Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
„Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu.„ Dar Cain cînd și-a ucis fratele nu a fost în conflict cu Dumnezeu. Și Dumnezeu nu a încercat să facă ceva ??? Să rezolve această situație nouă nedorită de El ? Acolo unde te-am întrebat unde e scris clar că fratele s-a căsătorit cu sora, după cum ții minte tu mi-ai răspuns. De ce m-ai repeți odată? Ca să arăți diferența ? Ești șmecher, dar nu ți se va primi. Eu atunci știam răspunsul, dar te-am întrebat pe tine ca să-ți demonstrez că și tu deduci și deci să nu mă învinuiești de adaos. De ce crezi că întrebarea 2 nu viza incestul ? Doar ce, nu putea să fie o situație unde era prezent atît incestul cît și poligamia ? La întrebarea 4 era caz de preacurvie cu o femeie măritată. În cazul poligamiei femeia nu este măritată cu altcineva ci era concubină, deci este alt caz și deci pedeapsă nu era prevăzută, Dar asta nu dovedește nicidecum că poligamia era voia Domnului. Domnul nu iubea poligamia. În esență ea era o încălcare a poruncii: ”să nu fii desfrînat” ”În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea” Nu toate.Fiecare caz se pedpsea individual în dependență de sitație. Îți dau un exemplu din multele exemple din biblie. David a păcătuit cu Bat-Șeba. După lege așa faptă trebuia pedepsită cu moartea. Dar la 2 Samuel 12:13 scrie că Domnul i-a iertat păcatul și David a scăpat de pedeapsa scrisă de Moise. Declarațiile mele nu sunt deloc contradictorii, ci se completează unele cu altele.
21.09.2014 08:34
`` Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? `` Alecu, tu omiţi un lucru important. Eva nu a fost prezentă la darea poruncii, doar Adam a fost: `` Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit. `` Genesa 2:16,17. Iarăşi Eva a răspuns şarpelui: `` Femeia a răspuns şarpelui: „Putem să mâncăm din rodul tuturor pomilor din grădină. Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi. `` Genesa 3:2,3. Observăm că Eva adăugase ceva la porunca Domnului '' şi nici să nu vă atingeţi de el ''. Eva nu s-ar fi îndoit de porunca Domnului dacă ar fi ştiut-o corect. De fapt ce s-a întâmplat: Eva înainte de-a mânca din pomul interzis, s-a atins de el '' A luat deci din rod '' şi a observat că nu a murit. Aşadar, orice poruncă înţeleasă greşit poate să ducă la moarte.
21.09.2014 01:41
Păi cine este ÎN PĂCAT, este deja ÎN CONFLICT cu Dumnezeu. Aşadar, Dumnezeu nu are cum să dea o normă pentru a prevenii viitoarele conflicte din conflictul deja existent. Hai Alecu, încearcă şi tu să depăşeşti acest moment penibil... Alecu, te-am rugat să explici BIBLIC (am subliniat cu majuscule). De fiecare dată îmi prezinţi doar punctul tău de vedere. Ok, încerc să comentez pe cele scrise... Întrebarea 1. Incestul a fost legal? Alecu a răspuns: Incestul nu a fost legal. Căsătoria dintre copii lui Adam (un frate cu o soră) a fost legală. De la Moise nu a mai fost legală. Un răspuns ambiguu?! Ai răspuns cu da şi nu. Alecu, căsătoria copiilor lui Adam (frate/soră) înseamnă incest în limbajul actual. Bineînţeles că şi-n trecut le-ai bălmăjit la fel, te citez: a. în biblie nu scrie direct și clar că la început frații s-au căsătorit cu surorile. Dar poate nu s-au căsătorit, ci au trăit în concubinaj ? Unde e scris că s-au căsătorit ??? b. Cred că ești de acord că la început copii lui Adam se căsătoreau unii cu alții. Și nu era păcat. Așa că dacă un frate se căsătorea cu o soră nu era păcat... c. Tot așa și Avraam. Faptul că s-a căsătorit cu soră-sa vitregă, nu se considera păcat pe acele timpuri Întrebarea 2. Dacă da, care a fost norma legală? Alecu a răspuns: Nu trebuia bărbatul să aibă mai mult de o soție. Alecu, nu eşti atent. Întrebarea 2 viza tot incestul. Întrebarea 3. Ce păcat înfăptuiau cei care aveau două sau mai multe neveste? Alecu a răspuns: Cei care aveau mai multe neveste făceau ce e rău înaintea Domnului și demonstrau o lipsă de credință. Lipseşte argumentul biblic şi iarăşi răspunzi ambiguu, însă primul tău răspuns la această întrebare a fost preacurvia, citez: Este clar, că dacă un frate își lua de nevastă 2 sau mai multe surori aceasta se numea preacurvie. Întrebarea 4. Care era pedeapsa preacurviei în V.T? Alecu a răspuns: Erau diferite pedepse pentru preacurvie, fiecare caz se pedepsea aparte. Hai să vedem ce spune biblia în acest sens: Dacă un om preacurveşte cu o femeie măritată, dacă preacurveşte cu nevasta aproapelui său, omul acela şi femeia aceea preacurvari să fie pedepsiţi cu moartea - Levitic 20:10. Întrebarea 5. Dacă tu consideri că poligamie era un păcat, cum erau pedepsiţi cei care înfăptuiau un astfel de păcat? Alecu a răspuns: Poligamia, deoarece era rezultatul necredinței aducea depărtarea Domnului pentru un timp mai îndelungat, lipsa binecuvîntărilor. Ca rezultat, apăreau certuri între neveste, copii nevestelor, ura, dezbinare, etc. Nu găsim nici un caz că se piedepsea cu pietre. În vechime păcatele erau pedepsite cu moartea ori chiar şi tu declari că nu găsim niciun caz de pedepsire a poligamiei. Alecu însăşi acest fapt demonstrează că poligamia nu era considerată păcat. Ok, fără să te lezez în vreun fel, declaraţiile tale sunt ambigue şi pline de contradicţii. Alecu, trebuie să recunoşti şi tu acest fapt.
21.09.2014 00:22
Eu tot nu-s judecător al păcatelor altora, Dar am dreptul să constat ce avut loc pe baza biblică ? La Fac 3:5-6 scrie: ...vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul. Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui si a mancat; Eva a mîncat- Da. De ce a procedat așa ? - este scris în versetele menționate: -pomul era bun de mancat si placut de privit -ca sa deschidă mintea -ca să fie ca Dumnezeu Orice faptă are motiv, nu pur și simplu a mancat. Tu nu vezi legătura dintre mîncatul din pom și punerea la îndoială cele spuse de Dumnezeu ? Sau vrei să fie scris cuvînt în cuvînt ? Dar știu precis că și tu de multe ori, în alte cazuri cu alții, tot îți spui părerea prin deduceri, ca și mine, și atunci nu te temi să ”adaugi” (la drept vorbind eu nu am adăugat ci am dedus). Acuma te temi să ”adaugi” (adică să faci concluzii), deoarece doctrina ta scrie altceva și te temi. Deaceea poate ai scris că te retragi din discuție. La drept vorbind și eu vroiam să mă retrag din discuție. Domnul să ne ajute să înțelegem unde e adevărul și să-l împlinim.
20.09.2014 23:47
Ce sa confirm eu??? Sunt eu judecator al pacatelor altora??? Cum as putea eu sa indraznesc sa spun ca Adam sau Eva au facut alte pacate cand Dumnezeu a dat El insusi sentinta, a explicat-o si a lasat sa fie scrisa in Biblie? Eu cred ce scrie in Biblie si cred ca singurul pacat facut de cei doi, singura lor actiune ce a incalcat legea lui Dumnezeu, a fost ca au mancat din pomul din care Dumnezeu le spusese sa nu manance. Asa cum scrie limpede in Geneza 3:17 Cand ai spus ca te intereseaza cum interpretez eu Romani 5:13 te-am crezut dar m-am inselat. Preferi in continuare sa ignori zeci de versete biblice fiindca nu se potrivesc cu parerea ta. Ma retrag din aceasta discutie inutila
20.09.2014 21:57
A spune că Dumnezeu a fost nedrept că nu a ținut cont de acuzele mele, asta a spune că eu învinuiesc pe Dumnezeu. Dar Dumnezeu e martor la ceea că nu nu ești corect Și nu vrei să confirmi ceea ce te-am întrebat Te greșești că eu cred că Biblia trebuie rescrisă. În modul care e scrisă mă face să cuget, să analizez. Este mult mai bine. Deoarece ceea ce e clar nu trebuie de scris cu lămuriri multe. Asta poate din punctul tău de vedere... Dar din al meu punct de vedre... am scris deajuns
20.09.2014 19:47
Ce conteaza ce a facut sau simtit Eva in afara faptului ca a pacatuit??? Ti-am aratat frumos, sentinta si motivatia sentintei este descrisa la Geneza 3:17. Ce zici Alecu, a fost Dumnezeu nedrept ca nu a tinut cont si de acuzele tale??? Sau e Biblia asta total incompleta? Cat despre interpretarea ta ce sa mai zic? Tu spui ca acolo unde scrie ca pacatul a existat inaintea Legii trebuia sa scrie "pacatul a existat si inainte ca Legea sa fie scrisa pe piatra". Asa-i ca ar trebui rescrisa Biblia asta ca e plina de greseli???
20.09.2014 19:02
Ești de acord că Eva înainte de a gusta din pom s-a îndoit în cuvintele Domnului, a poftit fructele și a dorit să fie ca Dumnezeu ? Iar despre ceea ce mă întrebi: ”cum te impaci cu versetul care spune ca pacatul a existat inaintea Legii..” mă împac foarte bine și iată cum: ...pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: "Sa nu poftesti!" (Rom.7:7) Dar pacatul nu este tinut in seama cata vreme nu este o lege. (Rom.5:13) Boldul mortii este pacatul; si puterea pacatului este Legea. (1Cor.15:56) Oricine face pacat face si faradelege; si pacatul este faradelege. (1Ioan.3:4) Deci, din versetele enumerate se înțelege că păcatul(fărădelegea) a existat înainte de a fi scrisă pe piatră. Păcat nu poate fi fără a fi existat Lege. Și, deci, cu alte cuvinte, Legea(Decalogul) era înaintea Legii care a fost pe piatră, adică acea Lege care a fost scrisă pe piatră a fost și mai înainte și nu era necesară la început de a fi scrisă pe piatră. Dar din pricina că evreii trăiseră printre alte popoare, au început să uite Legea. Și deci trebuia de scris clar, negru pe alb, ce este păcat...
20.09.2014 18:45
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Ce să faci când îţi este furat sau legat sporul casei?

20.11.2010 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Ce se poate face atunci când îți este furat sau legat sporul casei? Cred că avem această problemă pentru că nimic nu merge bine din punct de vedere financiar în familie. De aproape un an ne cresc datoriile pe zi ce trece. Nu putem aduna nici un ban, cât de cât, deoarece când luăm salariile pur și simplu a doua zi nu mai avem nimic. Apar tot felul de cheltuieli pe care nici nu te aștepți. În casă ne întră două salarii lunar plus bani dintr-o mică afacere și suntem doar două persoane deocamdată. Dar, la anul vom fi trei pentru că sunt însărcinată. Efectiv sunt cu moralul la pământ câteodată și nu mai știu ce să fac în privința aceasta. Ambii lucrăm, soțul stă și peste program la servici, dar degeaba. Abia rămânem cu bani de mâncare în casă. Vă rog îndrumați-mă dacă se poate face ceva în privința aceasta. Aștept un răspuns. Doamne ajută.

Este important să cunoaşteţi că Dumnezeu este suveran peste toate stările financiare şi materiale ale fiecărei familii, persoane şi ţări. El spune astfel în Sfânta Scriptură:

Eu întocmesc lumina şi fac întunericul, Eu dau propăşirea şi aduc restriştea, Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri. (Isaia 45:7)

Pentru rezolvarea acestei probleme vă dau următoarele sfaturi:

1. Nu apelați la soluții păgâne

Dorind să înțeleg mai bine ce aveți în vedere când spuneți că vă este furat sau legat sporul casei am căutat puțin pe Internet și am ajuns la un articol care abordează această problemă. Am rămas uimit să văd cât păgânism și învățături diabolice au fost dezvoltate pe seama acestei situații care a fost numită tot de vrăjitorii păgâni "furtul sau legarea sporului casei". Adepții acestei învățături drăcești învață că "omul are îngăduit de Dumnezeu un înger sau un ghid spiritual care se ocupă cu problemele lui financiare. Acest înger este denumit popular spor. In momentul în care este legat sporul, de fapt este legat acest înger. Există şi posibilitatea în care acest înger este furat şi legat să servească pe altcineva, în general pe cel care îl fură". Aceasta este o învăţătură păgână de care trebuie să vă ţineţi cât mai departe şi să nu o credeţi.

2. Nu accepta soluțiile preoților mincinoși

Este totală erezie și învățătură drăcească cea răspândită de pretinsul preot care se numește Alexandru Argatu. Iată cum citează blogul Igalis învăţătura acestui preudo-preot:

„Daca ai de primit o suma de bani de la vrajitor o pui separat, nu ii amesteci cu ceilalti bani, pana nu ii dezlegi.
- Ii speli cu apa si detergent ii clatesti cu apa, apoi ii treci prin Agheasma pe care o ai intr-un castron. Dupa folosire, Agheasma aceasta o dai la plante in gradina, nu la canal. Banii ii aliniezi frumos intinsi, ca sa se usuce. Sa stii ca daca mergi la robinet cu mainile doar umede de Agheasma, toata apa care trece peste mainile tale si merge la canal, se transforma in Agheasma si e pacat de spurcare a Duhului Sfant. Deci curatire (spalare), sfintire (cu Agheasma) + dezlegare (prin rugaciuni si post negru vinerea pana la ora 24)
Daca ai relatii, de dat, de cumparat, de vandut si trebuie sa dai o suma de bani vrajitorului, mai intai ii stregi cu Agheasma, astfel nu va putea sa lege vraji pe ei. Daca simti ca in timp ce numeri banii vrajitorul iti meneste vraji cu privirea si cu gandul fara sa se atinga de banii tai se dezleaga astfel:
- post negru vineri pana la ora 24 + rugaciuni + rugaciunea de dezlegare urmatoare: Dezleaga Doamne tot ce a legat acesta asupra banilor mei.
Uneori iti cere pentru o ora sau pentru cateva minute o suma neinsemnata, ca sa iti lege vraji pe bani. Ti-i da inapoi, iar tu ii pui langa ceilalti bani ai tai si incepi sa ai pagube si uiti tot timpul sa iei restul si termini salariul in cateva zile. Vrajitorul te lucreaza asa si la salariul urmator si tot asa”.

Păziţi-vă de astfel de pseudo-preoţi şi de învăţăturile lor pentru că Dumnezeu ne avertizează în Biblie:

Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, abătuţi de făţărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnaţi cu fierul roşu în însuşi cugetul lor. (1 Timotei 4:1-2)

3. Căutaţi pricinile şi soluţiile la Dumnezeu

În Biblie Dumnezeu abordează des şi pe larg problema averilor, a banilor şi atitudinea pe care trebuie să o avem faţă de ei. Iată ce scrie în Psalmul 127:

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte. Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn. (Psalmi 127:1-2)

Aţi identificat în acest psalm problemele financiare şi materiale pe care le aveţi? Nu cumva vreţi şi încercaţi până acum să vă zidiţi casa fără Dumnezeu, adică fără să vă pese de voia Lui pentru familia voastră? Este important să…

4. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui

Trebuie să începeţi a investi în relaţia voastră cu Dumnezeu şi să faceţi din aceasta cea mai mare prioritate. Domnul Isus  a spus aşa în predica de  pe munte:

Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Începeţi împreună cu soţul să studiaţi Sfintele Scripturi şi să faceţi aceasta sistematic. Începeţi să vă rugaţi şi să vă închinaţi într-un chip plăcut lui.

5. Cinsteşte pe Domnul cu averile tale

În cartea Proverbelor lui Solomon scrie:

Cinsteşte pe Domnul cu averile tale şi cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îţi vor fi pline de belşug, şi teascurile tale vor geme de must. (Proverbe 3:9-10)

Iar în cartea prorocului Maleahi Dumnezeu se adresează poporului Israel şi spune:

Din vremea părinţilor voştri voi v-aţi abătut de la poruncile Mele şi nu le-aţi păzit. Întoarceţi-vă la Mine, şi Mă voi întoarce şi Eu la voi, zice Domnul oştirilor. Dar voi întrebaţi: „În ce trebuie să ne întoarcem?” Se cade să înşele un om pe Dumnezeu cum Mă înşelaţi voi? Dar voi întrebaţi: „Cu ce Te-am înşelat?” Cu zeciuielile şi darurile de mâncare. Sunteţi blestemaţi câtă vreme căutaţi să Mă înşelaţi, tot poporul în întregime! Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. Şi voi mustra pentru voi pe cel ce mănâncă (lăcusta), şi nu vă va nimici roadele pământului, şi viţa nu va fi neroditoare în câmpiile voastre, zice Domnul oştirilor. Toate neamurile vă vor ferici atunci, căci veţi fi o ţară plăcută, zice Domnul oştirilor. (Maleahi 3:7-12)

Atunci când un om credincios nesocoteşte închinarea prin bunurile lui materiale, aceasta se va răsfrânge asupra stării lui materiale.

6. Fă bine celor săraci

Vrăjitorii şi pseudo-preoţii care răspândesc învăţături drăceşti îi
învaţă pe oameni să nu împrumute bani celor necunoscuţi pentru că prin bani se fură sau se leagă sporul casei. Dumnezeu spune invers, că atunci când ajuţi pe cei săraci şi care sunt în nevoie, El te va binecuvânta:

Cine dă săracului nu duce lipsă, dar cine închide ochii este încărcat cu blesteme. – (Proverbe 28:27)

Nu închide ochii la nevoile celor din jurul tău când poţi să ajuţi ca să nu te trezeşti în situaţii materiale mai grele ca a lor.

7. Administrează înţelept finanţele

Un alt proverb din Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Planurile omului harnic nu duc decât la belşug, dar cel ce lucrează cu grabă n-ajunge decât la lipsă. – (Proverbe 21:5)

Planificaţi-vă înţelept munca şi felul cum veţi investi banii ca să nu vă treziţi că risipiţi din lipsă de înţelepciune.

IMPORTANT: Mântuieşte-ţi sufletul!

Ca să realizăm cât de importantă este mântuirea sufletului nostru în raport cu starea materială pe care o avem pe acest pământ, Domnul Isus a spus:

„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze. Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui. Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Sau ce va da un om în schimb pentru sufletul său?” (Marcu 8:34-37)

Dumnezeu să ne ajute să realizăm valoarea sufletului nostru şi să credem în Domnul Isus, să întrăm în Noul Legământ cu El şi să-I slujim cu credincioşie ca să fim mântuiţi.

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2510 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md