Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
`` Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9 `` Ok, iată textul în engleză şi traducerea ortodoxă: And the angel came in unto her, and said, Hail, thou that art highly favoured, the Lord is with thee: blessed art thou among women - Luke 1:28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei - Luca 1:28. Aşadar, '' hail '' înseamnă '' bucură-te '', nicidecum '' plecăciune/reverenţă '', în fine. Vreau totuşi să comentez puţin următoarele, citez: `` Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta... '' Este adevărat, poruncile Domnului nu se discută, însă, eu ştiu că poruncile şi judecăţile Domnului sunt DREPTE '' Psalm 119:75, 172 etc '', nu sunt grele '' 1 Ioan 5:3 '', aşadar, argumentul (iţi părăseşti copiii şi fugi) nu se potriveşte cu caracterul Lui Dumnezeu, în plus, chiar Biblia ne confirmă că Iosif a cunoscut-o pe Maria: `` Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. Şi el I-a pus numele Isus. `` Matei 1:25. Textul spune lămurit; Iosif a cunoscut-o pe Maria, după ce aceasta l-a născut pe Isus. Un textul clar ce nu mai are nevoie de nicio interpretare.
30.03.2015 22:09
BIBLIA NE SPUNE CLAR CACI MANTUITORUL ISUS A MAI AVUT FRATI;PE IACOV,IOSE ,IUDA SI SIMON .DACA ERA SCRIS "FRATI DE CREDINTA"MAI ZICEAM CACI A SCRIS EVANGHELISTUL GRESIT. NUMAI LA ORTODOCSI SI CATOLICI A RAMAS PURUREA FECIOARA SI A FOST RAPITA LA CER, MINCIUNI SI BASME EVREESTI. POATE IN BIBLIA ORTODOXA SCRIE CACI INGERUL GABRIEL A FACUT PLECACIUNE LUI MARIA. CREDINCIOSII ORTODOCSI SUNT INDOCTRINATI MAI CEVA CA BOLSEVICII COMUNISTI DIN RUSIA.MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA LUMINEZE MINTEA INTUNECATA A ORTODOCSILOR SI CATOLICILOR CA ZI DE ZI SCOT OASE DE MORTI LE PUN IN SICRIE DE ARGINT SI AUR SI SE INCHINA PROSTII LA ELE. DESTUL NE STRIGA DOMNUL DIN A SA IMPARATIE,/ FERITI-VA DE OAMENI RAI SI DE IDOLATRIE,/ VOI PATRIARHI,POPI, MITROPOLITI,/ DE SECOLE ,POPORUL A-L MINTITI,/ DE MII DE ANI SCRIPTURA N-O CITITI,/ A-TI MISTIFICAT EVANGHELIA CU TRADITIA,/ DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ,TREZESTE-TE ROMANIA.!!!!
30.03.2015 20:56
Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9. Si chiar nu stiu ca ingerii sa se mai fi adresat asa vreunui om. Plecaciunea in Scripturi apare adresata doar imparatilor de catre supusii lor sau, evident, lui Dumnezeu. Si totusi, un inger a folosit aceasta adresare catre Maria. Ma intreb cum oare a privit-o ingerul pe Maria? Noi tot spunem ca nu avem voie sa ne plecam decat inaintea lui Dumnezeu. Oare ingerii au alte reguli? A dat dovada ingerul Gabriel de idolatrie???
30.03.2015 15:38
Imi cer scuze, am fost neinspirat in a da reply la comentariul tau, cand de fapt articolele (si chiar predicile sau doctrinele) pe aceasta tema ma ingrijoreaza. Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta, nici la copii, nici la frati, surori, mame, prieteni. Pur si simplu faci. Tot restul din ce am scris se referea la articol, imi cer scuze inca odata.
30.03.2015 15:26
Poţi să dezvolţi mai mult cele afirmate? `` Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune `` mulţumesc.
30.03.2015 15:25
Eu nu încerc să construiesc anumite doctrine (mai ales că am subliniat '' Chiar dacă Biblia nu vorbeşte răspicat despre fecioria Mariei... '' ), pur şi simplu, am dreptul să-mi formez o opinie în acest sens şi mi se pare mult mai relevant să cred varianta prezentată decât altele, din punctul meu de vedere, mai puţin clare. Cât despre plecarea lui Iosif în Egipt, textul e clar şi bunul simţ îmi spune că el nu avea copii în acel moment. În plus, găsim scris următoarele: `` Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sunt ei fraţii Lui? `` Matei 13:55. Aşadar, din textul prezentat, Isus a mai avut 4 fraţi şi repet! Contează mai puţin, caţi fraţi a avut Isus, important e să împlinim Cuvântul Lui Dumnezeu şi nu văd ce e rău în a comenta şi subiecte care nu ţintesc mântuirea omului?
30.03.2015 15:16
Daca Maria a mai avut (sau nu) alti copii in afara de Iisus si daca a ramas (sau nu) fecioara dupa intrupare Mantuitorului NU SUNT SUBIECTE BIBLICE. Si, astfel, nu-mi este de mirare ca se pot aduce gramezi de argumente in toate sensurile (apropos, Matei 2:13-15 se explica usor... ingerul i-a precizat clar lui Iosif cu cine sa plece in Egipt... crezi ca s-a gandit macar o clipa sa nu faca intocmai?). Dar a face subiect "biblic" din fecioria Mariei este, si aici sunt de acord cu opinia ortodoxa, un lucru ce nu vine de la Dumnezeu. Sa discuti acest subiect si, pe marginea acestei discutii, sa construiesti doctrine, sa cataloghezi pe unii biblici, mantuiti respectiv nebiblici sau gresiti este groaznic! Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune. Pai Maria este cea aleasa sa poarte si sa nasca in lume pe insusi Lumina Lumii. Cand Maria a spus "iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele tale" ea a schimbat viata tuturor oamenilor, a mea sigur. Si acuma se pun oameni carora nu li s-a aratat vreodata niciun inger, oameni care au fost alesi maxim pentru a pastori alti 100-200, oameni care se opintesc in a-si atinge mantuirea lor si nu pentru a influenta mantuirea intregii omeniri sa discute daca Maria a facut sex cu Iosif??? Ce mai urmeaza? Sa facem discutii biblice si doctrine despre topicul "oare Iisus a facut in pat cand era mic"? Sau despre "unde isi faceau apostolii nevoile"? Sa ne dam priceputi in ale Evengheliei discutand asemenea subiecte??? Sa ne aratam triumfatori detinatori ai adevarului ridicand Biblia in sus si spunand ca "stim noi" ca Maria a facut sex cu Iosif??? Doamne, ai mila! Nu mai bine ne marginim in a face lucrurile LIMPEDE SCRISE in Scripturi si s-o numim pe Maria fericita si binecuvantata intre femei? Cat despre a face o plecaciune smerita in cugetul nostru cand ne amintim de Maria ar fi prea mult sa cer, ca doara noi suntem cineva, nu ca amaratul ala de inger, nu???
30.03.2015 14:22
Este adevărat că mesajul biblic central este mântuirea omului dar, acest lucru nu ne împiedică să studiem şi alte subiecte, gen; Harta Biblică a istoriei lumii , de la Geneza până în anul 100 după Hristos, 4000 de ani... vezi link: http://www.isushristos.org/harta-genealogiei-patriarhilor-de-la-adam-la-isus-hristos.html
30.03.2015 11:49
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor

Ce sunt molitfele Sfântului Vasile din perspectiva Bibliei?

06.01.2010 | Doctrină | Vasile Filat

Întrebare:

Am aflat de curând despre moliftele Sfântului Vasile şi aş dori să explicaţi din perspectiva Bibliei mai mult ce reprezintă ele? Când, cum, unde şi cine le poate citi şi cu ce scop?

Molitfe Sfântul Vasile

Sf. Vasile cel Mare episcopul Cezareii este unul dintre cei mai importanţi părinţi ai bisericii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini. S-a născut în Pont în jurul anului 329 şi a murit în Cezarea în ziua de 1 Ianuarie 379.

Site-ul www.biserica.org dă următoarea explicaţie cu privire la aceste molitfe:

Molitfele Sfântului Vasile cel Mare si ale Sfântului Ioan Gura de Aur numite si exorcisme sunt cele mai puternice rugăciuni împotriva duhurilor necurate din oameni si case. Ele se citesc numai de preoţi si duhovnici bătrâni care au viaţa curata si sunt mari postitori si care au dezlegare de la duhovnicii lor sa le citească, caci daca le citesc preoţi tineri, fără post si viaţa cât mai curata, diavolii chinuiesc mai tare pe cei bolnavi si nu ies din oameni, ba uneori se răzbună cu mari ispite asupra celor care au citit moliftele. Moliftele de izgonire a diavolilor din oameni si chiar din animale se citesc numai în zile de post, mai ales la miezul nopţii în biserica, în fata icoanelor făcătoare de minuni sau lângă racla cu moaşte ale sfinţilor. Atât preotul care le citeşte cât si cei bolnavi de duhuri necurate împreuna cu rudele si însoţitorii lor trebuie sa tina post negru cel puţin o zi si o noapte, uneori chiar trei zile. Când bolnavii posedaţi de duhuri rele nu se vindeca, se va face spovedania generala a celor bolnavi si a rudelor lor, ca nu cumva cineva dintre ei sa fi făcut păcate grele si sa fi rămas nespovedite. Apoi se repeta moliftele Sfântului Vasile cel Mare de trei ori la miezul nopţii, cu câte o zi până la trei zile de post negru. După puţin timp bolnavul trebuie sa fie dus la Sfintele Moaşte si la Icoanele făcătoare de minuni din tara ca sa i se citească si acolo molitfele Sfântului Vasile cel Mare.

Ce spune Biblia despre exorcism?

Acesta este un subiect mai larg, la care Dumnezeu vorbeşte mult în Biblie şi ar merita să fie abordat într-un articol aparte. Aici aş vrea să mă limitez doar la un text din Evanghelia după Marcu. Încă în capitolul 10 din această Evanghelie este scris că Domnul Isus, când a trimis pe ucenicii săi să propovăduiască Evanghelia, le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate. Iată deci ce s-a întâmplat odată:

Când au ajuns la norod, a venit un om care a căzut în genunchi înaintea lui Isus şi I-a zis: „Doamne, ai milă de fiul meu, căci este lunatic şi pătimeşte rău: de multe ori cade în foc şi de multe ori cade în apă. L-am adus la ucenicii Tăi, şi n-au putut să-l vindece.”  „O, neam necredincios şi pornit la rău!”, a răspuns Isus. „Până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi? Aduceţi-l aici la Mine.” Isus a certat dracul, care a ieşit afară din el. Şi băiatul s-a tămăduit chiar în ceasul acela. Atunci ucenicii au venit la Isus şi I-au zis deoparte: „Noi de ce n-am putut să-l scoatem?”  „Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici acolo”, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune şi cu post.” (Matei 17:14-21)

Deci, credinţa, rugăciunea şi postul sunt de o foarte mare importanţă când este vorba de alungarea duhurilor necurate din oameni.

Ce nu spune Biblia despre exorcism?

 1. Nu este specificat nicăieri în Biblie doar un anumit model de rugăciune de exorcism care trebuie apoi să fie respectat cuvânt cu cuvânt în toate vremurile şi de toţi slujitorii bisericii care vor alunga duhurile necurate.
 2. Nu este spus nicăieri în Biblie că puterea rugăciunii vine din felul sau iscusinţa formulării ei, ci vine din credinţa celui care se roagă, cum am văzut şi din textul anterior. Problema apostolilor n-a fost felul cum au formulat rugăciunea, ci măsura credinţei lor.
 3. Nu spune Biblia că doar slujitorii bătrâni pot să facă rugăciuni de exorcism. Viaţa curată, însă, este foarte importantă şi iar, măsura credinţei lor, pentru că Dumnezeu ascultă rugăciunea cu credinţă a celui neprihănit.
 4. Nu spune Biblia că rugăciunile de izgonire a duhurilor necurate trebuiesc citite doar într-un anumit loc şi doar în la o anumită vreme, cum ar fi miezul nopţii. Apostolul Pavel a alungat în plină zi dracul din roaba care avea duhul de ghicire, când mergea spre locul de rugăciune. (Faptele Apostolilor 16:16)
Dacă doriți să vă abonați la pagina mea de Facebook, apăsați pe butonul:
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2552 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 4
  • 9
  • 1
  • 6
  • 2
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 0
   • 0
   • 8
   • 3
   • 8
   • Lei
Cum se implică Biserica ta în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md