Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Naterea duhovnicească nu mai trebuia sa fie deoarece, ei erau nascuti la o viata de har... Trebuia doar sa se desavarseasca in acesta viata de har al lui Dumnezeu... Insa daca nu cadeau, nasterea de fii, tinea de aceasta viata de har, adica se facea numai si numai prin har, pentru ca pofta si durerea nu era in firea omeneasca-(decat pofta dupa desavarsire sadita de Dumnezeu).De aceea i-a si ispiti diavolul prin cuvintele ca veti fii dumnezei mai mari ca Dumnezeu... Ei au fost creati sa fie dumnezei numai ca ei au vrut sa fie prin ei insisi iar nu prin Dumnezeu...De atunci si pana acum pricina caderii este mereu aceeasi: vointa de a ajunge bun prin sine, vointa de a ajunge desavarsit prin sine, vointa de a ajuge dunezeu prin sine....Este adevarat ce spui ca omul nu era animal deoarece era in intregima dupa chipul lui Dumnezeu ... Numai ca partea aceasta animalica a aparut in om, dupa caderea prin cunoasterea lumii pacataului, si prin imbracarea in hainele de piele...Daca in Rai in Adam. era pofta trupeasca si durere, atunci insemna ca si in Dumnezeu este, deoarece au fost creati dupa chipul Lui(aceasta fiind o blasfemie infricosatore).... Ei au fost creati perfecti, si liberi de Dumnezeu, fara pacat i ei...Pofta trupeasca si durerea a aparut in fire dupa cadere, cand au vazut ca sunt goi-adica goliti de lumina lui Dumnezeu... Pentru tine, sexul este dupa chipul lui Dumnezeu, este din Dumnezeu, manifestarea dumnezeiasca a omului, sau partea animalica din el???
01.03.2015 18:25
Sa stiti ca sunt multe greseli de gandire, iar aceasta pentru ca sunteti rupti de Biserica... Dau exemplu numai una.".Sfinţii Apostoli au predicat Cuvântul lui Dumnezeu din Vechiul Testament" Este drept ca Sfintii Apostoli au predicat pe Cuvantul lui Dumnezeu, insa ei nu l-au predicat din vechiul Testament, ci din cunoașterea lor intima de zi si de noapte a acestui Cuvant...Da ,s-au folosit de cuvintele Vechiului Testament inspirate de catre Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu este tot aceeasi... Atentie voi confundati pe Hristos cu Sfanta Scriptura.
01.03.2015 18:05
Pentru Kyrios Faust, `` Nastere in Rai se facea nu din pofta trupeasca(caci nu stiau ce este aceea)... `` Prezintă biblic sau, ce reprezintă pentru tine NAŞTERE ÎN RAI? Cine s-a născut în rai? Exemplul din Ioan 1:13, se referă la naşterea din nou, vezi şi v.12: `` Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. `` Ioan 1:12,13. Cât priveşte, citez: '' partea animalica din om, deoarece omul este si animal... '', nimic mai fals! Omul a fost făcut după chipul şi asemănarea Lui Dumnezeu (Genesa 1:26). Întrebarea mea este: Dacă omul a fost făcut după chipul şi asemănarea Domnului, de unde această natură '' parte '' animalică în om? Natura păcatului ne-a despărţit de Dumnezeu, însă, nu ne-a şi transformat natura umană...
01.03.2015 11:37
Protoparintii nostrii nu au lucrat harul ce era in ei, prin pazirea poruncii si astfel ei nu s-au desavarsit caci daca erau desavarsiti, nu mai mancau din pomn.... Nici nu s-au iubiti, ci numai s-au contemplat, fiindca daca se iubeau puneau in lucrare si harul, nasteau si fii si nu mai mancau din pomn dand si aproapelui.... Jertfa dupa aceea a aparut...
28.02.2015 20:29
Scuzati-ma nu l-am trimis bine... Sf Maxim spune ca nasterea inainte de cadere se facea fara durere, prin cuvant....Protoparintii nostrii inainte de a cadea nu stiau ce est pacatul, raul, deoarece traiau in Dumnezeu, si stiau numai binele ce izvoraste din El....dupa caderea in pacat, au primit acele haine de piele, care inseamna mortalitatea biologica, adica partea animalica din om, deoarece omul este si animal,care trebuie indumnezeit, transfigurat....Aceasta parte animalica al lui se manifesta sub multe chipuri...Numai ca in zilele de astazi omul a ajuns cu mult mai bestial decat leii si fiarele padurii... Chiar si cu privire la viata sexuala, aceste animale au si ele randuiala lor, pe cand omul este fara de randuiala, cu mult sub animale (asa a ajuns). Nastere in Rai se facea nu din pofta trupeasca(caci nu stiau ce este aceea) ci de la Dumnezeu Ioan 1-13...Afectele de placere si durere au aparut dupa cadere, ca consecinta a căderii... Facere cap 3.. Mantuitorul Hristos prin intrupare si-a impropriat afectele de durere iar nu de placere, ca prin durerea Lui sa vindece placerea din firea umana.... Iar omul care il urmeaza pe Hristos si se rastigneste impreuna cu El, sufera si el durerea nasterii din nou, caci isi rastigneste placerea prin urmarea lui Hristos... Aceasta urmare se face prin har, iar nu dupa simpla putinta a omului...Si cu cat crestinul se jertfeste de al urma pe Hristos, cu atat durerile sunt mai mari, dar intr-un mod tainic il si cunoaste intim pe Hristos devenind dupa chipul Lui Galateni 4-19...Durerea fiind la inceput acel soc al nasterii-caci toata nasterea este o durere... . Sfantul Pavel a spus asa acolo ca sa nu ii ispiteasca satana si sa plece la alta sau altul, stiind ca omul este slab... Casatoria este un mijloc de a scapa de desfranare, nu este prostitutie cu acte in regula....Nasterea se face prin atingere.. atat cea trupeasca cat si cea duhovniceasca.... CEA TRUPEASCA PRIN ATINGEREA CELOR DOI, Iar cea duhovniceasca prin atingerea cu Duhul Sfant... Nasterea trupeasca fiind un simbol al nasterrii duhovnicesti...
28.02.2015 20:20
Afirmație aberantă și lipsită total de orice suport scriptural. Dacă mergi pe linia aceasta a interpretării scripturii poți spune orice, afară de adevăr. Nicăieri, nicăieri în Sfintele Sripturi nu este sprijinit acest punct de vedere că "nașterea de fii se făcea prin cuvânt" și că relația sexuală este "împreunare ca la dobitoace". Deci, dacă mergi după aceasta logică, cei care se consideră creștini cu o așa învățătură nici nu mai întrețin relații sexuale? Că doar nu mai sunt dobitoace? Cum rămâne la ei cu părunca apostolului Pavel care a spus "să nu vă lipsțiți unul pe altul de datoria de soți"?
28.02.2015 06:48
Aveti mare grija cum interpretati subiectul acesta,mai ales la sofisme pe baza cuvantului lui Dumnezeu de genu "ai grija frate sa-ti cinstesti parintii, sa nu furi ca Dumnezeu n-e invata sa nu facem asa ceva, dar cand vine vorba de inchinare corecta , mai ales in privinta zilei pe care Dumnezeu a sfintit-o in porunca a 4-a, apai nu frate ca aia e pentru evrei, sau, nu ca ala e un legamant vechi; legamantul s-a facut cu sange, nu cu porunci (de aia Fiul lui Dumnezeu l-a numit "sangele legamantului celui nou"- pentru ca in vechime legamantul era facut cu sange de tapi si de miei), AVETI GRIJA , pentru ca aceasta va fi despartirea oamenilor lui Dumnezeu de oamenii lui Satan. In Biblie poruncile lui Dumnezeu erau un semn pe mana si pe frunte pentru poporul lui Dumnezeu(Deuteronomul 6:5-8). Pai semnul fiarei este tot un semn pe mana si pe frunte , inseamna ca semnul fiarei intra in conflict direct cu poruncile lui Dumnezeu.Dar Dumnezeu si-a rezervat o porunca pe care a numit-o in mod special "semnul lui Dumnezeu" ("Sfinţiţi Sabatele Mele, căci ele sunt un semn între Mine şi voi, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru!" Ezechiel 20:20).Inseamna ca sabatul poruncii a 4-a este SEMNUL lui Dumnezeu pe mana si pe frunte, oare cum credeti, care este semnul fiarei pe mana si pe frunte.E foarte simplu, Satan a atacat din totdeauna porunca a 4-a pentru ca el stie ca daca timpul special sfintit de Dumnezeu este acceptat, atunci el pierde batalia pentru sufletul omului. Chiar Fiul lui Dumnezeu a spus "Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic." Ioan 15:5. Din cauza asta Satan v-a lupta din rasputeri sa-ti distruga timpul tau cu Dumnezeu (mai cel pe care Dumnezel l-a stabilit).
28.02.2015 01:34
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Cum va fi scris numărul 666?

23.12.2008 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Aceasta este întrebarea primită:

Cum se va face că semnul fiarei, numărul 666, va fi scris pe mână sau pe frunte? Eu am o părere cu privire la aceasta, dar daca e posibil, sa daţi si d-re o explicaţie…

O singură referinţă biblică

În Biblie există doar o singură menţionare a acestui număr şi aceasta se găseşte în capitolul 13 din cartea Apocalipsa, unde este descrisă domnia celor două fiare, prima fiind Antihrist şi a doua, proorocul mincinos, care va face mari minuni înaintea lui Antihrist. Când descrie acţiunile proorocului mincinos, adică a fiarei a doua, Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei (prima fiara, Antihristul), sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. (Apocalipsa 13:16-18)

Semnul va fi primit conştient şi prin alegere

Am auzit predicatori care spun că numărul acesta va fi pus oamenilor în ascuns, fără ca ei să ştie, ci doar se vor trezi că deja îl au scris pe mână sau pe frunte. De aceea, oamenii vor să ştie cum va arăta acest semn ca să se protejeze de cei ce ar dori să li-l aplice. Biblia nu ne dă mai multe detalii decât cele care le vedem scrie în textul de mai sus. Dar, nici nu avem nevoie de mai multe detalii, pentru că semnul acesta nu va fi pus în ascuns şi fără ca oamenii să-şi dea consimţământul.

Fiara a doua, adică proorocul mincinos va înşela pe locuitorii pământului care vor trăi la acea perioadă, aşa cum scrie:

Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pământ, în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. (Apocalipsa 13:13-14)

În urma acestei înşelăciuni, mulţi din locuitorii pământului vor alege să primească acest semn. Iar cei care nu, vor fi constrânşi prin teroare, pentru că vor fi omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei dintâi.

Şi apoi, oamenii vor fi constrânşi şi economic să accepte acest semn pe mână sau pe frunte, pentru că cei ce nu-l vor avea nu vor putea cumpăra şi vinde fără el.

Toate acestea ne arată că oamenii care vor primi semnul fiarei o vor face printr-o alegere a lor personală fiind înşelaţi sau sub presiunea persecuţiilor sau economică.

Semnul va fi aplicat doar în perioada fiarei

Mulţi oameni se tem că semnul acesta va fi aplicat acum şi stau cu frica. Am auzit singur odată cum un om care era profesor la universitate, dar era pocăit de curând şi copil în credinţă, vorbea în faţa unor creştini şi le spunea să nu accepte nicicum să cumpere zahăr şi alte lucruri pe care este un anumit semn cu linii la orice produs, spunând că acesta este semnul fiarei. Pe parcursul istoriei s-au făcut foarte multe speculaţii cu privire la acest semn al fiarei şi aşa au fost oamenii speriaţi. Nu este cazul. Biblia spune clar că acest semn va fi aplicat de fiara a doua în timpul domniei fiarei întâi, adică în timpul acelor patruzeci şi două de luni despre care scrie în Apocalipsa 13:5 şi care nu sunt altceva decât 3,5 ani de domnie ai lui Antihrist.

Înşelăciunea a şi început să lucreze

În acelaşi timp trebuie să ne socotim cu realitatea pe care o spune Apostolul Pavel când vorbeşte despre venirea lui Antihrist, adică a fiului pierzării:

Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei. (2 Tesaloniceni 2:7)

Evenimentele care se întâmplă în lumea aceasta, într-un fel sau altul pregătesc pe oamenii necredincioşi pentru evenimentele care urmează să se întâmple în perioada domniei lui Antihrist, aşa ca să-i facă să ia atunci decizii mai uşor. Astfel, deja acum se spune că sunt aplicate bio-chip-uri care sunt implantate pe mâna dreaptă sau pe frunte. Cu siguranţă că acesta nu este semnul fiarei, dar aceasta este o pregătire pentru acea vreme şi îi face pe oameni să se obişnuiască până acolo încât vor primi ca ceva obişnuit când le va fi aplicat semnul fiarei.

Studiază cartea Apocalipsa pentru a te proteja de învăţătură greşite şi ca să fii pregătiţi pentru evenimentele viitoare.

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. How will number 666 be written? (English)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2548 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 3
  • 2
  • 0
  • 0
  • 4
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 1
   • 7
   • 9
   • 9
   • 6
   • Lei
În ce măsură vă zidește sufletește predicarea la biserica locală din care faceți parte?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md