Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
aprilie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Selectează luna
Selectează anul
aprilie 2015
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Selectează anul
Comentarii recente
Cred ca necazul cel mare este de fapt legea duminicala care urmeaza sa fie data,iar in acest interval de timp alesii lui Dumnezeu vor refuza duminica ca zi de odihna si care nu se vor supune acestei legi vor fi urmariti,torturati si chiar omorati
01.04.2015 03:34
MA GANDEAM LA INREBAREA CINE A MURIT PRIMUL DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL.
01.04.2015 01:16
daca templul un va fi reconstruit domnul isus un va veni ?pentru ca in anii 70 trupurile noastre a devenit templul duhului sfant si pe pamant va a parea doua temple? in nainte ca templul sa fie reconstruit de la ierusalim ptemplul duhului sfant va fii luat in cer nare cum sa fie doua temple pe pamant :un stiu daca intelegetii
31.03.2015 22:40
Anastasia Filat aceste versete sunt prorocii impotriva imparatilor tirului si a babilonului si cu siguranta acele versete sunt niste metafore dupa cum foarte bine mai gasim asemenea exprimari si in alte prorocii ...nimic din ce e scris acolo nu ma duce cu gandul la diavol ...pur si simplu nu isi are rostul ... cu ce motiv l-as descrie pe diavol(cat de ciumeg si barosan o fost el) intr-o prorocie impotriva tirului si babilonului ?
31.03.2015 21:32
Nu prea înțeleg întrebarea, având în vedere că textul, chiar dacă nu menționează numele "Satana" sau "diavolul", scrie clar că este vorba despre un "Heruvim ocrotitor" care a căzut și că el era în grădina Edenului. Dintre oameni doar două persoane au fost în grădina Edenului: Adam și Eva. A treia persoană care a fost în grădina Edenului a fost diavolul sau Satana... Sper că v-am răspuns la întrebare. Dacă ați cunoaște bine Scripturile, ați înțelege mai bine întuducerea care o face Dumnezeu la aceste pasaje...
31.03.2015 20:39
http://www.caleacrestina.ro/index.php/invatatura-crestina/419-in-numele-cui-trebuie-sa-fim-botezati
31.03.2015 16:15
am si eu o intrebare .. Cum ati ajuns la concluzia ca aceste 2 versete vorbesc despre diavol , ca eu nu vad nici o legatura decat legenda populara ca diavolul a fost inger decazut si pornind de la aceasta povestioara spusa copiilor ati interpretat si ati gasit ca aceste 2 versete se potrivesc cel mai bine ...Dar daca facem abstractie de la "legenda" ..cum puteti atribui aceste versete in dreptul satanei cand prorociile sunt clar impotriva imparatilor tirului si a babilonului neavand nici macar o mica sugestie despre diavol! Ast raspuns ! Multumesc !
31.03.2015 14:14
Întreabă pastorul
Mărturisirea păcatelor

Cunoşti cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu?

17.04.2009 | Doctrină | Vasile Filat

Cele zece porunci

Cunoşti cele 10 porunci? Foarte rar am întâlnit oameni care ar fi putut să mi le spună pe toate pe de rost. Dar cum ai putea să-ţi trăieşti viaţa în conformitate cu ele, dacă nici măcar nu le cunoşti?

Să ţi le spun, aşa cum le găsim scrise în a doua carte din Biblie, Exodul, la capitolul 20, versetele 1 – 17:

 1. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
 2. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
 3. Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
 4. Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
 5. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.
 6. Să nu ucizi.
 7. Să nu preacurveşti.
 8. Să nu furi.
 9. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
 10. Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.

Primele patru reglementează relaţia omului cu Dumnezeu şi ultimele 6 ţin de relaţia noastră cu aproapele, adică cu ceilalţi oameni.

Când a fost întrebat de către un învăţător al Legii Vechiului Testament, care este cea mai mare poruncă lăsată de Dumnezeu, Mântuitorul a rezumat aceste 10 porunci în două şi i-a răspuns:

„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii.” (Matei 22:37-40)

Cum îndeplineşti tu cele 10 porunci în viaţa ta? Cum se manifestă dragostea ta faţă de Dumnezeu? Cum este dragostea ta faţă de aproapele? Ce faci pentru Dumnezeu şi ce faci pentru aproapele tău?

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. Do you know the Ten Commandments of God? (English)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2552 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 4
  • 9
  • 1
  • 6
  • 2
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 0
   • 0
   • 8
   • 3
   • 8
   • Lei
Cum se implică Biserica ta în ajutorarea victimelor războiului din Ucraina?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md