Categorii
Calendarul postărilor
aprilie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Comentarii recente
Au fost și martori ai învierii și răstignirii Domnului Isus, iar relatările lor se numesc documente istorice.
22.04.2014 21:50
Dacă un eveniment descris de Biblie este fals, atunci orice pasaj din Biblie poate fi fals. E logic? Dar dacă învierea este adevărată, atunci creștinii - care au nădejdea învierii - se pot bucura. Faptul că Isus a fost răstignit nu poate fi negat, dar dacă nu găsim o descriere amănunțită - nu înseamnă că nu a avut loc. Domnul Isus a vindecat multe persoane, la unele este descrisă modul de vindecare, la altele este doar menționat că au fost vindecate de Isus - înseamnă oare aceasta că vindecarea lor nu e menționată în Biblie?
22.04.2014 21:47
Bine, atunci mai numeste-mi tu o singura persoana (fie si legendara) a carei rastignire pentru iertarare pacatelor oamenilor si a carui inviere a fost anuntata / documentata cu sute de ani inaintea evenimentului propriu-zis.
22.04.2014 15:18
Nasterile miraculoase, invierile sunt puse si in dreptul altor personaje mai mult sau mai putin legendare. De rastigniri nu mai zic, mii au pierit astfel. Dintre toti acestia, numai invatatura lui Isus a supravietuit. Trebuie sa recunosc ca nu cred ca ar fi ajuns pana la noi daca nu era asociata cu un eveniment iesit din comun. Tipic uman, cautam mai intai spectaculosul si abia apoi ce conteaza cu adevarat.
22.04.2014 13:52
Alex, eroarea de logica apare in urmatoarea exprimare: ''Dacă nașterea Domnului ar fi un fals, atunci toată Scriptura este un fals. Dacă ar fi nașterea Domnului un fals, atunci și nădejdea care o au creștinii este o iluzie, o minciună în care au crezut.'' Invierea asa cum este inteleasa de cei mai multi credinciosi nu presupune ca intrega Scriptura sa fie adevarata sau falsa. Cartile Bibliei nu sunt dependente neaparat unele de altele. Ni se pare asa doar pentru ca le avem impreuna. In acelasi timp, daca interpretarea crestina cu privire la ceea ce este scris nu este corecta, Biblia nu trebuie sa fie declarata falsa. Discutia mai veche este aici: http://moldovacrestina.md/BibleAnswers/item/14104 Eu am zis ca nu avem descrisa invierea in Biblie, nu rastignirea.
22.04.2014 13:46
Draga alex1, e ciudat ce puternice convingeri ai despre crestinism fara a fi in crestinism. Crede-ma, suportul crestinismului este, pentru mine (si poti obtine aceasta marturie de la oricare cresin), exact rastignirea si invierea Domnului! Invataturile vin abia dupa aceea, au rolul lor, extrem de important, de acord. Insa totul capata sens abia dupa ce accepti rastignirea si invierea. Daca refuzi sa accepti din toata inima rastignirea si invierea - cazul tau - ramai cu aspecte de filozofie, de logica si, evident, tot ce depaseste acestea le vezi ca metafore poetice evreiesti. Altfel spus, noi vorbim limbi diferite. Iar tu, atat timp cat ramai fara rastignire si inviere, nu ne vei intelege. Si daca acuma ma voi ruga ca Dumnezeu sa aibe mila de tine si sa te lumineze probabil ma vei considera increzut. Imi asum acest risc. Domnul sa ti se faca de cunoscut!
21.04.2014 22:30
Exista o monografie despre inviere(cea mai completa) scrisa de N.T.Wright: "The Resurrection of the Son of God",o carte de vreo 800 pagini.Este si traducere in limba rusa.Acolo sunt abordate toate sursele existente.
21.04.2014 14:24
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Întrebări despre post, relaţii conjugale şi Cina Domnului

14.10.2009 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Ce spune Biblia despre post? Se poate să faci numai ce scrie Isaia 58, adică să dezlegi lanţurile răutăţii… şi să mănânci? Ce spune biblia despre sex în ziua postului? Dar despre sex în ziua când se face Sfânta Împărtăşanie sau noaptea dinainte?

Anterior am publicat mai multe articole în care am răspuns la aceste întrebări:

Dacă v-au apărut alte întrebări după citirea acestor articole, aştept să le postaţi ca să pot răspunde. 

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2470 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
S-au donat:
  • 2
  • 9
  • 2
  • 5
  • 1
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 4
   • 5
   • 7
   • 4
   • 9
   • Lei
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md