Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
Este ca si cum te-as intreba despre persoana ta cati ani ai, iar tu imi spui greutatea.
02.03.2015 22:44
Multumesc de link dar eu nu te-am intrebat aceasta.
02.03.2015 22:41
Kyrios Faust, ţi-am trimis un link ortodox, studiază-l cu atenţie şi nu te mai pripi cu comentariile. Deocamdată, tu nu cunoşti bine învăţătura bisericii pe care o frecventezi şi te apuci să critici dogmele altor biserici... No Comment! Repet! În legătură cu acest subiect, Biserica Ortodoxă îmi împărtăşeşte învăţătura. Asta atestă că tu răspândeşti din neştiinţă sau cu bună ştiinţă, o erezie. Iţi prezint încă o dată linkul ortodox cu tema, Legământul conjugal: http://www.crestinortodox.ro/morala/legamantul-conjugal-70891.html
02.03.2015 22:19
Si Crestinii care pazesc invatatura ortodoxa cu adevarat nu fac sex, ci copii.
02.03.2015 21:36
Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup `` Matei 19:4,5.... Dar nu despre asta vorbim... Ci de modul cum s-ar fii nascut fii si ficele daca Adam si Eva nu ar fii cazut din Rai... MI-ai dat atatea versete care nu au nici o legatura cu aceasta....Ca sa fii foarte precis raspunde-mi la intrebarea...Era pofta trupeasca daca Adam nu cadea... Mai era pofta trupeasca si durere... CE TOT IMBARLIGI AICI si de la inceput te invarti in jurul cozii zii da sau nu si gata s-a lamurit-dar raspunsul este da dupa cate imi spui tu... am zis eu ca nu este binecuvantata casatoria?-casatoria este taina in Bor., te invarti in jurul cozii afirmi orice numai despre ce am vorbit nu....Cum sa vorbesc despre dumnezei sii fii de dumnezeu daca in Raiul tau si in "dumnezeul tau" era si este pofta trupeasca si durere... Nu are sens...deoarece eu vorbesc despre un al Rai...si un alt Dumnezeu.
02.03.2015 21:15
1. Kyrios Faust, ai scris 3 comentarii fără coerenţă şi lipsite de exemple biblice?! Ce veri să comentez, ideologia lui Kyrios Faust? Pentru că Biserica Ortodoxă împărtăşeşte punctul meu de vedere, o să-ţi prezint imediat. Dar mai întâi, hai să vedem ce ne învaţă Cuvântul Domnului în acest sens: `` Drept răspuns, Isus le-a zis: Oare n-aţi citit că Ziditorul, de la început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască şi a zis: „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup `` Matei 19:4,5. Kyrios Faust, Domnul Isus a spus lămurit; Nu ai citit că Ziditorul (Dumnezeu), DE LA ÎNCEPUT a creat bărbat şi femeie (Adam şi Eva; soţ şi soţie; prima Familie) şi din pricina aceasta bărbatul se va lipi (unire fizică) cu soţia lui? 2. Ce zic ortodocşii: `` Desi nevoia unui studiu ortodox amplu asupra sexualitatii este imperioasa, scopul nostru aici este cu totul altul si mult mai modest. Vom incerca, in primul rand, sa demonstram rolul esential al sexualitatii in viata umana si in relatiile intre oameni... Care este scopul prim al sexualitatii: nasterea de copii, sau intarirea legaturii conjugale printr-o impartasire reciproca, incluzand placerea experientei sexuale? Problema nu este una noua. Voi incerca sa o abordez din punctul de vedere al responsabilitatii ce deriva din legamantul conjugal, acesta fiind singurul mod in care putem intelege rolul procreerii si al placerii sexuale in cadrul unei relatii... Expresia sexuala isi are locul potrivit numai in cadrul legamantului conjugal... Ortodoxia afirma ca singurul loc in care "sexualitatea genitala" poate fi adecvata la un sfarsit bun, potrivit, este contextul unei uniri conjugale binecuvantate, monogame si heterosexuale. Fiecare adjectiv este important. "Monogama" pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu gelos, angajamentul Sau fata de poporul Sau este total si fara compromisuri; de aceea, mariajul implica angajamentul exclusiv si total a doua persoane, una fata de cealalta, ca reflectie a unicitatii si fidelitatii angajamentului lui Hristos fata de Biserica. "Heterosexuala", intrucat "Dumnezeu i-a facut barbat si femeie", cu scopul de a procrea: continuarea creatiei prin unirea a doua vieti intr-o imbratisare plina de dragoste, care, in cuvintele ceremoniei casatoriei, va produce fructul trupurilor lor, copii frumosi. "Binecuvantata", deoarece Dumnezeu a binecuvantat de la inceput barbatul si femeia cu capacitatea si chemarea de "a naste si a se inmulti"( Gen. 1, 28)... `` Kyrios Faust, iată linkul ortodox: http://www.crestinortodox.ro/morala/legamantul-conjugal-70891.html Aşadar, Biserica Ortodoxă crede în acelaşi Dumnezeu în care crede şi Biserica Baptistă (se pare că TU ai o problemă...). Şi încă ceva: Dacă cineva nu înţelege, să nu înţeleagă! 1 Corinteni 14:38. Încă nu ai răspuns la întrebarea: Cine sunt cei creaţi să fie dumnezei? `` Ei au fost creati sa fie dumnezei numai ca ei au vrut sa fie prin ei insisi iar nu prin Dumnezeu ``
02.03.2015 21:04
Iar cu privire la "vor fi amandoi un trup" nu am precizat bine... Ei oricum erau un trup din momentul cand I-a creat Dumnezeu...Erau doua ipostasuri ale unei singure umanitati...Nasterea insa nu tinea de pofta, pentru ca pofta trupeasca in esenta ce este???Este un lucru binecuvantat si placut dupa invatatura baptista, ea fiind din "Dumnezeu"...Daca este asa nu avem acelasi Dumnezeu si nici acelasi rai la care nazuim..Sunt doi Dumnezei si doua raiuri diferite... Pentru ortodoxie pofta a intrat in om, cand a primit sfaturile zeitatii numita diavolul, cunoasteti dumnezeul acesta???La noi nu pofta ci nasterea de fii este un lucru binecuvantat...Cum nici eliberarea neamului, de sub un neam pagan care ne pangareste credinta, familiile neamul, nu o socotim pacat ci mare fapta... Dar nu ne laudam cu varsarea sangelui, ci cu eliberarea si cu Domnul carte ne-a dat eliberarea...
02.03.2015 19:07
In raiul baptistilor exista pofta si durere... In viziunea ortodoxie iadul este pofta si durere-chin... Nu era nevoie de diavol pentru a cadea prtoparintii nostrii deoarece, daca stateau in Rai puteau cadea singuri in momentul cand se inmulteau si faceau fii si fice, sigur cadeau deaorece pofta era in ei si slabiciunile si durerile.... Ciudat "Dumnezeul vostru" v-a creat cu pofte dureri si slabiciuni.....Nu am nevoie de asa un dumnezeu il reneg....Dumnezeul Ortodoxiei este Prea Curat si nici un gand sau o umbra de simtire spurcata nu este in El.... Iar in Raiul Lui care este El insusi, nimic necurat nu intra.... Nasterea de fii este un lucru bineplacut Dumnezeului nostru....Dar nasterea de fii, nu desfatarea in pofte carnale ca cei fara de minte.... Scopul impreunarii trupesti in ortodoxei este nasterea de fii, iar nu desfatarea carnala...
02.03.2015 18:38
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Cunoşti cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu?

17.04.2009 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Cele zece porunci

Cunoşti cele 10 porunci? Foarte rar am întâlnit oameni care ar fi putut să mi le spună pe toate pe de rost. Dar cum ai putea să-ţi trăieşti viaţa în conformitate cu ele, dacă nici măcar nu le cunoşti?

Să ţi le spun, aşa cum le găsim scrise în a doua carte din Biblie, Exodul, la capitolul 20, versetele 1 – 17:

 1. Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
 2. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.
 3. Să nu iei în deşert Numele Domnului Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.
 4. Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.
 5. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.
 6. Să nu ucizi.
 7. Să nu preacurveşti.
 8. Să nu furi.
 9. Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
 10. Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.

Primele patru reglementează relaţia omului cu Dumnezeu şi ultimele 6 ţin de relaţia noastră cu aproapele, adică cu ceilalţi oameni.

Când a fost întrebat de către un învăţător al Legii Vechiului Testament, care este cea mai mare poruncă lăsată de Dumnezeu, Mântuitorul a rezumat aceste 10 porunci în două şi i-a răspuns:

„Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Prorocii.” (Matei 22:37-40)

Cum îndeplineşti tu cele 10 porunci în viaţa ta? Cum se manifestă dragostea ta faţă de Dumnezeu? Cum este dragostea ta faţă de aproapele? Ce faci pentru Dumnezeu şi ce faci pentru aproapele tău?

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. Do you know the Ten Commandments of God? (English)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2548 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 3
  • 3
  • 2
  • 3
  • 6
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 1
   • 6
   • 7
   • 6
   • 4
   • Lei
În ce măsură vă zidește sufletește predicarea la biserica locală din care faceți parte?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md