Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
Nu sunt de acord cu o propozitie"Adevarul nu sta in ceea ce simtim noi...."In mare parte de 80%. Argumentez.Omul cand doreste sa se roage simte acel lucru insa conteaza si Cuvantul lui Dumnezeu, Nu poti face ceva din obligatie sau afandu-te in treaba doar stiind ca acesta e Cuv. lui Dumnezeu( mecanic),ci simtind ca vrei sa faci acel lucru.
21.09.2014 12:28
„Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu.„ Dar Cain cînd și-a ucis fratele nu a fost în conflict cu Dumnezeu. Și Dumnezeu nu a încercat să facă ceva ??? Să rezolve această situație nouă nedorită de El ? Acolo unde te-am întrebat unde e scris clar că fratele s-a căsătorit cu sora, după cum ții minte tu mi-ai răspuns. De ce m-ai repeți odată? Ca să arăți diferența ? Ești șmecher, dar nu ți se va primi. Eu atunci știam răspunsul, dar te-am întrebat pe tine ca să-ți demonstrez că și tu deduci și deci să nu mă învinuiești de adaos. De ce crezi că întrebarea 2 nu viza incestul ? Doar ce, nu putea să fie o situație unde era prezent atît incestul cît și poligamia ? La întrebarea 4 era caz de preacurvie cu o femeie măritată. În cazul poligamiei femeia nu este măritată cu altcineva ci era concubină, deci este alt caz și deci pedeapsă nu era prevăzută, Dar asta nu dovedește nicidecum că poligamia era voia Domnului. Domnul nu iubea poligamia. În esență ea era o încălcare a poruncii: ”să nu fii desfrînat” ”În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea” Nu toate.Fiecare caz se pedpsea individual în dependență de sitație. Îți dau un exemplu din multele exemple din biblie. David a păcătuit cu Bat-Șeba. După lege așa faptă trebuia pedepsită cu moartea. Dar la 2 Samuel 12:13 scrie că Domnul i-a iertat păcatul și David a scăpat de pedeapsa scrisă de Moise. Declarațiile mele nu sunt deloc contradictorii, ci se completează unele cu altele.
21.09.2014 08:34
`` Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? `` Alecu, tu omiţi un lucru important. Eva nu a fost prezentă la darea poruncii, doar Adam a fost: `` Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit. `` Genesa 2:16,17. Iarăşi Eva a răspuns şarpelui: `` Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi. `` Genesa 3:2,3. Observăm că Eva adăugase ceva la porunca Domnului '' şi nici să nu vă atingeţi de el ''. Eva nu s-ar fi îndoit de porunca Domnului dacă ar fi ştiut-o corect. De fapt ce s-a întâmplat: Eva înainte de-a mânca din pomul interzis, s-a atins de el '' A luat deci din rod '' şi a observat că nu a murit. Aşadar, orice poruncă înţeleasă greşit poate să ducă la moarte.
21.09.2014 01:41
Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu. Aşadar, Dumnezeu nu are cum să dea o normă pentru a prevenii viitoarele conflicte din conflictul deja existent. Hai Alecu, încearcă şi tu să depăşeşti acest moment penibil... Alecu, te-am rugat să explici BIBLIC (am subliniat cu majuscule). De fiecare dată îmi prezinţi doar punctul tău de vedere. Ok, încerc să comentez pe cele scrise... Întrebarea 1. Incestul a fost legal? Alecu a răspuns: Incestul nu a fost legal. Căsătoria dintre copii lui Adam (un frate cu o soră) a fost legală. De la Moise nu a mai fost legală. Un răspuns ambiguu?! Ai răspuns cu da şi nu. Alecu, căsătoria copiilor lui Adam (frate/soră) înseamnă incest în limbajul actual. Bineînţeles că şi-n trecut le-ai bălmăjit la fel, te citez: a. în biblie nu scrie direct și clar că la început frații s-au căsătorit cu surorile. Dar poate nu s-au căsătorit, ci au trăit în concubinaj ? Unde e scris că s-au căsătorit ??? b. Cred că ești de acord că la început copii lui Adam se căsătoreau unii cu alții. Și nu era păcat. Așa că dacă un frate se căsătorea cu o soră nu era păcat... c. Tot așa și Avraam. Faptul că s-a căsătorit cu soră-sa vitregă, nu se considera păcat pe acele timpuri Întrebarea 2. Dacă da, care a fost norma legală? Alecu a răspuns: Nu trebuia bărbatul să aibă mai mult de o soție. Alecu, nu eşti atent. Întrebarea 2 viza tot incestul. Întrebarea 3. Ce păcat înfăptuiau cei care aveau două sau mai multe neveste? Alecu a răspuns: Cei care aveau mai multe neveste făceau ce e rău înaintea Domnului și demonstrau o lipsă de credință. Lipseşte argumentul biblic şi iarăşi răspunzi ambiguu, însă primul tău răspuns la această întrebare a fost preacurvia, citez: Este clar, că dacă un frate își lua de nevastă 2 sau mai multe surori aceasta se numea preacurvie. Întrebarea 4. Care era pedeapsa preacurviei în V.T? Alecu a răspuns: Erau diferite pedepse pentru preacurvie, fiecare caz se pedepsea aparte. Hai să vedem ce spune biblia în acest sens: Dacă un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea - Levitic 20:10. Întrebarea 5. Dacă tu consideri că poligamie era un păcat, cum erau pedepsiţi cei care înfăptuiau un astfel de păcat? Alecu a răspuns: Poligamia, deoarece era rezultatul necredinței aducea depărtarea Domnului pentru un timp mai îndelungat, lipsa binecuvîntărilor. Ca rezultat, apăreau certuri între neveste, copii nevestelor, ura, dezbinare, etc. Nu găsim nici un caz că se piedepsea cu pietre. În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea ori chiar şi tu declari că nu găsim niciun caz de pedepsire a poligamiei. Alecu însăşi acest fapt demonstrează că poligamia nu era considerată păcat. Ok, fără să te lezez în vreun fel, declaraţiile tale sunt ambigue şi pline de contradicţii. Alecu, trebuie să recunoşti şi tu acest fapt.
21.09.2014 00:22
Eu tot nu-s judecător al păcatelor altora, Dar am dreptul să constat ce avut loc pe baza biblică ? La Fac 3:5-6 scrie: ...vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; Eva a mîncat- Da. De ce a procedat așa ? - este scris în versetele menționate: -pomul era bun de mancat si placut de privit -ca sa deschidă mintea -ca să fie ca Dumnezeu Orice faptă are motiv, nu pur și simplu a mancat. Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? Sau vrei să fie scris cuvînt în cuvînt ? Dar știu precis că și tu de multe ori, în alte cazuri cu alții, tot îți spui părerea prin deduceri, ca și mine, și atunci nu te temi să ”adaugi” (la drept vorbind eu nu am adăugat ci am dedus). Acuma te temi să ”adaugi” (adică să faci concluzii), deoarece doctrina ta scrie altceva și te temi. Deaceea poate ai scris că te retragi din discuție. La drept vorbind și eu vroiam să mă retrag din discuție. Domnul să ne ajute să înțelegem unde e adevărul și să-l împlinim.
20.09.2014 23:47
Ce sa confirm eu??? Sunt eu judecator al pacatelor altora??? Cum as putea eu sa indraznesc sa spun ca Adam sau Eva au facut alte pacate cand Dumnezeu a dat El insusi sentinta, a explicat-o si a lasat sa fie scrisa in Biblie? Eu cred ce scrie in Biblie si cred ca singurul pacat facut de cei doi, singura lor actiune ce a incalcat legea lui Dumnezeu, a fost ca au mancat din pomul din care Dumnezeu le spusese sa nu manance. Asa cum scrie limpede in Geneza 3:17 Cand ai spus ca te intereseaza cum interpretez eu Romani 5:13 te-am crezut dar m-am inselat. Preferi in continuare sa ignori zeci de versete biblice fiindca nu se potrivesc cu parerea ta. Ma retrag din aceasta discutie inutila
20.09.2014 21:57
A spune că Dumnezeu a fost nedrept că nu a ținut cont de acuzele mele, asta a spune că eu învinuiesc pe Dumnezeu. Dar Dumnezeu e martor la ceea că nu nu ești corect Și nu vrei să confirmi ceea ce te-am întrebat Te greșești că eu cred că Biblia trebuie rescrisă. În modul care e scrisă mă face să cuget, să analizez. Este mult mai bine. Deoarece ceea ce e clar nu trebuie de scris cu lămuriri multe. Asta poate din punctul tău de vedere... Dar din al meu punct de vedre... am scris deajuns
20.09.2014 19:47
Ce conteaza ce a facut sau simtit Eva in afara faptului ca a pacatuit??? Ti-am aratat frumos, sentinta si motivatia sentintei este descrisa la Geneza 3:17. Ce zici Alecu, a fost Dumnezeu nedrept ca nu a tinut cont si de acuzele tale??? Sau e Biblia asta total incompleta? Cat despre interpretarea ta ce sa mai zic? Tu spui ca acolo unde scrie ca pacatul a existat inaintea Legii trebuia sa scrie "pacatul a existat si inainte ca Legea sa fie scrisa pe piatra". Asa-i ca ar trebui rescrisa Biblia asta ca e plina de greseli???
20.09.2014 19:02
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Ziua de naştere a învăţătorului meu

28.09.2007 | Doctrină | ludmiladeliu

Astăzi este o zi deosebită şi importantă! De ce spun aceasta?

Astăzi este ziua de naştere a învăţătorului meu, Vasile Filat. Naşterea lui este o binecuvântare pentru foarte mulţi oameni. El are o contribuţie foarte mare în viaţa mea, nimeni nu este ca el. El este ca un tată pentru mine. Dacă acum sunt ceea ce sunt, dacă fac ceea ce fac şi ştiu ceea ce ştiu, aceasta este datorită lui.

El totdeauna şi-a pus timp să ne înveţe, să ne sfătuie, chiar şi mustrarea lui este dulce ca mierea. Nu voi uita niciodată când avea probleme personale, soţia lui era pe patul de operaţie, se simţea foarte rău. El, chiar şi în acele momente grele când nu ştiea ce se va întâmpla, totuşi se încredea în Dumnezeu şi chiar dacă inima îi plângea de durere, el îşi punea timp să ne scrie, să ne dea direcţii cu privire la ceea ce trebuie să facem. El, departe de casă, într-o ţară străină totdeauna se gândeşte la patria lui şi caută totdeauna soluţii pentru problemele pe care le avem în ţară.

El este un om foarte curajos. În toate locurile cele mai periculoase el merge primul şi rabdă orice greutate cu care se confruntă. El este un exemplu în toate: Studierea şi trăirea scripturilor, disciplină, zidirea relaţiilor, înţelepciune, dragoste, etc.

Doresc să îl urmez în toate.

Vă mulţumesc nespus de mult pentru ceea ce faceţi. Cuvintele mele sunt prea puţine şi orice limbă este săracă în cuvinte ca să exprime aprecierea pentru dvs.

Dumnezeu să vă răsplătească mult mai mult decât credeţi sau gândiţi.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Adaugă un comentariu:
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md