Categorii
Calendarul postărilor
august 2014
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Comentarii recente
Am o intrebare. Ce este scris in PASLMI 97: 7?
28.08.2014 15:44
Fiti cu mare bagare de sema preote ca nucumva prin comentarile d-voastra, sa va faceti vinovat de faptul ca judecati. Cu multa rugaciune se fac meditatiile asupra bibliei, nu se iau decizii pripite. Altfel toti cei ce viziteaza acest site pot fi dusi si ei in eroare si pot pieri.
28.08.2014 15:41
Am mai precizat si alta data...asupra omului diavolul poate face anumite minuni reale numai daca ii dai sufletul....Cu natura insa minunile diavolului sunt nalucire-adica nu sunt reale.Cei curati cu inima pot vedea ca nu sunt reale...Iar cu privire la pogorarea luminii ,Parintii marturisesc ca primul semn ca antihrist este inscaunat este construirea templului lui solomon si ne-coborarea luminii de Sfintele PASTI....Cate minuni se fac in Biserica Ortodoxa sectarii le pun pe seama diavolului la fel cum puneau fariseii odinioara minunile lui Hristos.....Nu vreau sa imi bat prea mult capul atat va zic.....daca eceste minuni sunt de la Dumnezeu iar voi spuneti ca sunt de la diavolul,este sau nu este hula Impotriva Duhului Sfant.???Stiu ca acum ziceti nu ca nu-s de la Dumnezeu ca nu are cum deoarece asa sunteti infierati in cugetele voastre -dar puneti va doar trei secunde in gand daca sunt de la Dumnezeu???Foarte multe minuni se fac si astazi,toate aceste minunin ca odinioara apostolii le punem pe seama lui Dumnezeu....Lumina de la Ierusalim nu o cere nimeni vine ea singura-nimeni nu se roaga ca sa se intoarca iordanul.Dar daca Iordanul se intoarce in mod real,intrebarea mea este urmatoarea cine il intoarce Dumnezeu s-au diavolul???Al cui este Iordanul al lui Dumnezeu sau al diavolului???Daca crestinul muta muntele din loc cu rugaciunea(Avva Marcu care dupa parerea neoprotestantilor era idolatru si altele) cine il muta diavolul sau Dumnezeu care a facut muntele.Diavolul poate muta si el muntele dar nu real ci prin nalucire,caci natura este al lui Dumnezeu,este in mana Lui, nu are stapanire diavolul asupra ei.Iar cu privire la religiile lumii toate minunile lor sunt puse pe seama lor,sau a zeitatilor la care se inchina,asa fac si vrajitorii,chiar si "facatorii de minuni indieni"toate minunile ce le fac le pun pe seama lor,minunile din Biserica lui Hristos se mpun pe seama lui Dumnezeu...iar nu a omului chiar daca de multe ori omul este un obiect prin care lucreaza Dumnezeu-minunile tot Dumnezeu le face....Unul din exemple este Sf Ap Petru cu Simon vrajitorul.etc
28.08.2014 14:45
Hai sa ramanem la Avraam un pic. Iata ca Avraam a incalcat cel putin 2 porunci din cele 10: s-a culcata cu roaba sotiei sale (preacurvie) si a mintit si chiar si-a indemnat sotia sa minta de cel putin 2 ori (practic indemnand-o si pe ea la preacurvie). Acum... alege tu draga Alecu ce ti se pare mai potrivit: Avraam nu primise niciodata acele porunci deci nu a gresit fata de Dumnezeu sau Avraam cunostea acele porunci, cunostea ca erau de la Dumnezeu dar nu i-a pasat de ele. Ce parere ai tu deci despre acest Avraam?
28.08.2014 14:32
`` Nu v-am numit nelegiuit `` Comentariul mi-a fost adresat. Dacă nu te-ai adresat mie, de ce mi-ai dat reply? Postează-ţi comentariile fără a le adresa user-ilor, nu-i nominaliza şi scrie ce doreşti acolo. `` Țin minte foarte bine ce ați scris `` Nu te contrazic, însă, tu ţi foarte bine minte ideile preconcepute pe care ţi le-ai format. Afirmaţiile trebuiesc însoţite de dovezi, în cazul nostru copy/paste. Este o mare diferenţă între ce am scris şi ce consideri tu că aş fi scris! Dacă citeşti Biblia cu atenţie vei constata că Dumnezeu a aplicat în anumite perioade de timp legi şi porunci specifice vremurilor respective, de exemplu; prima poruncă a Domnului a fost '' Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul - Genesa 1:28 '', ori acest lucru nu era posibil decât dacă căsătoria între frate/soră, verişori, unchi/nepoate etc, era consimţită de Dumnezeu '' vezi Genesa 4:15; 20:12; 25:20; 29:10-30 etc ''. De la Moise încoace acest lucru intră sub incidenţa legii şi este aspru pedepsit de Dumnezeu. Ok, să trecem la următorul exemplu: Una din poruncile vechiului legământ sună aşa '' Să nu ucizi - Exod 20:13 ''. Cine înfăptuia o crimă cădea sub pedeapsa judecăţii. Acum porunca noului legământ sună aşa: Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: „Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii. DAR EU VĂ SPUN că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii - Matei 5:21,22. Ce constatăm? Conform legii Lui Hristos, ca să cazi sub pedeapsa judecăţii e suficient să te mânii pe fratele tău, nu e musai să-l omori. În acest fel legile şi poruncile noului legământ au fost desăvârşite de Domnul. Vechiul legământ a fost încheiat între Dumnezeu şi poporul evreu '' Exod 24:1-8; Deut. 29:1; 1 Cron. 22:13 etc ''. Noul legământ este valabil pentru toate neamurile '' Matei 28:19; Marcu 16:15 etc ''. Motivul principal pentru care se crează această neînţelegere este dată de logica defectuoasă cu care comparăm cadrele istorice în timp. Vechiul legământ este practic temelia noului legământ. Dumnezeu ni s-a revelat (descoperit) progresiv.
28.08.2014 12:27
În Noul Testament Decalogul este numit Legea Împărătească: Daca impliniti Legea imparateasca, potrivit Scripturii: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti", bine faceti. (Iac.2:8) Nu eu, ci Biblia ne spune în Noul Testament: Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate. Caci, Cel ce a zis: "Sa nu preacurvesti", a zis si: "Sa nu ucizi". Acum, daca nu preacurvesti, dar ucizi, te faci calcator al Legii. (Iac.2:10) Aşa că Domnul Isus a arătat cît de desăvîrşită era această Lege şi că evreii nu procedau drept că vroiau să fie mîntuiţi prin faptele acestei Legi. Ei nu înţelegeau că această Lege desăvîrşită nu poate mîntui pe nimeni. Ea numai este o oglinndă. Cred că Avraam prin firea şi cugetul său păzea Legea dar nu era ideal. Era departe de Domnul. Dar pînă la urmă s-a apropiat mai aproape de ideal. Tendinţa a fost corectă. Dar a fost mântuit nu prin Lege ci prin credinţă, Căci Legea nu poate mîntui. Legea condamnă
28.08.2014 10:53
Darga Alecu, te rog sa te gandesti la urmatorul aspect: Tu zici ca cele 10 porunci au fost dintotdeauna si sunt pentru totdeauna. Ei bine, raspunde-mi la o intrebare: Avraam, prietenul lui Dumnezeu, cel in care toate neamurile isi gasesc binecuvantare, marele Avraam... a tinut sau nu cele 10 porunci? Ce crezi tu?
27.08.2014 14:29
Nu v-am numit nelegiuit.Țin minte foarte bine ce ați scris.Aici discuția ia sfîrșit
26.08.2014 19:51
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Dacă Dumnezeu este acorporal, cum a fost creat omul după chipul şi asemănarea Sa?

20.01.2010 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebarea aceasta se pare că a stârnit multe discuţii pe parcursul secolelor şi azi, de asemenea, oamenii insistă să afle răspunsul şi apelează la raţionamente filozofice. Dacă vrem răspunsuri cu privire la natura lui Dumnezeu, trebuie să apelăm la Cuvântul Lui care este scris în Biblie şi acolo unde Dumnezeu nu ne spune mai mult, să nu trecem peste ce este scris.

Este oare Dumnezeu acorporal?

În Biblie nu găsim această expresie. Presupun că cei care au dedus astfel se referă la cuvintele Domnului Isus când a discutat cu femeia samariteancă şi i-a spus:

Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. (Ioan 4:24)

Dar acest adevăr profund nu exclude un altul tot atât de important prezentat în aceeaşi Evanghelie după Ioan care începe cu această descriere a Domnului Isus:

La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El. (Ioan 1:1-3)

Cine a creat omul? Cine te-a creat pe tine? Dumnezeu a creat omul şi toate celelalte lucruri prin Isus Hristos. Mântuitorul este numit aici Cuvântul despre care se spune că era la început, că era cu Dumnezeu, că era Dumnezeu şi că este creator, pentru că toate lucrurile au fost făcute prin El, fără nici o excepţie.

Apoi, despre acest Cuvânt, care este Dumnezeu, peste câteva versete este scris:

Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr. Şi noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl. – Ioan a mărturisit despre El, când a strigat: „El este Acela despre care ziceam eu: „Cel ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine”. – Şi noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har; căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Hristos. (Ioan 1:14-17)

Deci, potrivit cu aceste versete nu putem spune că Dumnezeu este acorporal, pentru că în persoana Domnului Isus El s-a făcut trup şi a locuit printre noi plin de har şi de adevăr.

Toată plinătatea Dumnezeirii locuieşte trupeşte în Hristos

Când creştinii din oraşul Colose au devenit preocupaţi prea mult de filozofie şi au început a pune la îndoială natura Domnului Isus, Apostolul Pavel le-a scris:

Luaţi seama ca nimeni să nu vă fure cu filozofia şi cu o amăgire deşartă, după datina oamenilor, după învăţăturile începătoare ale lumii, şi nu după Hristos. Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii. (Coloseni 2:8-9)

Deci, în Hristos Isus locuieşte trupeşte (corporal) toată plinătatea lui Dumnezeu.

Ce înseamnă „după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”?

În primul capitol al cărţii Geneza este scris:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut. (Geneza 1:26-27)

Când se referă la valoarea vieţii umane, Dumnezeu face referinţă la faptul că omul poartă chipul Său:

Dacă varsă cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om; căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui. (Geneza 9:6)

Pasajul din Epistola către Efeseni ne indică la faptul că expresia „chipul lui Dumnezeu” se referă în primul rând la aspectul spiritual din om:

Dar voi n-aţi învăţat aşa pe Hristos; dacă, cel puţin, L-aţi ascultat şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi cu privire la felul vostru de viaţă din trecut, să vă dezbrăcaţi de omul cel vechi care se strică după poftele înşelătoare; şi să vă înnoiţi în duhul minţii voastre, şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi sfinţenie pe care o dă adevărul. (Efeseni 4:20-24)

Dumnezeu să ne ajute în toate zilele să trăim frumos şi printr-o viaţă sfântă şi neprihănită, trăită potrivit cu adevărul Sfintelor Scripturi, să reflectăm chipul Celui în asemănarea căruia am fost creaţi.

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
  1. If God is acorporal how was man created in His image and according to His likeness? (English)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2506 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Sesiuni de studiu biblic inductiv
Au mai rămas:
    • 4
    • Zile
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md