Rolul bărbatului într-o societate postmodernistă

Nu știu câți bărbați ai vremurilor noastre își cunosc cu adevărat rolul care le revine în căsătorie. Ori chiar dacă îl cunosc, nu pot să îl aplice pentru a avea o casătorie fericită și plină de împlinire, pentru că postmodernismul în care trăim încearcă să răstoarne valorile fundamentale şi să schimbe felul oamenilor de a percepe lucrurile. Femeile, cu sau fără voia lor, au ajuns să preia rolul bărbaţilor şi aceasta, în cele din urmă, aduce lipsă de armonie în familii şi societate. Pentru că dorim să trăim potrivit cu scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu, pentru că vrem să avem familii puternice şi pentru că vrem să reflectăm caracterul lui Dumnezeu în toate, este important pentru fiecare bărbat să cunoască ce aşteaptă Dumnezeu de la el în căsătorie.

Este necesar ca fiecare femeie să cunoască rolul bărbatului nu ca să-l preia, ci invers, să-l ajute şi încurajeze pe soţ în rolul stabilit de Dumnezeu pentru el. În ultimii ani cu toţii am fost martori cum cele mai multe familii din societatea noastră au început frumos, dar au terminat în divorţ. Trăim vremuri când bărbații, care ar trebui să fie stâlpii societății, își abandonează rolurile care le revin față de societate, față de familie și nu în ultimul rând față de Dumnezeu.

Din păcate, avem tot mai mulți bărbați frustrați, mereu obosiți și lipsiți de orice motivație, confuzi și frânți, nu mai doresc să lupte, ușor cedează în fața greutăților, pasând și renunțând la responsabilitățile care le revin.

Dumnezeu a avut și are un alt plan pentru bărbat încă de la crearea lui. Nu știu câți bărbați cunosc că au fost creați pentru a conduce corabia vieții și a da direcții exacte, fiind exemple în acest sens. Nu este ușor. E foarte greu, dar atunci când un bărbat se lasă condus de Domnul Isus Hristos, poate ușor intra în rolul său pe care l-a primit de la Dumnezeu. Singura carte care poate învăța care este rolul unui bărbat în familie, societate și în relația lui cu Dumnezeu este Sfânta Scriptură. Am fost foarte priveligiat să studiez cursul biblic inductiv ,,Căsătorie fără regrete”, din care am învățat ce rol am eu ca și bărbat în viitoarea mea familie dacă doresc ca să am o căsătorie fericită și împlinită. Nimeni nu spune că va fi lipsită de greutăți și încercări, dar atunci când îți asumi rolul tău de cap al familiei, de stâlp al societății și Îl faci pe Domnul Isus conductătorul tău, poți să îți isprăvești bine chemarea de bărbat.

Și pentru că doresc ca în țara mea să existe adevărați bărbați care știu să își iubească țara, soțiile cu multă jertfire de sine și care știu să se poarte cu înțelepciune în orice situație, vă învit la un eveniment unic. Aici vom studia cum un bărbat poate reprezenta chipul și slava lui Dumnezeu pe pământ în trăirea lui zilnică, cum un bărbat va da direcții și va acoperi cu multă dragoste orice greșeală, atât în familie, cât și în societate. Și doar atunci când fiecare dintre noi, bărbații, vom urma aceste învățături biblice, vom fi acel umăr pe care se va putea sprijini societatea noastră, de aceea, începând cu data de 27 iulie până în 1 august la tabăra de odihnă  „Miorița” din satul Ivancea, raionul Orhei, vom studia cinci subiecte vitale pentru orice familie. Rolul femeii, rolul bărbatului, comunicarea, dragostea și relația fizică vor fi subiectele pe care le vom studia. Toate aceste lecții vor fi conduse de cuplul Mia și Costel Oglice, care sunt și directorii misiunii „Precept Ministries Internațional”. Nu ratați șansa de a avea familii fericite.