un timp mai îndelungat, lipsa binecuvîntărilor. Ca rezultat, apăreau certuri între neveste, copii nevestelor, ura, dezbinare, etc. Nu găsim nici un caz că se piedepsea cu pietre. În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea ori chiar şi tu declari că nu găsim niciun caz de pedepsire a poligamiei. Alecu însăşi acest fapt demonstrează că poligamia nu era considerată păcat. Ok, fără să te lezez în vreun fel, declaraţiile tale sunt ambigue şi pline de contradicţii. Alecu, trebuie să recunoşti şi tu acest fapt.
21.09.2014 00:22
Eu tot nu-s judecător al păcatelor altora, Dar am dreptul să constat ce avut loc pe baza biblică ? La Fac 3:5-6 scrie: ...vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; Eva a mîncat- Da. De ce a procedat așa ? - este scris în versetele menționate: -pomul era bun de mancat si placut de privit -ca sa deschidă mintea -ca să fie ca Dumnezeu Orice faptă are motiv, nu pur și simplu a mancat. Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? Sau vrei să fie scris cuvînt în cuvînt ? Dar știu precis că și tu de multe ori, în alte cazuri cu alții, tot îți spui părerea prin deduceri, ca și mine, și atunci nu te temi să ”adaugi” (la drept vorbind eu nu am adăugat ci am dedus). Acuma te temi să ”adaugi” (adică să faci concluzii), deoarece doctrina ta scrie altceva și te temi. Deaceea poate ai scris că te retragi din discuție. La drept vorbind și eu vroiam să mă retrag din discuție. Domnul să ne ajute să înțelegem unde e adevărul și să-l împlinim.
20.09.2014 23:47
Ce sa confirm eu??? Sunt eu judecator al pacatelor altora??? Cum as putea eu sa indraznesc sa spun ca Adam sau Eva au facut alte pacate cand Dumnezeu a dat El insusi sentinta, a explicat-o si a lasat sa fie scrisa in Biblie? Eu cred ce scrie in Biblie si cred ca singurul pacat facut de cei doi, singura lor actiune ce a incalcat legea lui Dumnezeu, a fost ca au mancat din pomul din care Dumnezeu le spusese sa nu manance. Asa cum scrie limpede in Geneza 3:17 Cand ai spus ca te intereseaza cum interpretez eu Romani 5:13 te-am crezut dar m-am inselat. Preferi in continuare sa ignori zeci de versete biblice fiindca nu se potrivesc cu parerea ta. Ma retrag din aceasta discutie inutila
20.09.2014 21:57
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Ce acatist să citeşti pentru găsirea unui loc de muncă?

13.07.2011 | Educație | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Îmi puteți spune ce acatist trebuie să citesc pentru găsirea unui loc de muncă?

Acatistul nu este rugăciune ci un imn de laudă, închinat lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau unuia dintre sfinţi.

Ca să te poţi ruga eficient pentru găsirea unui loc de muncă, este important să cunoşti când Dumnezeu nu ascultă rugăciunile. Studiază Sfintele Scripturi şi roagă-te cu cuvinte proprii, aşa cum ai vorbi unui tată pentru că El este Tatăl tău ceresc dacă ai fost născut din nou prin credinţă în Domnul Isus Hristos.

Bursa Muncii

Ne mai învaţă Dumnezeu în Scripturi astfel:

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

În orice lucru adu cererile la cunoştinţa lui Dumnezeu prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri. Chiar în acest moment, după ce ai citit acest articol scurt, îngenunchează înaintea lui Dumnezeu şi adu la cunoştinţa lui problema ta. Spune-I despre eforturile care le-ai depus, despre nevoile pe care le ai, despre frustrările tale şi formulează-ţi bine cererea înaintea Lui. Apoi, mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru dragostea Lui, pentru tot ce a făcut El pentru tine şi face până în prezent. Această rugăciune cu credinţă îţi va aduce în inimă pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere şi îţi va păzi inima şi gândurile în Hristos Isus.

Apoi, mergi să cauţi un loc de muncă şi crede în cuvintele Domnului Isus care a spus:

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:7-11)

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. Est-il permis à une personne divorcée de se remarier après sa repentance ? (FRANÇAIS)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2510 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md