Categorii
Calendarul postărilor
aprilie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Comentarii recente
Au fost și martori ai învierii și răstignirii Domnului Isus, iar relatările lor se numesc documente istorice.
22.04.2014 21:50
Dacă un eveniment descris de Biblie este fals, atunci orice pasaj din Biblie poate fi fals. E logic? Dar dacă învierea este adevărată, atunci creștinii - care au nădejdea învierii - se pot bucura. Faptul că Isus a fost răstignit nu poate fi negat, dar dacă nu găsim o descriere amănunțită - nu înseamnă că nu a avut loc. Domnul Isus a vindecat multe persoane, la unele este descrisă modul de vindecare, la altele este doar menționat că au fost vindecate de Isus - înseamnă oare aceasta că vindecarea lor nu e menționată în Biblie?
22.04.2014 21:47
Bine, atunci mai numeste-mi tu o singura persoana (fie si legendara) a carei rastignire pentru iertarare pacatelor oamenilor si a carui inviere a fost anuntata / documentata cu sute de ani inaintea evenimentului propriu-zis.
22.04.2014 15:18
Nasterile miraculoase, invierile sunt puse si in dreptul altor personaje mai mult sau mai putin legendare. De rastigniri nu mai zic, mii au pierit astfel. Dintre toti acestia, numai invatatura lui Isus a supravietuit. Trebuie sa recunosc ca nu cred ca ar fi ajuns pana la noi daca nu era asociata cu un eveniment iesit din comun. Tipic uman, cautam mai intai spectaculosul si abia apoi ce conteaza cu adevarat.
22.04.2014 13:52
Alex, eroarea de logica apare in urmatoarea exprimare: ''Dacă nașterea Domnului ar fi un fals, atunci toată Scriptura este un fals. Dacă ar fi nașterea Domnului un fals, atunci și nădejdea care o au creștinii este o iluzie, o minciună în care au crezut.'' Invierea asa cum este inteleasa de cei mai multi credinciosi nu presupune ca intrega Scriptura sa fie adevarata sau falsa. Cartile Bibliei nu sunt dependente neaparat unele de altele. Ni se pare asa doar pentru ca le avem impreuna. In acelasi timp, daca interpretarea crestina cu privire la ceea ce este scris nu este corecta, Biblia nu trebuie sa fie declarata falsa. Discutia mai veche este aici: http://moldovacrestina.md/BibleAnswers/item/14104 Eu am zis ca nu avem descrisa invierea in Biblie, nu rastignirea.
22.04.2014 13:46
Draga alex1, e ciudat ce puternice convingeri ai despre crestinism fara a fi in crestinism. Crede-ma, suportul crestinismului este, pentru mine (si poti obtine aceasta marturie de la oricare cresin), exact rastignirea si invierea Domnului! Invataturile vin abia dupa aceea, au rolul lor, extrem de important, de acord. Insa totul capata sens abia dupa ce accepti rastignirea si invierea. Daca refuzi sa accepti din toata inima rastignirea si invierea - cazul tau - ramai cu aspecte de filozofie, de logica si, evident, tot ce depaseste acestea le vezi ca metafore poetice evreiesti. Altfel spus, noi vorbim limbi diferite. Iar tu, atat timp cat ramai fara rastignire si inviere, nu ne vei intelege. Si daca acuma ma voi ruga ca Dumnezeu sa aibe mila de tine si sa te lumineze probabil ma vei considera increzut. Imi asum acest risc. Domnul sa ti se faca de cunoscut!
21.04.2014 22:30
Exista o monografie despre inviere(cea mai completa) scrisa de N.T.Wright: "The Resurrection of the Son of God",o carte de vreo 800 pagini.Este si traducere in limba rusa.Acolo sunt abordate toate sursele existente.
21.04.2014 14:24
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Răpirea Bisericii, a doua venire a Domnului Isus pe pământ şi împărăţia de 1000 de ani

16.04.2011 | Doctrină | Anastasia Filat

Dintr-un comentariu la articolul “Cine va locui pământul nou?”:

Eu înţeleg ca cei 1000 de ani nu vor fi petrecuţi pe pământ, ci in cer alături de Mântuitorul Isus Cristos care se întoarce pentru a lua pe ai săi tocmai pentru a-i duce acolo. După mileniu, o epoca de tranziţie am putea sa-i spunem, are loc pogorârea cetaţii sfinte, noul Ierusalim pe un nou pământ bineînţeles. "Biserica va veni pe pământ împreună cu Domnul Isus la a doua Sa venire". Nu stiu cum aţi ajuns la aceasta concluzie, Mântuitorul Isus Cristos vine pentru a-şi lua biserica aflata pe pământ. Poate aţi formulat in grabă şi aţi dorit sa daţi iniţial un alt înţeles.

Sigur că acesta  este un subiect destul de complicat, din acest motiv nici nu am intrat în mai multe detalii în ce priveşte locuitorii noului pământ. Este greu să observi toate aceste detalii fără a face un studiu profund în toată biblia.

Confuzia în ce priveşte răpirea bisericii şi a doua Venire a Domnului Isus este din cauza ca cei mai mulţi confundă răpirea bisericii cu a doua Sa venire pe pământ, ele fiind evenimente diferite. La răpire Domnul Isus nu vine pe pământ, ci vine pe norii cerului şi ia biserica la cer ca să o mântuiască de mânia lui Dumnezeu despre care se vorbeşte mult în cartea Apocalipsa şi în articol am menţionat că, încă, la pecetea a şasea biserica este deja în cer. Mânia lui Dumnezeu începe imediat după trâmbiţa a şaptea (Apocalipsa 11),  odată cu aşezarea urâciunii pustiirii în locul sfânt şi se termină cu potirele. aceasta va dura 3 ani şi jumătate pentru că noi ştim că Antihristul sau Fiara va stăpâni 42 de luni, adică 3 ani şi jumătate (Apocalipsa 13:5, Daniel 7:25, 12:7). Despre relaţia dintre răpirea bisericii şi mânia lui Dumnezeu (Ziua Domnului) puteţi citi în articolul “Ce spun Scripturile despre răpirea bisericii şi Ziua Domnului”.

Dar la a doua Sa venire, Domnul Isus va veni să restabilească Împărăţia lui Israel şi să întărească scaunul de domnie a lui David pentru ca să se împlinească toate prorociile cu privire la El şi ca toţi vrăjmaşii Lui  să fie puşi sub picioarele Sale după cum a scris şi apostolul Pavel bisericii din Corint:

În urmă, va veni sfîrşitul, cînd El va da Împărăţia în mînile lui Dumnezeu Tatăl, după ce va fi nimicit orice domnie, orice stăpînire şi orice putere. Căci trebuie ca El să împărăţească pînă va pune pe toţi vrăjmaşii supt picioarele Sale. (1 Corinteni 15:24-25)

În ce priveşte împărăţia de o mie de ani, dacă urmărim contextul, vedem că ea va fi după a doua venire a Domnului Isus pe pământ (Apocalipsa 19). Versetul 9 din capitolul 20 ne arată clar că împărăţia de 1000 de ani va fi pe pământ:

Cînd se vor împlini cei o mie de ani, Satana va fi dezlegat; şi va ieşi din temniţa lui, ca să înşele Neamurile, cari sînt în cele patru colţuri ale pămîntului, pe Gog şi pe Magog, ca să-i adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.  Şi ei s-au suit pe faţa pămîntului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea prea iubită. Dar din cer s-a pogorît un foc care i-a mistuit. (Apocalipsa 20:7-9)

După cum se vede din versetul 9, tabăra sfinţilor în perioada împărăţiei de 1000 ani va fi pe pământ.

Cuvântul lui Dumnezeu este extraordinar de frumos si Dumnezeu ne-a dat şi Duhul Sfânt care ne călăuzeşte în tot adevărul şi ne descoperă lucrurile viitoare:

Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan 16:13)

Tot ce se cere de la noi este să stăruim în studierea Cuvântului şi să cerem de la El descoperirea lucrurilor viitoare şi atunci veţi rămâne uimiţi de felul cum Dumnezeu vă va răspunde la rugăciunile voastre.

Urmărește-ne pe rețele sociale:

Sunt mamă a 3 copii și profesoară în cadrul Institutului de Studii Biblice Inductive din Moldova. De asemenea, îl ajut pe soțul meu, Vasile Filat, în păstorirea Bisericii "Buna Vestire" din Chișinău.Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri 

Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 149 de întrebări adresate de cititori.
Adaugă un comentariu:
S-au donat:
  • 2
  • 9
  • 2
  • 5
  • 1
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 4
   • 5
   • 7
   • 4
   • 9
   • Lei
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md