Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Mulțumim de sfaturi totdeauna actuale și de folos. Domnul să mă ajute să merg cu acești 7 pași !
03.03.2015 08:51
Este ca si cum te-as intreba despre persoana ta cati ani ai, iar tu imi spui greutatea.
02.03.2015 22:44
Multumesc de link dar eu nu te-am intrebat aceasta.
02.03.2015 22:41
Kyrios Faust, ţi-am trimis un link ortodox, studiază-l cu atenţie şi nu te mai pripi cu comentariile. Deocamdată, tu nu cunoşti bine învăţătura bisericii pe care o frecventezi şi te apuci să critici dogmele altor biserici... No Comment! Repet! În legătură cu acest subiect, Biserica Ortodoxă îmi împărtăşeşte învăţătura. Asta atestă că tu răspândeşti din neştiinţă sau cu bună ştiinţă, o erezie. Iţi prezint încă o dată linkul ortodox cu tema, Legământul conjugal: http://www.crestinortodox.ro/morala/legamantul-conjugal-70891.html
02.03.2015 22:19
Si Crestinii care pazesc invatatura ortodoxa cu adevarat nu fac sex, ci copii.
02.03.2015 21:36
Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup `` Matei 19:4,5.... Dar nu despre asta vorbim... Ci de modul cum s-ar fii nascut fii si ficele daca Adam si Eva nu ar fii cazut din Rai... MI-ai dat atatea versete care nu au nici o legatura cu aceasta....Ca sa fii foarte precis raspunde-mi la intrebarea...Era pofta trupeasca daca Adam nu cadea... Mai era pofta trupeasca si durere... CE TOT IMBARLIGI AICI si de la inceput te invarti in jurul cozii zii da sau nu si gata s-a lamurit-dar raspunsul este da dupa cate imi spui tu... am zis eu ca nu este binecuvantata casatoria?-casatoria este taina in Bor., te invarti in jurul cozii afirmi orice numai despre ce am vorbit nu....Cum sa vorbesc despre dumnezei sii fii de dumnezeu daca in Raiul tau si in "dumnezeul tau" era si este pofta trupeasca si durere... Nu are sens...deoarece eu vorbesc despre un al Rai...si un alt Dumnezeu.
02.03.2015 21:15
1. Kyrios Faust, ai scris 3 comentarii fără coerenţă şi lipsite de exemple biblice?! Ce veri să comentez, ideologia lui Kyrios Faust? Pentru că Biserica Ortodoxă împărtăşeşte punctul meu de vedere, o să-ţi prezint imediat. Dar mai întâi, hai să vedem ce ne învaţă Cuvântul Domnului în acest sens: `` Drept răspuns, Isus le-a zis: Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup `` Matei 19:4,5. Kyrios Faust, Domnul Isus a spus lămurit; Nu ai citit că Ziditorul (Dumnezeu), DE LA ÎNCEPUT a creat bărbat şi femeie (Adam şi Eva; soţ şi soţie; prima Familie) şi din pricina aceasta bărbatul se va lipi (unire fizică) cu soţia lui? 2. Ce zic ortodocşii: `` Desi nevoia unui studiu ortodox amplu asupra sexualitatii este imperioasa, scopul nostru aici este cu totul altul si mult mai modest. Vom incerca, in primul rand, sa demonstram rolul esential al sexualitatii in viata umana si in relatiile intre oameni... Care este scopul prim al sexualitatii: nasterea de copii, sau intarirea legaturii conjugale printr-o impartasire reciproca, incluzand placerea experientei sexuale? Problema nu este una noua. Voi incerca sa o abordez din punctul de vedere al responsabilitatii ce deriva din legamantul conjugal, acesta fiind singurul mod in care putem intelege rolul procreerii si al placerii sexuale in cadrul unei relatii... Expresia sexuala isi are locul potrivit numai in cadrul legamantului conjugal... Ortodoxia afirma ca singurul loc in care "sexualitatea genitala" poate fi adecvata la un sfarsit bun, potrivit, este contextul unei uniri conjugale binecuvantate, monogame si heterosexuale. Fiecare adjectiv este important. "Monogama" pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu gelos, angajamentul Sau fata de poporul Sau este total si fara compromisuri; de aceea, mariajul implica angajamentul exclusiv si total a doua persoane, una fata de cealalta, ca reflectie a unicitatii si fidelitatii angajamentului lui Hristos fata de Biserica. "Heterosexuala", intrucat "Dumnezeu i-a facut barbat si femeie", cu scopul de a procrea: continuarea creatiei prin unirea a doua vieti intr-o imbratisare plina de dragoste, care, in cuvintele ceremoniei casatoriei, va produce fructul trupurilor lor, copii frumosi. "Binecuvantata", deoarece Dumnezeu a binecuvantat de la inceput barbatul si femeia cu capacitatea si chemarea de "a naste si a se inmulti"( Gen. 1, 28)... `` Kyrios Faust, iată linkul ortodox: http://www.crestinortodox.ro/morala/legamantul-conjugal-70891.html Aşadar, Biserica Ortodoxă crede în acelaşi Dumnezeu în care crede şi Biserica Baptistă (se pare că TU ai o problemă...). Şi încă ceva: Dacă cineva nu înţelege, să nu înţeleagă! 1 Corinteni 14:38. Încă nu ai răspuns la întrebarea: Cine sunt cei creaţi să fie dumnezei? `` Ei au fost creati sa fie dumnezei numai ca ei au vrut sa fie prin ei insisi iar nu prin Dumnezeu ``
02.03.2015 21:04
Iar cu privire la "vor fi amandoi un trup" nu am precizat bine... Ei oricum erau un trup din momentul cand I-a creat Dumnezeu...Erau doua ipostasuri ale unei singure umanitati...Nasterea insa nu tinea de pofta, pentru ca pofta trupeasca in esenta ce este???Este un lucru binecuvantat si placut dupa invatatura baptista, ea fiind din "Dumnezeu"...Daca este asa nu avem acelasi Dumnezeu si nici acelasi rai la care nazuim..Sunt doi Dumnezei si doua raiuri diferite... Pentru ortodoxie pofta a intrat in om, cand a primit sfaturile zeitatii numita diavolul, cunoasteti dumnezeul acesta???La noi nu pofta ci nasterea de fii este un lucru binecuvantat...Cum nici eliberarea neamului, de sub un neam pagan care ne pangareste credinta, familiile neamul, nu o socotim pacat ci mare fapta... Dar nu ne laudam cu varsarea sangelui, ci cu eliberarea si cu Domnul carte ne-a dat eliberarea...
02.03.2015 19:07
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Ziua de naştere a învăţătorului meu

28.09.2007 | Doctrină | ludmiladeliu

Astăzi este o zi deosebită şi importantă! De ce spun aceasta?

Astăzi este ziua de naştere a învăţătorului meu, Vasile Filat. Naşterea lui este o binecuvântare pentru foarte mulţi oameni. El are o contribuţie foarte mare în viaţa mea, nimeni nu este ca el. El este ca un tată pentru mine. Dacă acum sunt ceea ce sunt, dacă fac ceea ce fac şi ştiu ceea ce ştiu, aceasta este datorită lui.

El totdeauna şi-a pus timp să ne înveţe, să ne sfătuie, chiar şi mustrarea lui este dulce ca mierea. Nu voi uita niciodată când avea probleme personale, soţia lui era pe patul de operaţie, se simţea foarte rău. El, chiar şi în acele momente grele când nu ştiea ce se va întâmpla, totuşi se încredea în Dumnezeu şi chiar dacă inima îi plângea de durere, el îşi punea timp să ne scrie, să ne dea direcţii cu privire la ceea ce trebuie să facem. El, departe de casă, într-o ţară străină totdeauna se gândeşte la patria lui şi caută totdeauna soluţii pentru problemele pe care le avem în ţară.

El este un om foarte curajos. În toate locurile cele mai periculoase el merge primul şi rabdă orice greutate cu care se confruntă. El este un exemplu în toate: Studierea şi trăirea scripturilor, disciplină, zidirea relaţiilor, înţelepciune, dragoste, etc.

Doresc să îl urmez în toate.

Vă mulţumesc nespus de mult pentru ceea ce faceţi. Cuvintele mele sunt prea puţine şi orice limbă este săracă în cuvinte ca să exprime aprecierea pentru dvs.

Dumnezeu să vă răsplătească mult mai mult decât credeţi sau gândiţi.

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 3
  • 3
  • 2
  • 3
  • 6
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 1
   • 6
   • 7
   • 6
   • 4
   • Lei
În ce măsură vă zidește sufletește predicarea la biserica locală din care faceți parte?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md