Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
`` Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9 `` Ok, iată textul în engleză şi traducerea ortodoxă: And the angel came in unto her, and said, Hail, thou that art highly favoured, the Lord is with thee: blessed art thou among women - Luke 1:28. Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei - Luca 1:28. Aşadar, '' hail '' înseamnă '' bucură-te '', nicidecum '' plecăciune/reverenţă '', în fine. Vreau totuşi să comentez puţin următoarele, citez: `` Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta... '' Este adevărat, poruncile Domnului nu se discută, însă, eu ştiu că poruncile şi judecăţile Domnului sunt DREPTE '' Psalm 119:75, 172 etc '', nu sunt grele '' 1 Ioan 5:3 '', aşadar, argumentul (iţi părăseşti copiii şi fugi) nu se potriveşte cu caracterul Lui Dumnezeu, în plus, chiar Biblia ne confirmă că Iosif a cunoscut-o pe Maria: `` Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. Şi el I-a pus numele Isus. `` Matei 1:25. Textul spune lămurit; Iosif a cunoscut-o pe Maria, după ce aceasta l-a născut pe Isus. Un textul clar ce nu mai are nevoie de nicio interpretare.
30.03.2015 22:09
BIBLIA NE SPUNE CLAR CACI MANTUITORUL ISUS A MAI AVUT FRATI;PE IACOV,IOSE ,IUDA SI SIMON .DACA ERA SCRIS "FRATI DE CREDINTA"MAI ZICEAM CACI A SCRIS EVANGHELISTUL GRESIT. NUMAI LA ORTODOCSI SI CATOLICI A RAMAS PURUREA FECIOARA SI A FOST RAPITA LA CER, MINCIUNI SI BASME EVREESTI. POATE IN BIBLIA ORTODOXA SCRIE CACI INGERUL GABRIEL A FACUT PLECACIUNE LUI MARIA. CREDINCIOSII ORTODOCSI SUNT INDOCTRINATI MAI CEVA CA BOLSEVICII COMUNISTI DIN RUSIA.MA ROG BUNULUI DUMNEZEU SA LUMINEZE MINTEA INTUNECATA A ORTODOCSILOR SI CATOLICILOR CA ZI DE ZI SCOT OASE DE MORTI LE PUN IN SICRIE DE ARGINT SI AUR SI SE INCHINA PROSTII LA ELE. DESTUL NE STRIGA DOMNUL DIN A SA IMPARATIE,/ FERITI-VA DE OAMENI RAI SI DE IDOLATRIE,/ VOI PATRIARHI,POPI, MITROPOLITI,/ DE SECOLE ,POPORUL A-L MINTITI,/ DE MII DE ANI SCRIPTURA N-O CITITI,/ A-TI MISTIFICAT EVANGHELIA CU TRADITIA,/ DIN SOMNUL CEL DE MOARTE ,TREZESTE-TE ROMANIA.!!!!
30.03.2015 20:56
Luca 1:28. Ingerul i se adreseaza Mariei incepand cu "plecaciune tie". Este o formula destul de ciudata tinand cont inclusiv de Evrei 2:7,9. Si chiar nu stiu ca ingerii sa se mai fi adresat asa vreunui om. Plecaciunea in Scripturi apare adresata doar imparatilor de catre supusii lor sau, evident, lui Dumnezeu. Si totusi, un inger a folosit aceasta adresare catre Maria. Ma intreb cum oare a privit-o ingerul pe Maria? Noi tot spunem ca nu avem voie sa ne plecam decat inaintea lui Dumnezeu. Oare ingerii au alte reguli? A dat dovada ingerul Gabriel de idolatrie???
30.03.2015 15:38
Imi cer scuze, am fost neinspirat in a da reply la comentariul tau, cand de fapt articolele (si chiar predicile sau doctrinele) pe aceasta tema ma ingrijoreaza. Am dat reply doar pentru Matei 2:13-15, unde parerea mea e ca, in momentul in care Domnul iti spune sa mergi undeva, faci ce ti se spune, nu te mai gandesti nici la nevasta, nici la copii, nici la frati, surori, mame, prieteni. Pur si simplu faci. Tot restul din ce am scris se referea la articol, imi cer scuze inca odata.
30.03.2015 15:26
Poţi să dezvolţi mai mult cele afirmate? `` Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune `` mulţumesc.
30.03.2015 15:25
Eu nu încerc să construiesc anumite doctrine (mai ales că am subliniat '' Chiar dacă Biblia nu vorbeşte răspicat despre fecioria Mariei... '' ), pur şi simplu, am dreptul să-mi formez o opinie în acest sens şi mi se pare mult mai relevant să cred varianta prezentată decât altele, din punctul meu de vedere, mai puţin clare. Cât despre plecarea lui Iosif în Egipt, textul e clar şi bunul simţ îmi spune că el nu avea copii în acel moment. În plus, găsim scris următoarele: `` Oare nu este El fiul tâmplarului? Nu este Maria mama Lui? Şi Iacov, Iosif, Simon şi Iuda, nu sunt ei fraţii Lui? `` Matei 13:55. Aşadar, din textul prezentat, Isus a mai avut 4 fraţi şi repet! Contează mai puţin, caţi fraţi a avut Isus, important e să împlinim Cuvântul Lui Dumnezeu şi nu văd ce e rău în a comenta şi subiecte care nu ţintesc mântuirea omului?
30.03.2015 15:16
Daca Maria a mai avut (sau nu) alti copii in afara de Iisus si daca a ramas (sau nu) fecioara dupa intrupare Mantuitorului NU SUNT SUBIECTE BIBLICE. Si, astfel, nu-mi este de mirare ca se pot aduce gramezi de argumente in toate sensurile (apropos, Matei 2:13-15 se explica usor... ingerul i-a precizat clar lui Iosif cu cine sa plece in Egipt... crezi ca s-a gandit macar o clipa sa nu faca intocmai?). Dar a face subiect "biblic" din fecioria Mariei este, si aici sunt de acord cu opinia ortodoxa, un lucru ce nu vine de la Dumnezeu. Sa discuti acest subiect si, pe marginea acestei discutii, sa construiesti doctrine, sa cataloghezi pe unii biblici, mantuiti respectiv nebiblici sau gresiti este groaznic! Pai Maria este singurul om in fata caruia un inger a facut plecaciune. Pai Maria este cea aleasa sa poarte si sa nasca in lume pe insusi Lumina Lumii. Cand Maria a spus "iata roaba Domnului, faca-mi-se dupa cuvintele tale" ea a schimbat viata tuturor oamenilor, a mea sigur. Si acuma se pun oameni carora nu li s-a aratat vreodata niciun inger, oameni care au fost alesi maxim pentru a pastori alti 100-200, oameni care se opintesc in a-si atinge mantuirea lor si nu pentru a influenta mantuirea intregii omeniri sa discute daca Maria a facut sex cu Iosif??? Ce mai urmeaza? Sa facem discutii biblice si doctrine despre topicul "oare Iisus a facut in pat cand era mic"? Sau despre "unde isi faceau apostolii nevoile"? Sa ne dam priceputi in ale Evengheliei discutand asemenea subiecte??? Sa ne aratam triumfatori detinatori ai adevarului ridicand Biblia in sus si spunand ca "stim noi" ca Maria a facut sex cu Iosif??? Doamne, ai mila! Nu mai bine ne marginim in a face lucrurile LIMPEDE SCRISE in Scripturi si s-o numim pe Maria fericita si binecuvantata intre femei? Cat despre a face o plecaciune smerita in cugetul nostru cand ne amintim de Maria ar fi prea mult sa cer, ca doara noi suntem cineva, nu ca amaratul ala de inger, nu???
30.03.2015 14:22
Este adevărat că mesajul biblic central este mântuirea omului dar, acest lucru nu ne împiedică să studiem şi alte subiecte, gen; Harta Biblică a istoriei lumii , de la Geneza până în anul 100 după Hristos, 4000 de ani... vezi link: http://www.isushristos.org/harta-genealogiei-patriarhilor-de-la-adam-la-isus-hristos.html
30.03.2015 11:49
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor

Răpirea Bisericii, a doua venire a Domnului Isus pe pământ şi împărăţia de 1000 de ani!

16.04.2011 | Doctrină | Anastasia Filat

Dintr-un comentariu la articolul “Cine va locui pământul nou?”:

Eu înţeleg ca cei 1000 de ani nu vor fi petrecuţi pe pământ, ci in cer alături de Mântuitorul Isus Cristos care se întoarce pentru a lua pe ai săi tocmai pentru a-i duce acolo. După mileniu, o epoca de tranziţie am putea sa-i spunem, are loc pogorârea cetaţii sfinte, noul Ierusalim pe un nou pământ bineînţeles. "Biserica va veni pe pământ împreună cu Domnul Isus la a doua Sa venire". Nu stiu cum aţi ajuns la aceasta concluzie, Mântuitorul Isus Cristos vine pentru a-şi lua biserica aflata pe pământ. Poate aţi formulat in grabă şi aţi dorit sa daţi iniţial un alt înţeles.

Sigur că acesta  este un subiect destul de complicat, din acest motiv nici nu am intrat în mai multe detalii în ce priveşte locuitorii noului pământ. Este greu să observi toate aceste detalii fără a face un studiu profund în toată biblia.

Confuzia în ce priveşte răpirea bisericii şi a doua Venire a Domnului Isus este din cauza ca cei mai mulţi confundă răpirea bisericii cu a doua Sa venire pe pământ, ele fiind evenimente diferite. La răpire Domnul Isus nu vine pe pământ, ci vine pe norii cerului şi ia biserica la cer ca să o mântuiască de mânia lui Dumnezeu despre care se vorbeşte mult în cartea Apocalipsa şi în articol am menţionat că, încă, la pecetea a şasea biserica este deja în cer. Mânia lui Dumnezeu începe imediat după trâmbiţa a şaptea (Apocalipsa 11),  odată cu aşezarea urâciunii pustiirii în locul sfânt şi se termină cu potirele. aceasta va dura 3 ani şi jumătate pentru că noi ştim că Antihristul sau Fiara va stăpâni 42 de luni, adică 3 ani şi jumătate (Apocalipsa 13:5, Daniel 7:25, 12:7). Despre relaţia dintre răpirea bisericii şi mânia lui Dumnezeu (Ziua Domnului) puteţi citi în articolul “Ce spun Scripturile despre răpirea bisericii şi Ziua Domnului”.

Dar la a doua Sa venire, Domnul Isus va veni să restabilească Împărăţia lui Israel şi să întărească scaunul de domnie a lui David pentru ca să se împlinească toate prorociile cu privire la El şi ca toţi vrăjmaşii Lui  să fie puşi sub picioarele Sale după cum a scris şi apostolul Pavel bisericii din Corint:

În urmă, va veni sfîrşitul, cînd El va da Împărăţia în mînile lui Dumnezeu Tatăl, după ce va fi nimicit orice domnie, orice stăpînire şi orice putere. Căci trebuie ca El să împărăţească pînă va pune pe toţi vrăjmaşii supt picioarele Sale. (1 Corinteni 15:24-25)

În ce priveşte împărăţia de o mie de ani, dacă urmărim contextul, vedem că ea va fi după a doua venire a Domnului Isus pe pământ (Apocalipsa 19). Versetul 9 din capitolul 20 ne arată clar că împărăţia de 1000 de ani va fi pe pământ:

Cînd se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat; şi va ieşi din temniţa lui, ca să înşele Neamurile, cari sînt în cele patru colţuri ale pămîntului, pe Gog şi pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.  Şi ei s-au suit pe faţa pămîntului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea prea iubită. Dar din cer s-a pogorît un foc care i-a mistuit. (Apocalipsa 20:7-9)

După cum se vede din versetul 9, tabăra sfinţilor în perioada împărăţiei de 1000 ani va fi pe pământ.

Cuvântul lui Dumnezeu este extraordinar de frumos si Dumnezeu ne-a dat şi Duhul Sfânt care ne călăuzeşte în tot adevărul şi ne descoperă lucrurile viitoare:

Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan 16:13)

Tot ce se cere de la noi este să stăruim în studierea Cuvântului şi să cerem de la El descoperirea lucrurilor viitoare şi atunci veţi rămâne uimiţi de felul cum Dumnezeu vă va răspunde la rugăciunile voastre.

Urmărește-ne pe rețele sociale:

Sunt mamă a 3 copii și profesoară în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova. De asemenea, îl ajut pe soțul meu, Vasile Filat, în păstorirea Bisericii "Buna Vestire" din Chișinău.Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri 

Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 156 de întrebări adresate de cititori.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 4
  • 9
  • 1
  • 6
  • 2
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 0
   • 0
   • 8
   • 3
   • 8
   • Lei
Cum se implică Biserica ta în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md