Categorii
Calendarul postărilor
aprilie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Comentarii recente
Au fost și martori ai învierii și răstignirii Domnului Isus, iar relatările lor se numesc documente istorice.
22.04.2014 21:50
Dacă un eveniment descris de Biblie este fals, atunci orice pasaj din Biblie poate fi fals. E logic? Dar dacă învierea este adevărată, atunci creștinii - care au nădejdea învierii - se pot bucura. Faptul că Isus a fost răstignit nu poate fi negat, dar dacă nu găsim o descriere amănunțită - nu înseamnă că nu a avut loc. Domnul Isus a vindecat multe persoane, la unele este descrisă modul de vindecare, la altele este doar menționat că au fost vindecate de Isus - înseamnă oare aceasta că vindecarea lor nu e menționată în Biblie?
22.04.2014 21:47
Bine, atunci mai numeste-mi tu o singura persoana (fie si legendara) a carei rastignire pentru iertarare pacatelor oamenilor si a carui inviere a fost anuntata / documentata cu sute de ani inaintea evenimentului propriu-zis.
22.04.2014 15:18
Nasterile miraculoase, invierile sunt puse si in dreptul altor personaje mai mult sau mai putin legendare. De rastigniri nu mai zic, mii au pierit astfel. Dintre toti acestia, numai invatatura lui Isus a supravietuit. Trebuie sa recunosc ca nu cred ca ar fi ajuns pana la noi daca nu era asociata cu un eveniment iesit din comun. Tipic uman, cautam mai intai spectaculosul si abia apoi ce conteaza cu adevarat.
22.04.2014 13:52
Alex, eroarea de logica apare in urmatoarea exprimare: ''Dacă nașterea Domnului ar fi un fals, atunci toată Scriptura este un fals. Dacă ar fi nașterea Domnului un fals, atunci și nădejdea care o au creștinii este o iluzie, o minciună în care au crezut.'' Invierea asa cum este inteleasa de cei mai multi credinciosi nu presupune ca intrega Scriptura sa fie adevarata sau falsa. Cartile Bibliei nu sunt dependente neaparat unele de altele. Ni se pare asa doar pentru ca le avem impreuna. In acelasi timp, daca interpretarea crestina cu privire la ceea ce este scris nu este corecta, Biblia nu trebuie sa fie declarata falsa. Discutia mai veche este aici: http://moldovacrestina.md/BibleAnswers/item/14104 Eu am zis ca nu avem descrisa invierea in Biblie, nu rastignirea.
22.04.2014 13:46
Draga alex1, e ciudat ce puternice convingeri ai despre crestinism fara a fi in crestinism. Crede-ma, suportul crestinismului este, pentru mine (si poti obtine aceasta marturie de la oricare cresin), exact rastignirea si invierea Domnului! Invataturile vin abia dupa aceea, au rolul lor, extrem de important, de acord. Insa totul capata sens abia dupa ce accepti rastignirea si invierea. Daca refuzi sa accepti din toata inima rastignirea si invierea - cazul tau - ramai cu aspecte de filozofie, de logica si, evident, tot ce depaseste acestea le vezi ca metafore poetice evreiesti. Altfel spus, noi vorbim limbi diferite. Iar tu, atat timp cat ramai fara rastignire si inviere, nu ne vei intelege. Si daca acuma ma voi ruga ca Dumnezeu sa aibe mila de tine si sa te lumineze probabil ma vei considera increzut. Imi asum acest risc. Domnul sa ti se faca de cunoscut!
21.04.2014 22:30
Exista o monografie despre inviere(cea mai completa) scrisa de N.T.Wright: "The Resurrection of the Son of God",o carte de vreo 800 pagini.Este si traducere in limba rusa.Acolo sunt abordate toate sursele existente.
21.04.2014 14:24
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Fapte şi minuni săvârşite de Iisus Hristos

10.02.2011 | Educație | Diana Curbet

Domnul Iisus Hristos a venit pe pământ ca să prezinte oamenilor planul lui Dumnezeu de mântuire. Acest lucru El l-a realizat prin faptele Sale despre care vorbeşte astfel  :

Duhul Domnului este peste Mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia ; M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea , şi orbilor căpătarea vederii; să dau drumul celor apăsaţi, şi să vestesc anul de îndurare al Domnului.(Sfânta Evanghelie după Luca 4:18-19).

Vedem că faptele lui Iisus Hristos au fost toate îndreptate spre oameni şi anume să le vestească Evanghelia ca să-i îndrepte spre Împărăţia lui Dumnezeu , căci numai aşa pot primi eliberarea de păcate şi salvarea de la moarte. Cât de mult Îi pasă de oameni !!  Această lucrarea a Sa  a fost însoţită de semne şi minuni, care sunt descrise în cele 4 evanghelii. Evanghelistul  Ioan menţionează că în cartea sa nu sunt descrise toate aceste fapte şi minuni:

Deci şi alte multe minuni a făcut Iisus înaintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise în cartea aceasta. Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui. (Sfânta Evanghelie după Ioan 20:30-31).

Iată unele din ele:

-transformarea apei în vin

-vindecarea celor 10 leproşi

-înmulţirea pâinilor

-potolirea furtunii

-umblarea pe mare

-învierea lui Lazăr etc.

Iată, de exemplu, cum este descrisă minunea vindecării fiului slujbaşului împărătesc:

Iisus Hristos vindecă fiul slujbaşului împărătesc

Deci iarăşi a mers în Cana Galileii, unde prefăcuse apa în vin. Şi era un slujitor regesc, al cărui fiu era bolnav în Capernaum. Acesta, auzind că Iisus a venit din Iudeea în Galileea, s-a dus la El şi Îl ruga să Se coboare şi să vindece pe fiul lui, că era gata să moară. Deci Iisus i-a zis: Dacă nu veţi vedea semne şi minuni, nu veţi crede. Slujitorul regesc a zis către El: Doamne, coboară-Te înainte de a muri copilul meu.  Iisus i-a zis: Mergi, copilul tău trăieşte. Şi omul a crezut cuvântului pe care i l-a spus Iisus şi a plecat.  Iar pe când cobora, slugile lui, l-au întâmpinat spunându-i că fiul lui trăieşte.  Şi cerea, deci, să afle de la ele ceasul în care i-a fost mai bine. Deci i-au spus că ieri, în ceasul al şaptelea, l-au lăsat frigurile.  Aşadar tatăl a cunoscut că în ceasul acela a fost în care Iisus i-a zis: Fiul tău trăieşte. Şi a crezut el şi toată casa lui.Aceasta este a doua minune pe care a făcut-o iarăşi Iisus, venind din Iudeea în Galileea. (Sfânta Evanghelie după Ioan 4: 46 -54)

Rezultatul acestei minuni a fost că slujbaşul împărătesc şi casa lui au crezut în Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu. Anume acesta şi este scopul pentru care Iisus săvârşea aceste semne  şi minuni- ca oamenii să vadă dumnezeirea Sa şi să creadă în El şi, crezând, să aibă viaţă veşnică. Oamenii au văzut aceste minuni şi credeau că El este Cel venit de la Dumnezeu , chiar Nicodim, un fruntaş al Iudeilor ,venit la Iisus noaptea ca să-l întrebe despre Împărăţia lui Dumnezeu, a afirmat că  Iisus “de la Dumnezeu ai venit învăţător; că nimeni nu poate face aceste minuni, pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el.”(Sfânta Evanghelie după  Ioan 3: 2). Dar, erau şi o altă  categorie de oameni – care nu credeau în El , ci afirmau că este un proroc, un om bun sau care se mâniau şi vroiau să-L omoare.

Aşadar, faptele şi minunile lui Iisus Hristos au fost îndreptate spre oameni pentru a le arăta calea mântuirii prin pocăinţa şi credinţa în Fiul lui Dumnezeu , venit pe pământ ca să facă voia Tatălui.

Tu din care categorie faci parte : din cei care cred în Iisus şi au viaţă veşnică sau din cei care nu cred şi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu ?

O prezentare comparată a minunilor în evanghelii le puteţi citi pe: http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Armonie%20cu%20patru%20voci/6.%20Minunile.html.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Adaugă un comentariu:
S-au donat:
  • 2
  • 9
  • 2
  • 5
  • 1
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 4
   • 5
   • 7
   • 4
   • 9
   • Lei
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md