Categorii
Calendarul postărilor
august 2014
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Comentarii recente
Am o intrebare. Ce este scris in PASLMI 97: 7?
28.08.2014 15:44
Fiti cu mare bagare de sema preote ca nucumva prin comentarile d-voastra, sa va faceti vinovat de faptul ca judecati. Cu multa rugaciune se fac meditatiile asupra bibliei, nu se iau decizii pripite. Altfel toti cei ce viziteaza acest site pot fi dusi si ei in eroare si pot pieri.
28.08.2014 15:41
Am mai precizat si alta data...asupra omului diavolul poate face anumite minuni reale numai daca ii dai sufletul....Cu natura insa minunile diavolului sunt nalucire-adica nu sunt reale.Cei curati cu inima pot vedea ca nu sunt reale...Iar cu privire la pogorarea luminii ,Parintii marturisesc ca primul semn ca antihrist este inscaunat este construirea templului lui solomon si ne-coborarea luminii de Sfintele PASTI....Cate minuni se fac in Biserica Ortodoxa sectarii le pun pe seama diavolului la fel cum puneau fariseii odinioara minunile lui Hristos.....Nu vreau sa imi bat prea mult capul atat va zic.....daca eceste minuni sunt de la Dumnezeu iar voi spuneti ca sunt de la diavolul,este sau nu este hula Impotriva Duhului Sfant.???Stiu ca acum ziceti nu ca nu-s de la Dumnezeu ca nu are cum deoarece asa sunteti infierati in cugetele voastre -dar puneti va doar trei secunde in gand daca sunt de la Dumnezeu???Foarte multe minuni se fac si astazi,toate aceste minunin ca odinioara apostolii le punem pe seama lui Dumnezeu....Lumina de la Ierusalim nu o cere nimeni vine ea singura-nimeni nu se roaga ca sa se intoarca iordanul.Dar daca Iordanul se intoarce in mod real,intrebarea mea este urmatoarea cine il intoarce Dumnezeu s-au diavolul???Al cui este Iordanul al lui Dumnezeu sau al diavolului???Daca crestinul muta muntele din loc cu rugaciunea(Avva Marcu care dupa parerea neoprotestantilor era idolatru si altele) cine il muta diavolul sau Dumnezeu care a facut muntele.Diavolul poate muta si el muntele dar nu real ci prin nalucire,caci natura este al lui Dumnezeu,este in mana Lui, nu are stapanire diavolul asupra ei.Iar cu privire la religiile lumii toate minunile lor sunt puse pe seama lor,sau a zeitatilor la care se inchina,asa fac si vrajitorii,chiar si "facatorii de minuni indieni"toate minunile ce le fac le pun pe seama lor,minunile din Biserica lui Hristos se mpun pe seama lui Dumnezeu...iar nu a omului chiar daca de multe ori omul este un obiect prin care lucreaza Dumnezeu-minunile tot Dumnezeu le face....Unul din exemple este Sf Ap Petru cu Simon vrajitorul.etc
28.08.2014 14:45
Hai sa ramanem la Avraam un pic. Iata ca Avraam a incalcat cel putin 2 porunci din cele 10: s-a culcata cu roaba sotiei sale (preacurvie) si a mintit si chiar si-a indemnat sotia sa minta de cel putin 2 ori (practic indemnand-o si pe ea la preacurvie). Acum... alege tu draga Alecu ce ti se pare mai potrivit: Avraam nu primise niciodata acele porunci deci nu a gresit fata de Dumnezeu sau Avraam cunostea acele porunci, cunostea ca erau de la Dumnezeu dar nu i-a pasat de ele. Ce parere ai tu deci despre acest Avraam?
28.08.2014 14:32
`` Nu v-am numit nelegiuit `` Comentariul mi-a fost adresat. Dacă nu te-ai adresat mie, de ce mi-ai dat reply? Postează-ţi comentariile fără a le adresa user-ilor, nu-i nominaliza şi scrie ce doreşti acolo. `` Țin minte foarte bine ce ați scris `` Nu te contrazic, însă, tu ţi foarte bine minte ideile preconcepute pe care ţi le-ai format. Afirmaţiile trebuiesc însoţite de dovezi, în cazul nostru copy/paste. Este o mare diferenţă între ce am scris şi ce consideri tu că aş fi scris! Dacă citeşti Biblia cu atenţie vei constata că Dumnezeu a aplicat în anumite perioade de timp legi şi porunci specifice vremurilor respective, de exemplu; prima poruncă a Domnului a fost '' Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul - Genesa 1:28 '', ori acest lucru nu era posibil decât dacă căsătoria între frate/soră, verişori, unchi/nepoate etc, era consimţită de Dumnezeu '' vezi Genesa 4:15; 20:12; 25:20; 29:10-30 etc ''. De la Moise încoace acest lucru intră sub incidenţa legii şi este aspru pedepsit de Dumnezeu. Ok, să trecem la următorul exemplu: Una din poruncile vechiului legământ sună aşa '' Să nu ucizi - Exod 20:13 ''. Cine înfăptuia o crimă cădea sub pedeapsa judecăţii. Acum porunca noului legământ sună aşa: Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii. DAR EU VĂ SPUN că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii - Matei 5:21,22. Ce constatăm? Conform legii Lui Hristos, ca să cazi sub pedeapsa judecăţii e suficient să te mânii pe fratele tău, nu e musai să-l omori. În acest fel legile şi poruncile noului legământ au fost desăvârşite de Domnul. Vechiul legământ a fost încheiat între Dumnezeu şi poporul evreu '' Exod 24:1-8; Deut. 29:1; 1 Cron. 22:13 etc ''. Noul legământ este valabil pentru toate neamurile '' Matei 28:19; Marcu 16:15 etc ''. Motivul principal pentru care se crează această neînţelegere este dată de logica defectuoasă cu care comparăm cadrele istorice în timp. Vechiul legământ este practic temelia noului legământ. Dumnezeu ni s-a revelat (descoperit) progresiv.
28.08.2014 12:27
În Noul Testament Decalogul este numit Legea Împărătească: Daca impliniti Legea imparateasca, potrivit Scripturii: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti", bine faceti. (Iac.2:8) Nu eu, ci Biblia ne spune în Noul Testament: Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate. Caci, Cel ce a zis: "Sa nu preacurvesti", a zis si: "Sa nu ucizi". Acum, daca nu preacurvesti, dar ucizi, te faci calcator al Legii. (Iac.2:10) Aşa că Domnul Isus a arătat cît de desăvîrşită era această Lege şi că evreii nu procedau drept că vroiau să fie mîntuiţi prin faptele acestei Legi. Ei nu înţelegeau că această Lege desăvîrşită nu poate mîntui pe nimeni. Ea numai este o oglinndă. Cred că Avraam prin firea şi cugetul său păzea Legea dar nu era ideal. Era departe de Domnul. Dar pînă la urmă s-a apropiat mai aproape de ideal. Tendinţa a fost corectă. Dar a fost mântuit nu prin Lege ci prin credinţă, Căci Legea nu poate mîntui. Legea condamnă
28.08.2014 10:53
Darga Alecu, te rog sa te gandesti la urmatorul aspect: Tu zici ca cele 10 porunci au fost dintotdeauna si sunt pentru totdeauna. Ei bine, raspunde-mi la o intrebare: Avraam, prietenul lui Dumnezeu, cel in care toate neamurile isi gasesc binecuvantare, marele Avraam... a tinut sau nu cele 10 porunci? Ce crezi tu?
27.08.2014 14:29
Nu v-am numit nelegiuit.Țin minte foarte bine ce ați scris.Aici discuția ia sfîrșit
26.08.2014 19:51
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Patimile, moartea şi învierea Domnului Iisus Hristos

21.04.2011 | Educație | Diana Curbet

Biblia vorbeşte mult despre aceste evenimente, căci ele constituie scopul venirii lui Iisus pe pământ. Suferinţele, moartea şi învierea Lui nu au fost spontane şi nici accidentale. Ele urmau să aibă loc la „un ceas” anume, stabilit de Tatăl, de aceea  fariseii, preoţii cei mai de seamă şi cărturarii nu puteau să pună mâna pe Elmai înainte  ca să-L omoare , pentru că „nu-I sosise încă ceasul”. Despre ele s-a vorbit atât în Vechiul , cât şi în Noul Testament. Vom privi la aceste evenimente aşa cum au fost ele profeţite şi vom vedea împlinirea lor în Noul Testament. De asemenea patimile şi moartea Sa nu au fost  neprevăzute,  căci despre acestea…

Au profeţit  proorocii în Vechiul Testament

„Iată, Robul Meu va propăşi; Se va sui, Se va ridica, Se va înălţa foarte sus.  După cum pentru mulţi a fost o pricină de groază – atât de schimonosită Îi era faţa şi atât de mult se deosebea înfăţişarea Lui de a fiilor oamenilor, tot aşa, pentru multe popoare va fi o pricină de bucurie; înaintea Lui împăraţii vor închide gura, căci vor vedea ce nu li se mai istorisise şi vor auzi ce nu mai auziseră.”(Isaia 52:13-15)

Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi. Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor. Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?  Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nici o nelegiuire şi nu se găsise nici un vicleşug în gura Lui.  Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor. De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.(Isaia 53:3-12)

Aceste pasaje relatează suferinţele de care a avut parte Iisus, arată starea fizică  în care se afla şi scopul acestora: străpuns pentru păcatele noastre. Apoi dacă comparăm  aceste profeţii cu cele 4 evanghelii, vom vedea că ele s-au împlinit  întocmai şi anume: când au venit  aprozii şi ceata ostaşilor să-L aresteze pe Iisus, El nu S-a împotrivit, ci a stat smerit şi ascultător , ştiind că aceasta este voia Tatălui pentru care a venit în lume; când a fost cercetat  înaintea lui Ana şi apoi înaintea marelui preot Caiafa , Iisus , deşi avea toată puterea să se poarte altfel cu ei , nu a făcut-o, a tăcut , dar a accentuat că este Fiul lui Dumnezeu, deşi evanghelia după Matei (26:57-75) relatează că aceştia L-au batjocorit, scuipat, pălmuit, bătut cu pumnii , deşi nu aveau nici un motiv s-o facă , dar erau deranjaţi de faptul că Iisus se făcea deopotrivă cu Dumnezeu şi aceasta o calificau ca şi hulă şi cereau să fie omorât pentru aceasta; când a fost dus la Pilat ca să fie judecat  şi să I se dea sentinţa de moarte pentru care insistau atât de mult iudeii, Pilat s-a  mirat că nu se apăra, nu răspundea la învinuirile norodului şi nu se împotrivea când a fost batjocorit, bătut de ostaşii acestuia. (Ioan 19:1-3).Irod, de asemenea,  s-a purtat cu dispreţ faţă de Iisus , L-a îmbrăcat cu o haină strălucitoare(Luca 23:11).

Pilat a vrut să facă pe placul norodului, şi le-a slobozit pe Baraba; iar pe Isus, după ce a pus să-L bată cu nuiele, L-a dat să fie răstignit. Ostaşii au adus pe Isus în curte, adică în palat, şi au adunat toată ceata ostaşilor. L-au îmbrăcat într-o haină de purpură, au împletit o cunună de spini şi I-au pus-o pe cap. Apoi au început să-I ureze şi să zică: „Plecăciune, Împăratul iudeilor!”Şi-L loveau în cap cu o trestie, Îl scuipau, îngenuncheau şi I se închinau. După ce şi-au bătut astfel joc de El, L-au dezbrăcat de haina de purpură, L-au îmbrăcat în hainele Lui şi L-au dus să-L răstignească.(Marcu 15:16-20)

Aceeaşi atitudine a avut-o Domnul Iisus când a fost răstignit şi a murit pe cruce, bând paharul  pe care I L-a dat Tatăl şi făcând voia Lui până la sfârşit , ca prin moartea Sa să  împace pe oameni cu Dumnezeu care, din cauza păcatelor erau despărţiţi de Dumnezeu, şi să –i pună într-o stare după voia lui Dumnezeu, într-o stare de neprihănire. Toate acestea le-a suferit pentru omenire, astfel Şi-a arătat marea dragoste  pentru oameni şi ,deşi era şi Fiu al Omului, nu a refuzat să împlinească voia Tatălui , în ciuda durerilor şi rănilor pe care le îndura. Salvarea omenirii conta mult mai mult! Cum putem răspunde la o dragoste atât de mare?

A treia zi a înviat, ziua dintâi a săptămânii şi I s-a arătat Mariei Magdalena în grădina unde a fost îngropat, apoi celor  11 ucenici şi le-a arătat mâinile şi coasta Sa , ca dovadă a faptului că “Eu sunt” şi până la înălţare le-a dat marea poruncă :să meargă şi să facă ucenici. Învierea lui Iisus este o dovadă că răscumpărarea omului a fost făcută pe deplin şi omul poate fi mântuit prin credinţă în Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu şi o siguranţă a faptului că şi cei care cred în El vor învia într-o zi.

Deci, învierea lui Iisus nu a fost o halucinaţie a ucenicilor sau a celor  peste 500 de oameni , ci a fost un fapt real , vizibil şi împlinit după  Scripturi. Despre patimile , moartea şi învierea Sa …

A vorbit Iisus Însuşi

În cei 3 ani de lucrare, principalul mesaj pe care –l transmitea  Iisus a fost să spună oamenilor despre Împărăţia lui Dumnezeu şi calea de a intra în ea. În tot acest timp, le-a vorbit ucenicilor şi despre patimile, moartea şi învierea Sa. Iată ce le spunea El:

„Ştiţi că după două zile va fi Paştile; şi Fiul omului va fi dat ca să fie răstignit!”(Matei 26:2)

Apoi a venit la ucenici şi le-a zis: „Dormiţi de acum şi odihniţi-vă!… Iată că a venit ceasul ca Fiul omului să fie dat în mâinile păcătoşilor. Sculaţi-vă, haidem să mergem; iată că se apropie vânzătorul.”(45-46)

Crezi că n-aş putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?(Matei 26:45-46)

Nu este aici, ci a înviat. Aduceţi-vă aminte ce v-a spus pe când era încă în Galileea, când zicea că: „Fiul omului trebuie să fie dat în mâinile păcătoşilor, să fie răstignit, şi a treia zi să învie.”Şi ele şi-au adus aminte de cuvintele lui Isus. (Luca 24:6-8)

Peste puţină vreme, nu Mă veţi mai vedea; apoi iarăşi, peste puţină vreme, Mă veţi vedea, pentru că Mă duc la Tatăl.”(Ioan 16:16)

Domnul Iisus ştia cu exactitate ce trebuia să I se întâmple şi când urmau să aibă loc, aceste evenimente nu L-au surprins şi era pregătit pentru ele, or, pentru aceasta a ales să Se dezbrăce  pe Sine însuşi şi să se facă  asemenea oamenilor. Această împlinire a profeţiilor  arată dumnezeirea lui Iisus şi despre aceasta…

Au mărturisit apostolii

Apostolii au confirmat şi ei  în Noul Testament faptul că evenimentele legate de moartea şi învierea Domnului Iisus s-au desfăşurat exact aşa cum s-au profeţit. Iată la ce ne atrage atenţia apostolul Pavel:

V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi; că a fost îngropat, şi a înviat a treia zi, după Scripturi; şi că S-a arătat lui Chifa, apoi celor doisprezece. După aceea S-a arătat la peste cinci sute de fraţi deodată, dintre care cei mai mulţi sunt încă în viaţă, iar unii au adormit.  În urmă S-a arătat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor. După ei toţi, ca unei stârpituri, mi S-a arătat şi mie.(1 Corinteni 15:3-8).

Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea.(Galateni 4: 4-5)

Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, a murit  pentru cei nelegiuiţi.(Romani 5:6)

Dumnezeu a înviat pe acest Isus, şi noi toţi suntem martori ai Lui.(Fapte 2: 32 )

Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei.(2 Corinteni 5:15)

Astfel, vedem că  patimile, moartea şi învierea Domnului Iisus Hristos au fost vestite înaintea venirii Sale pe pământ, au fost vestite de Iisus Însuşi şi aceste lucruri au fost confirmate şi de apostoli după înălţarea Sa. Moartea Sa a oferit iertare oamenilor a căror stare păcătoasă putea fi spălată doar prin sângele lui Iisus o dată pentru totdeauna.  Dumnezeu să ne ajute să înţelegem până la capăt aceste lucruri şi să acceptăm jertfa Lui ca răscumpărare pentru păcatele noastre şi ca singura cale de a fi mântuiţi şi de a vedea Împărăţia lui Dumnezeu!

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Adaugă un comentariu:
Sesiuni de studiu biblic inductiv
Au mai rămas:
    • 4
    • Zile
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md