Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Protoparintii nostrii nu au lucrat harul ce era in ei, prin pazirea poruncii si astfel ei nu s-au desavarsit caci daca erau desavarsiti, nu mai mancau din pomn.... Nici nu s-au iubiti, ci numai s-au contemplat, fiindca daca se iubeau puneau in lucrare si harul, nasteau si fii si nu mai mancau din pomn dand si aproapelui.... Jertfa dupa aceea a aparut...
28.02.2015 20:29
Scuzati-ma nu l-am trimis bine... Sf Maxim spune ca nasterea inainte de cadere se facea fara durere, prin cuvant....Protoparintii nostrii inainte de a cadea nu stiau ce est pacatul, raul, deoarece traiau in Dumnezeu, si stiau numai binele ce izvoraste din El....dupa caderea in pacat, au primit acele haine de piele, care inseamna mortalitatea biologica, adica partea animalica din om, deoarece omul este si animal,care trebuie indumnezeit, transfigurat....Aceasta parte animalica al lui se manifesta sub multe chipuri...Numai ca in zilele de astazi omul a ajuns cu mult mai bestial decat leii si fiarele padurii... Chiar si cu privire la viata sexuala, aceste animale au si ele randuiala lor, pe cand omul este fara de randuiala, cu mult sub animale (asa a ajuns). Nastere in Rai se facea nu din pofta trupeasca(caci nu stiau ce este aceea) ci de la Dumnezeu Ioan 1-13...Afectele de placere si durere au aparut dupa cadere, ca consecinta a căderii... Facere cap 3.. Mantuitorul Hristos prin intrupare si-a impropriat afectele de durere iar nu de placere, ca prin durerea Lui sa vindece placerea din firea umana.... Iar omul care il urmeaza pe Hristos si se rastigneste impreuna cu El, sufera si el durerea nasterii din nou, caci isi rastigneste placerea prin urmarea lui Hristos... Aceasta urmare se face prin har, iar nu dupa simpla putinta a omului...Si cu cat crestinul se jertfeste de al urma pe Hristos, cu atat durerile sunt mai mari, dar intr-un mod tainic il si cunoaste intim pe Hristos devenind dupa chipul Lui Galateni 4-19...Durerea fiind la inceput acel soc al nasterii-caci toata nasterea este o durere... . Sfantul Pavel a spus asa acolo ca sa nu ii ispiteasca satana si sa plece la alta sau altul, stiind ca omul este slab... Casatoria este un mijloc de a scapa de desfranare, nu este prostitutie cu acte in regula....Nasterea se face prin atingere.. atat cea trupeasca cat si cea duhovniceasca.... CEA TRUPEASCA PRIN ATINGEREA CELOR DOI, Iar cea duhovniceasca prin atingerea cu Duhul Sfant... Nasterea trupeasca fiind un simbol al nasterrii duhovnicesti...
28.02.2015 20:20
Afirmație aberantă și lipsită total de orice suport scriptural. Dacă mergi pe linia aceasta a interpretării scripturii poți spune orice, afară de adevăr. Nicăieri, nicăieri în Sfintele Sripturi nu este sprijinit acest punct de vedere că "nașterea de fii se făcea prin cuvânt" și că relația sexuală este "împreunare ca la dobitoace". Deci, dacă mergi după aceasta logică, cei care se consideră creștini cu o așa învățătură nici nu mai întrețin relații sexuale? Că doar nu mai sunt dobitoace? Cum rămâne la ei cu părunca apostolului Pavel care a spus "să nu vă lipsțiți unul pe altul de datoria de soți"?
28.02.2015 06:48
Aveti mare grija cum interpretati subiectul acesta,mai ales la sofisme pe baza cuvantului lui Dumnezeu de genu "ai grija frate sa-ti cinstesti parintii, sa nu furi ca Dumnezeu n-e invata sa nu facem asa ceva, dar cand vine vorba de inchinare corecta , mai ales in privinta zilei pe care Dumnezeu a sfintit-o in porunca a 4-a, apai nu frate ca aia e pentru evrei, sau, nu ca ala e un legamant vechi; legamantul s-a facut cu sange, nu cu porunci (de aia Fiul lui Dumnezeu l-a numit "sangele legamantului celui nou"- pentru ca in vechime legamantul era facut cu sange de tapi si de miei), AVETI GRIJA , pentru ca aceasta va fi despartirea oamenilor lui Dumnezeu de oamenii lui Satan. In Biblie poruncile lui Dumnezeu erau un semn pe mana si pe frunte pentru poporul lui Dumnezeu(Deuteronomul 6:5-8). Pai semnul fiarei este tot un semn pe mana si pe frunte , inseamna ca semnul fiarei intra in conflict direct cu poruncile lui Dumnezeu.Dar Dumnezeu si-a rezervat o porunca pe care a numit-o in mod special "semnul lui Dumnezeu" ("Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine şi voi, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!" Ezechiel 20:20).Inseamna ca sabatul poruncii a 4-a este SEMNUL lui Dumnezeu pe mana si pe frunte, oare cum credeti, care este semnul fiarei pe mana si pe frunte.E foarte simplu, Satan a atacat din totdeauna porunca a 4-a pentru ca el stie ca daca timpul special sfintit de Dumnezeu este acceptat, atunci el pierde batalia pentru sufletul omului. Chiar Fiul lui Dumnezeu a spus "Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic." Ioan 15:5. Din cauza asta Satan v-a lupta din rasputeri sa-ti distruga timpul tau cu Dumnezeu (mai cel pe care Dumnezel l-a stabilit).
28.02.2015 01:34
Suntem 2 voluntari care am vrea asta nu stiu daca este permis si cu copii
27.02.2015 01:53
eu as vrea sa merg acolo dar nu am bani!
27.02.2015 01:52
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Ce acatist să citeşti pentru găsirea unui loc de muncă?

13.07.2011 | Educație | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Îmi puteți spune ce acatist trebuie să citesc pentru găsirea unui loc de muncă?

Acatistul nu este rugăciune ci un imn de laudă, închinat lui Dumnezeu, Maicii Domnului sau unuia dintre sfinţi.

Ca să te poţi ruga eficient pentru găsirea unui loc de muncă, este important să cunoşti când Dumnezeu nu ascultă rugăciunile. Studiază Sfintele Scripturi şi roagă-te cu cuvinte proprii, aşa cum ai vorbi unui tată pentru că El este Tatăl tău ceresc dacă ai fost născut din nou prin credinţă în Domnul Isus Hristos.

Bursa Muncii

Ne mai învaţă Dumnezeu în Scripturi astfel:

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

În orice lucru adu cererile la cunoştinţa lui Dumnezeu prin rugăciuni şi cereri cu mulţumiri. Chiar în acest moment, după ce ai citit acest articol scurt, îngenunchează înaintea lui Dumnezeu şi adu la cunoştinţa lui problema ta. Spune-I despre eforturile care le-ai depus, despre nevoile pe care le ai, despre frustrările tale şi formulează-ţi bine cererea înaintea Lui. Apoi, mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru dragostea Lui, pentru tot ce a făcut El pentru tine şi face până în prezent. Această rugăciune cu credinţă îţi va aduce în inimă pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere şi îţi va păzi inima şi gândurile în Hristos Isus.

Apoi, mergi să cauţi un loc de muncă şi crede în cuvintele Domnului Isus care a spus:

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:7-11)

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. Est-il permis à une personne divorcée de se remarier après sa repentance ? (FRANÇAIS)
Dacă doriți să vă abonați la pagina mea de Facebook, apăsați pe butonul:
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2548 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 3
  • 2
  • 0
  • 0
  • 4
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 1
   • 7
   • 9
   • 9
   • 6
   • Lei
În ce măsură vă zidește sufletește predicarea la biserica locală din care faceți parte?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md