Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
Probabil cei de "sub pamant" sunt tot creaturi ca si noi cu unele diferente (vezi teoria Pamantului Gol) iar cei din "ceruri" sunt extraterestrii. Cu totii se vor inchina lui.
15.09.2014 01:04
Alecu afirmă, citez: `` Cred că ești de acord că la început copii lui Adam se căsătoreau unii cu alții. Și nu era păcat. Așa că dacă un frate se căsătorea cu o soră nu era păcat. `` Alecu, explică biblic cele prezentate, cum ai ajuns la această concluzie? Adică tu vrei să zici despre copiii lui Adam că aveau dreptul să încalce legea Lui Dumnezeu? '' vezi Deut. 27:22; Levitic 18:9 ''. `` Dar dacă un frate ar fi încercat să-și ia de nevastă încă o soră, cred că în acest caz era un păcat grav. `` Serios? Unde ai citit tu că un frate avea dreptul să se căsătorească cu o soră, însă, nu avea dreptul să se căsătorească cu două surori sau o soră şi o sclavă?
15.09.2014 00:07
Observ că ţi-ai făcut timp să ne prezinţi câteva păreri personale care bineînţeles nu au legătură cu Biblia. Alecu, întotdeauna ai ocolit exemplele biblice. Te-ai mulţumit de fiecare dată să ne prezinţi opinii rupte din credinţele care-ţi marchează viaţa. Te împiedici mereu şi mereu de acelaşi ciot şi nu vrei să înveţi din greşelile trecutului. De exemplu, tot aduci în discuţie porunca '' Să nu preacurveşti '' c-ar exista din Eden. Bineînţeles că exista! Nu aveai voie să te culci cu nevasta altcuiva (vezi Genesa 20:3-7). Ai observat? Dumnezeu vorbeşte de păcatul preacurviei înainte de Moise: `` Dumnezeu i-a zis în vis: „Ştiu şi Eu că ai lucrat cu inimă curată: de aceea te-am şi ferit să păcătuieşti împotriva Mea. Iată de ce n-am îngăduit să te atingi de ea `` Genesa 20:6. Ar mai fi desfrâul din Sodoma/Gomora etc, dar nicăieri în Biblie nu vei întâlni că Dumnezeu a condamnat pe cineva doar pentru că respectivul avea două sau mai multe soţii. Şi totuşi, dacă decalogul ar fi existat de la Adam în forma cunoscută de noi, cum se explică atunci gestul extrem al marelui patriarh Avraam de a-şi sacrifica propriul copil? Mă gândesc că dacă Avraam ar fi cunoscut porunca '' Să nu ucizi '' probabil s-ar fi opus exclamând; Doamne dar tu mi-ai poruncit să nu ucid... Alecu, răspunde-mi la o întrebare: Dacă tu primeşti astăzi un mesaj din partea Domnului şi ţi-ar cere să sacrifici pe cineva drag, tu ce ai face? Te rog frumos să nu ocoleşti această întrebare, este importantă pentru acest subiect. E adevărat, Dumnezeu a întemeiat familia monogamă şi aşa este acum, însă, a existat o perioadă când Dumnezeu a permis poligamia, în acest caz avem o mulţime de exemple biblice...
14.09.2014 23:04
Alecu, in primul rand nu ai răspuns la întrebarea: Unde ai citit tu în V.T. că poligamia era considerată păcat? `` Vrei să spui că David nu se supunea legii lui Moise ? `` Alecu, comentează textul biblic prezentat, nu pe mine. Ok, eu nu vreau sa spun asta, tu vrei sa crezi asta! E o mare diferenţă. Raspunde la întrebarea mea si astfel îţi vei raspunde singur la întrebarea ta. `` Faptul că David a avut multe soții, nu însemna că asta era voia Domnului. `` Nu te supăra, dar nu e ok sa ignori pasajele biblice. Comentează următorul pasaj: `` te-am făcut stăpân pe casa stăpânului tău, am pus la sânul tău nevestele stăpânului tău şi ţi-am dat casa lui Israel şi Iuda. Şi dacă ar fi fost puţin atâta, aş mai fi adăugat `` 2 Samuel 12:8. `` Citește Psalmii și vei vedea cum David se căiește de greșelile sale `` E adevărat ca David se căieşte de pactele sale, dar nu e vorba ca el ar fi avut mai multe sotii, ci de faptul ca a preacurvit cu Bat-Şeba, nevasta lui Urie '' vezi 2 Samuel 11:3-5 '' si deasemenea el fiind răspunzător direct pentru moartea lui Urie, soţul Bat-Şebei '' vezi 2 Samuel 11:14-17 ''. Chiar si textul biblic ne arata de ce s-a făcut vinovat David: `` Pentru ce, dar, ai dispreţuit tu cuvântul Domnului, făcând ce este rău înaintea Lui? Ai lovit cu sabia pe Urie, hetitul; ai luat de nevastă pe nevasta sa, şi pe el l-ai ucis cu sabia fiilor lui Amon `` 2 Samuel 12:9. `` Cum înțelegea David porunca să nu preacurvești, dacă tu înțelegi că el avea dreptul să aibă multe neveste ??? `` Tocmai ţi-am dat exemplul de preacurvie (David/Bat-Şeba). Dar ce zici de Deuteronom 17:17? Despre Împăraţi, Legea suna aşa: Împăratul trebuia ales de Dumnezeu (v.15). Împăratul trebuia sa fie evreu (v.15). Împăratul nu trebuia sa aibă multi cai (v.16). Împăratul era obligat sa nu întoarcă poporul in Egipt (v.16). Atenţie la v.17 - SA N-AIBĂ UN MARE NUMĂR DE NEVESTE. Ok, si Împăratul nu trebuia sa strângă mari bogaţii (v.17). De ce oare textul biblic subliniază UN MARE NUMĂR? Un mare număr de neveste nu e tot una cu doua neveste, corect? Tot textul biblic ne da si răspunsul '' ca să nu i se abată inima '', nicidecum preacurvia. Înţelegi tu Alecu, pentru preacurvie nu le trebuia un mare număr, ci doar una in plus, ai prins ideea? Şi mai am astfel de exemple, dar hai să le epuizăm pe cele existente.
14.09.2014 23:03
Aoleo, cu cata ravna lovesti in oameni si in Cuvantul lui Dumnezeu! Nu oamenii spun ca pana la Iisus Dumnezeu a permis mai multe neveste ci Biblia o spune! Citeste Deuteronom 17:17 de exemplu. Draga Alecu, cuvintele de mai sus, explicatiile nebiblice pe care le-ai insirat nu cred ca sunt ale tale. Daca le-ai citit undeva, nu mai citi niciodata de acolo. Daca le-ai auzit de la un om, fugi de omul acela! Cine propovaduieste ceva contrar Bibliei si spune ca vine de la Dumnezeu este foarte periculos! In Legea lui Moise acesti oameni trebuiau ucisi! Noi suntem crestini, nu tinem legea lui Moise! Fata de acesti oameni noi avem doar indemnul de a nu le ura bun venit, de a nu avea nicio legatura cu ei! Cine spune ca in Eden Dumnezeu a dat si alte porunci lui Adam in afara de cea cu pomul e un mincinos care adauga la Biblie. Asa ceva nu era permis nici in Legea lui Moise (Deuteronom 4:2 si 12:32) si nu e permis nici crestinilor!
14.09.2014 22:46
draga Alecu, citeste te rog Scripturile si o sa vezi ca imparatului ii era ingaduit sa aibe mai multe neveste. Citeste, de exemplu, ce spune Domnul in Deuteronom 17:17. De ce nu vrei sa citesti si sa accepti ce scrie in Scripturi in loc sa tot incerci deduceri si rasrtalmaciri ca sa se potriveasca cu idei precum tinearea sambetelor si alte idei despre animale curate/necurate???
14.09.2014 22:35
A șaptea poruncă foarte clar spune: Să nu preacurvești. Această poruncă a existat din Eden. Iar cei care spun că nu au fost așa poruncă în Eden, au înaintat atît de mult în erezie că scriu niște minciuni care nu-s în biblie. Ca exemplu, acești eretici spun că pănă la Isus, Dumnezeu a permis bărbaților să aibă mai multe neveste. Însă în Biblie nu există nici un exemplu de căsătorie poligamă fericită. Din contra. În biblie este foarte clar scris cum soțiile lui Iacov se certau permanent în văzul copiilor. Au trebuit să treacă 8 ani ca Iacov să înțeleagă greșala sa. Tot așa și despre Avraam se poate de spus. A fost fericit Avraam că a încălcat porunca a șaptea ? Biblia scrie foarte clar. Iar urmările se văd și acuma. Sara așa și nu devenit cu adevărat mamă a lui Ismael, așa cum ea a dorit. Iar popoarele care sunt urmașii nevestelor lui Avraam și acum se luptă. Tot așa și familia poligamă a lui Elcana era permanent în scene de conflicte. David tot nu a fost fericit că a avut mai multe neveste și mai ales cu copii de la aceste neveste. Iar exemplul lui Solomon este un moment culminant la ce poate duce poligamia. Acei eretici care spun că pînă la Moise nu a existat Decalogul, spun și acuma că Decalogul nu mai trebuie de păzit. Și nu e de mirare că acuma pretutindeni se vede încălcarea poruncilor Decalogului. În ziua de azi se încalcă poruncile din Levit cap. 18, care sunt o explicație a poruncii a șaptea din Decalog. Iar așa numiții învățători trec cu vederea acest lucru și spun erezia mare că Decalogul nu mai este valabil. Vai de voi, învățători minciunoși
14.09.2014 18:55
Foarte bun articol, mai ales în contextul poporului nostru în care întâlnim mulți vrăjitori și oameni, care au de a face cu spiritismul, chiar dacă aparent se prezintă ca și creștini.
14.09.2014 17:28
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Dacă Dumnezeu este acorporal, cum a fost creat omul după chipul şi asemănarea Sa?

20.01.2010 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebarea aceasta se pare că a stârnit multe discuţii pe parcursul secolelor şi azi, de asemenea, oamenii insistă să afle răspunsul şi apelează la raţionamente filozofice. Dacă vrem răspunsuri cu privire la natura lui Dumnezeu, trebuie să apelăm la Cuvântul Lui care este scris în Biblie şi acolo unde Dumnezeu nu ne spune mai mult, să nu trecem peste ce este scris.

Este oare Dumnezeu acorporal?

În Biblie nu găsim această expresie. Presupun că cei care au dedus astfel se referă la cuvintele Domnului Isus când a discutat cu femeia samariteancă şi i-a spus:

Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. (Ioan 4:24)

Dar acest adevăr profund nu exclude un altul tot atât de important prezentat în aceeaşi Evanghelie după Ioan care începe cu această descriere a Domnului Isus:

La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. (Ioan 1:1-3)

Cine a creat omul? Cine te-a creat pe tine? Dumnezeu a creat omul şi toate celelalte lucruri prin Isus Hristos. Mântuitorul este numit aici Cuvântul despre care se spune că era la început, că era cu Dumnezeu, că era Dumnezeu şi că este creator, pentru că toate lucrurile au fost făcute prin El, fără nici o excepţie.

Apoi, despre acest Cuvânt, care este Dumnezeu, peste câteva versete este scris:

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan a mărturisit despre El, când a strigat: „El este Acela despre care ziceam eu: „Cel ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine”. – Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos. (Ioan 1:14-17)

Deci, potrivit cu aceste versete nu putem spune că Dumnezeu este acorporal, pentru că în persoana Domnului Isus El s-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har şi de adevăr.

Toată plinătatea Dumnezeirii locuieşte trupeşte în Hristos

Când creştinii din oraşul Colose au devenit preocupaţi prea mult de filozofie şi au început a pune la îndoială natura Domnului Isus, Apostolul Pavel le-a scris:

Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. (Coloseni 2:8-9)

Deci, în Hristos Isus locuieşte trupeşte (corporal) toată plinătatea lui Dumnezeu.

Ce înseamnă „după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”?

În primul capitol al cărţii Geneza este scris:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:26-27)

Când se referă la valoarea vieţii umane, Dumnezeu face referinţă la faptul că omul poartă chipul Său:

Dacă varsă cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om; căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui. (Geneza 9:6)

Pasajul din Epistola către Efeseni ne indică la faptul că expresia „chipul lui Dumnezeu” se referă în primul rând la aspectul spiritual din om:

Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos; dacă, cel puţin, L-aţi ascultat şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare; şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre, şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul. (Efeseni 4:20-24)

Dumnezeu să ne ajute în toate zilele să trăim frumos şi printr-o viaţă sfântă şi neprihănită, trăită potrivit cu adevărul Sfintelor Scripturi, să reflectăm chipul Celui în asemănarea căruia am fost creaţi.

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. If God is acorporal how was man created in His image and according to His likeness? (English)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2508 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md