Categorii
Calendarul postărilor
Zilnic
Lunar
Anual
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează luna
Selectează anul
martie 2015
L M M J V S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Selectează anul
Comentarii recente
De fapt, tu iţi contrazici chiar şi propria Biserică... No Comment! Ultimele comentarii arată de fapt, unde te afli... îmi permit totuşi să mă rezum doar la fraza cu noroiul: `` fiecare om este un mic dumnezeu in noroi... `` O blasfemie la adresa Lui Dumnezeu. Nu există Dumnezeu mai mare şi dumnezeu mai mic! Există un singur Dumnezeu Atotputernic şi restul... aşadar, fiinţele umane NU sunt dumnezei sau mici dumnezei. Eşti anatema! '' Galateni 1:6-10 ''
04.03.2015 02:27
"Repet! Chiar şi ortodocşii recunosc că omul a fost creat să crească şi să se înmulţească prin zămislire, act consfinţit de Dumnezeu încă de la început"-Diferenta este clara-aceasta zamislire despre care vorbesti tu, in Rai, era prin Dumnezeu(daca nu cadeau, daca nu cadeau, daca nu cadeau, daca nu cadea... DACA NU CADEAU, DACA NU CADEAU, DACA NU CADEAU, DACA NU CADEAU, iar dupa cadere prin pofta si durere(dar nici aici nu este exlusa lucrarea lui Dumnezeu deoarece El trimite sufletul in momentul zamislirii)... Iar durerea ce inseamna? boala, fuferinta, chin, transpiratie etc..toate aduse de fiinta numita omul, care prin pacat, a adus pacatul in lumea fara de pacat si astfel insusi pamantul a devenit blestemat pentru sine...De fapt el este blestemat prin ruperea de Dumnezeu, caci pamantul a fost facut bun foarte, omul a adus blestemul pe el, odata cu venirea pacatului.Actul in sine este binecuvantat prin scopul lui dupa invatatura ortodoxa... Dupa invatatura baptista insusi actul impreunarii fara scopul lasat de Dumnezeu este binecuvantat, de aceea-frau liber la pofte carnale)
03.03.2015 17:35
Cand am spus dumnezei, nu am spus egali cu Dumnezeu, ci asemenea lui Dumnezeu, prin unirea cu Dumnezeu si partasia omului la dumnezeiasca fire 2 Petru 1-4, prin energiile divine necreate ce izvorasc din Fiinta lui Dumnezeu care nu este despartita de energiile dumnezeiesti(de har), dar care(fiinta) este neimpartasibila omului, deoarece noi il putem cunoste pe Dumnezeu prin har iar nu prin Fiinta.-adica prin Fiinta comuna celor trei Ipostasuri... De aceea, cei ce il dobandesc pe Dumnezeu, sunt fii ai lui Dumnezeu prin har, fiinca prin Duhul devenim fii ai lui Dumnezeu prin infiere Romani (8-15). Omul pnevmatizat este un fiu infiat al lui Dumnezeu-adica un dumnezeu prin har, deoarece s-a indumnezeit total si nimic pamantesc nu mai este in el, ci doar ceresc si astfel nu mai traieste el ci Hristos traieste in el, fara sa se confunde cu Hristos, adica traieste Hristos in el prin har(iar nu prin fiinta), fiind hristificat si inclus in comuniune harica cu Sfanta Treime, cunoscand intim pe Dumnezeu....De aici abia incepe adevarata cunostere, care este o cunostere mai presus de intelegere, dar care nu exlude ratiunea etc etc
03.03.2015 17:04
In viziunea ortodoxiei Dumnezeu meu S-a facut om fara a inceta sa fie Dumnezeu, cu scopul de al indumnezeii pe om.
03.03.2015 16:41
"Repet! Chiar şi ortodocşii recunosc că omul a fost creat să crească şi să se înmulţească prin zămislire, act consfinţit de Dumnezeu încă de la început. Iată câteva fragmente din învăţătura ortodoxă" Am zis eu ca nu, ba din contra am zis ca da dar tu iar repeti acelasi lucru.Naşterea de fii se făcea prin cuvânt. Da adica prin si din Dumnezeu, iar nu din si prin pofta(daca nu cadeau din Rai si nu cunoasteau pacatul).. "În relaţia conjugală; împreunarea este ca la dobitoace".. In relatia conjugala impreunarea este dupa chipul dobitoacelor, iar acesta se vede cu ochii trupesti" ea nu este dupa chipul lui Dumnezeu... Caci singur omul este dupa chipul lui Dumnezeu nu si animalele, numai ca dupa cadere, a fost alterat si desfigurat...Despre Adam şi Eva; au fost creaţi să fie dumnezei."Despre Adam şi Eva; au fost creaţi să fie dumnezei"... Da Preamaritul Dumnezeu a incadrat chipul Lui în trupul de lut al omului. Pentru aceasta, fiecare om este un mic dumnezeu in noroi... Faptul de a fi după chipul lui Dumnezeu este ceea ce il inalta pe om deasupra tuturor fiintelor si lucrurilor, deasupra tuturor ingerilor si arhanghelilor, il inobileaza si il ridica pana la Dumnezeu insusi. Insa omul a nimicit chipul lui Hristos din sufletul sau prin pacat, l-a intunecat prin patimi, l-a schimonosit prin rele obiceiuri, și astfel a acoperit minunatul chip al lui Hristos cu zgura patimilor și cu puroiul respingator al desfatarilor. Însa Preainduratul Domn Hristos pentru aceasta S-a facut om, ca sa rezideasca chipul sau cel stricat de patimi...Acesta S-a facut om ca sa-i reaminteasca originea sa dumnezeiasca, ca sa curateasca chipul lui de zgura neagra a patimilor si pacatelor si de puroiul dezgustator al desfatarilor.etc...Numai prin Hristos ne putem restabilii iarasi in starea paradisiaca mergand pe drumul de asemanarea cu Dumnezeu. Facere (1-26)..."Nimeni nu s-a născut în Rai şi nici în grădina Edenului (nu există exemplu biblic)." Am zis eu ca s-a nascut??? Dar s-ar fii nascut de nu ar fi fost alungat din Rai din pricina cunostintei pacatului care i-a vatamat adanc firea." În relaţia de căsătorie '' împreunarea '' NU este ca la animale, ci relaţia sexuală consumată între soţ/soţie a fost consfinţită şi binecuvântată de Dumnezeu '' Genesa 1:28; 2:24 ''. Nu relatia sexuala in sine este binecuvantata ci scopul ei....Iar scopul ei este binecuvantat si cinstit de Dumnezeu.(aici apare diferenta intre baptisti si ortodocsi, la ei relatia in sine este binecuvantata, asa ca pot sa se harjoneasca cat vor, caci oricum este binecuvantata).
03.03.2015 16:38
1. Kyrios Faust, ai făcut câteva enunţuri care nu se regăsesc pe paginile Bibliei. Biserica Ortodoxă nu răspândeşte un astfel de mesaj, nici Biserica Baptistă şi nicio altă Biserică NU iţi împărtăşeşte învăţătura. Ţi-am demonstrat biblic că te înşeli, în fine. Iată câteva noţiuni extrase din învăţătura pe care o împărtăşeşti şi o răspândeşti: a. Naşterea de fii se făcea prin cuvânt. b. Naştere în rai. c. În relaţia conjugală; împreunarea este ca la dobitoace. d. Despre Adam şi Eva; au fost creaţi să fie dumnezei. Repet! Chiar şi ortodocşii recunosc că omul a fost creat să crească şi să se înmulţească prin zămislire, act consfinţit de Dumnezeu încă de la început. Iată câteva fragmente din învăţătura ortodoxă: `` Expresia sexuala isi are locul potrivit numai in cadrul legamantului conjugal. Ortodoxia afirma ca singurul loc in care "sexualitatea genitala" poate fi adecvata la un sfarsit bun, potrivit, este contextul unei uniri conjugale binecuvantate, monogame si heterosexuale... mariajul implica angajamentul exclusiv si total a doua persoane, una fata de cealalta... Dumnezeu i-a facut barbat si femeie, cu scopul de a procrea... ceremoniei casatoriei, va produce fructul trupurilor lor, copii frumosi... Dumnezeu a binecuvantat de la inceput barbatul si femeia cu capacitatea si chemarea de "a naste si a se inmulti"( Gen. 1, 28) etc. `` Răspuns la ereziile pe care le îmbrăţişezi şi le răspândeşti: a. Universul a fost făcut prin Cuvântul Lui Dumnezeu '' Psalm 33:6 ''. Adam a fost făcut din ţărâna pământului '' Genesa 2:7 ''. Eva a fost făcută din coasta lui Adam '' Genesa 2:21,22 '', restul suntem NĂSCUŢI! Naşterea de fii şi fiice se înfăptuieşte doar în cadrul legal de căsătorie (soţ/soţie), prin actul de procreare consfinţit şi binecuvântat de Dumnezeu, încă de la început '' Genesa 1:26; 2:24 ''. b. Nimeni nu s-a născut în Rai şi nici în grădina Edenului (nu există exemplu biblic). c. În relaţia de căsătorie '' împreunarea '' NU este ca la animale, ci relaţia sexuală consumată între soţ/soţie a fost consfinţită şi binecuvântată de Dumnezeu '' Genesa 1:28; 2:24 ''. (vezi şi ce spun ortodocşii). d. Dumnezeu a creat OM, nu dumnezei '' Dumnezeu a făcut pe OM după chipul Său - Geneza 1:27; Domnul Dumnezeu a făcut pe OM din ţărâna pământului - Geneza 2:7 ''. Textul biblic spune lămurit '' OM '', nu dumnezei. 2. `` Multumesc de link dar eu nu te-am intrebat aceasta `` Printre altele, mai întrebat despre durere şi pofta. Kyrios Faust, ţi-am tot răspuns la această întrebare, nu îţteleg de ce insisti? Ok, îţi răspund încă o dată: Nu încurca termenii; durere şi poftă, cu actul în sine de procreare, act consfinţit şi binecuvântat de Dumnezeu, încă de la începutul creaţiei, ai înţeles acum?
03.03.2015 14:25
Mulțumim de sfaturi totdeauna actuale și de folos. Domnul să mă ajute să merg cu acești 7 pași !
03.03.2015 08:51
Este ca si cum te-as intreba despre persoana ta cati ani ai, iar tu imi spui greutatea.
02.03.2015 22:44
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Care este diferența între curvie și preacurvie?

08.09.2012 | Familie | Preot Vasile Filat

Întrebare:

Cum citiți versetul din Matei 19: “Eu, însă, vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de  curvie, şi ia pe alta de nevastă preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.”? Mă pune pe gânduri folosirea cuvintelor „curvie” și apoi „preacurvie” în aceeași frază. Se referă, deci, Domnul aici la:

- situația în care soția nu e gasită virgină (deci a curvit)?

- situația în care soția preacurvește (deci relații extraconjugale)?

- ambele?

Pentru că despre bărbatul care își lasă soția fără această pricină se spune clar “preacurvește” și nu “curvește”. Cum e în textul grecesc?

Textul din Matei 19:9 este scris astfel:

λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι ὃς ἂν ἀπολύσῃ τὴν γυναῖκα αὐτοῦ μὴ ἐπὶ πορνείᾳ καὶ γαμήσῃἄλλην μοιχᾶται. 

Am scos în evidență cuvintele care în română sunt traduse cu “curvie” și “preacurvie” și în continuare voi da definiția acestor cuvinte.

Curvie - πορνείᾳ (PORNEIA) - orice fel de relații sexuale nelegitime, desfrâu, prostituție.

Preacurvie - μοιχᾶται (MOIHATAI) - a călca legământul căsătoriei prin relații sexuale cu altă persoană decât soțul sau soția, a nu fi credincioasă soțului, a ademeni și întreține relații sexuale cu soția altuia.

Textul se referă în aceeași măsură și bărbaților și femeilor. Cuvântul „curvie” (PORNEIA) cum am spus, se referă la orice fel de relații sexuale și deci, se referă și la relațiile sexuale înainte de căsătorie care, conform acestui verset, sunt pricină de divorț pentru celălalt partener. De aceea, înainte de a merge în căsătorie, cei ce vor să intre în acest legământ trebuie să-și deschidă inima și să-și mărturisească păcatele unul altuia. Dacă curvia s-a întâmplat înainte de a intra în Noul Legământ,  trebuie să se ierte unul pe altul așa cum i-a iertat Hristos și să se accepte unul pe altul ca și făpturi noi. Dacă, însă, băiatul sau fata nu se văd în stare să-l ierte și să-l accepte pe celălalt cu acest păcat în spate sau are temeri că se poate repeta un astfel de comportament în viitor, sau nu știu ce alte motive, mai bine este să nu meargă într-o astfel de căsătorie. Iar dacă iartă totul și merg în căsătorie, atunci iertat să fie, să nu-și mai amintească unul altuia de păcatele din trecut și să ia aminte bine la Cuvântul lui Dumnezeu, care spune:

Căsătoria să fie ținută în toată cinstea, și patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Să ia aminte bine la aceste cuvinte și toți cei necăsătoriți ca să se păstreze curați și nepătați.

Acest articol a fost tradus în următoarele limbi:
 1. Какая разница межу блудом и прелюбодеянием? (Русский)
Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2548 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:

S-au donat:
  • 3
  • 3
  • 2
  • 3
  • 6
  • Lei
  Mai este nevoie de:
   • 2
   • 1
   • 6
   • 7
   • 6
   • 4
   • Lei
În ce măsură vă zidește sufletește predicarea la biserica locală din care faceți parte?
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
Urmărește-ne pe Facebook
© 2015 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md