Categorii
Calendarul postărilor
septembrie 2014
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Comentarii recente
Alecu, mai doreşti să continui acest dialog ori ba? Nu e necesar să apelezi la fel şi fel de tertipuri pentru a opri acest dialog. Spune civilizat (eu mă opresc aici) şi gata. Ce să zic, ultimul tău comentariu e plin neadevăruri la adresa mea, credeam că eşti un om cinstit. Unde am scris eu că Dumnezeu cere astăzi sacrificare fizică? Nu mai conteneşti cu insinuările... Alecu, înţelegi atunci când se discută un caz ipotetic şi când se discută un caz real? Întrebarea pe care ţi-am adresat-o era o întrebare ipotetică nicidecum nu am afirmat că Dumnezeu ne cere astăzi sacrifici fizice, te citez '' Dar de fapt, pentru timpurile noastre Dumnezeu cere o sacrificare spirituală, cînd e cazul și nicidecum sacrificare fizică, după cum crezi tu ''. Bineînţeles, continui cu insinuările afirmând că aş fi scris că Dumnezeu la ispitit pe Avraam sau că tu ai fi scris asta... te citez '' De unde ai luat că Dumnezeu l-a ispitit pe Avraam? Unde am scris eu asta??? Sau te-ai bazat iarăși pe metoda susnumită. '' Alecu, eu am explicat altceva, însă neputinţa te forţează să apelezi la astfel de insinuări... nu e cinstit ce faci. Iată declaraţia mea: `` Dacă decalogul ar fi existat încă de pe vremea lui Avraam, Dumnezeu nu l-ar fi încercat astfel. Este o ispită să faci ceva împotriva Cuvântului ori Iacov ne confirmă că Dumnezeu nu ispiteşte pe nimeni '' vezi Iacov 1:13 ''. `` În fine, nu e de mirare că interpretezi scriptura într-un mod total eronat. Înţeleg acum că lipsa argumentelor te determină să apelezi la insinuări răutăcioase. Vorbeşti de istorie, împăraţi, harem etc. Alecu! Legea era valabilă pentru toţi, de la mic la mare, în plus avem exemple biblice cum Împăraţii aveau copii cu diferite neveste aşadar, tu poţi să crezi ce doreşti, este alegerea ta. Însă eu ţi-am demonstrat cum te-ai sucit în privinţa incestului, doar că în privinţa poligamie (să folosesc un termen biblic) ţi-ai ţepenit grumazul exact ca evreii odinioară.
17.09.2014 17:16
Versetul din Romani pe care l-ai citat este foarte important. Doar ca el se refera nu la Lege ci la "lucrarea Legii" sau "lucrurile Legii" ceea ce este cu totul altceva. Tot legat de legile ce erau in oameni inca de la inceput, tu spui ca ar fi vorba de decalog. Interesant lucru, prima lucrare descrisa dupa caderea in pacat este aducerea unei jertfe Domnului, lucrare ce nu face parte din poruncile decalogului. Cat despre scrierea in inima tu spui "aceste porunci sa fie scrise din nou in inima". Or Ieremia 31:33 se refera clar la o prima scriere nu la o "rescriere". Dumnezeu a poruncit clar poporului Sau sa-si puna pe inima poruncile Sale (Deuteronom 6:6 si altele). Deci, daca Legea (lui Moise) era deja in inimile poporului Sau... ce sa mai scrie conform cu Ieremia 31:33? E clar ca trebuie sa fie vorba in Ieremia 31:33 de o ALTA lege! Si anume legea credintei! Acest lucru e explicat de Pavel (si) in Galateni 3: "Înainte de venirea credinţei, noi eram sub paza Legii, închişi pentru credinţa care trebuia să fie descoperită. Astfel, Legea ne-a fost un îndrumător spre Hristos, ca să fim socotiţi neprihăniţi prin credinţă. După ce a venit credinţa, nu mai suntem sub îndrumătorul acesta. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus." Vezi ce limpede spune apostolul ca nu mai suntem sub legea lui Moise din momentul venirii lui Hristos? Acum intelegi succesiunea evenimentelor?
17.09.2014 17:08
Așa cred și eu că nu e corect ca prin felul acesta de îmormîntare să pedepsești într-un fel și mai mult familia îndurerată care a rămas. Cînd eram mică totdeauna mă gîndeam că de ce pe acesti oameni îi îmormîntează la marginea cimitirului? Mulțumim pentru articol.
17.09.2014 12:17
Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; (Rom.2:14) După cum scrie Apostolul Pavel, neamurile făceau din fire lucrurile Legii. Deci, totuși Legea este înscrisă și în minte. Datorită acestui detector de păcate chiar și ateii au făcut legi care interziceau uciderile, furturile au făcut legi profamilia și multe altele care sunt scrise în Decalog. Însă nu au făcut perfect, deoarece aceste porunci mai trebuie să fie scrise și în inimă, adică să fie păzite din iubire și nu din frică. Poruncile trebuie să fie atît în inimă cît și în minte. În minte ele sunt, deoarece cei care fac răul știu că îl fac. Dar din inimă ele au fost șterse parțial sau complect, depinde de om. Iată de ce trebuia de încheiat un Legămînt Nou, pentru ca aecste porunci să fie scrise din nou în inimă. Însă nimeni nu poate scrie cu puterea lui. Ce putem noi, e să dăm voie Duhului ca să scrie aceste porunci în inimă, și ca noi să le păzim din dragoste
17.09.2014 09:01
Explicatia cu programarea o inteleg. Ce nu inteleg din spusele tale e urmatorul lucru: Daca Dumnezeu a scric poruncile Lui in inima oamenilor inca de la creatie si acestea au ramas acolo si dupa caderea in pacat a primilor doi... cum iti explici ca in Ieremia 31:33, Dumnezeu isi anunta decizia ca IN VIITOR sa scrie poruncile Lui in inimile oamenilor??? A uitat Dumnezeu ca poruncile Lui erau deja acolo? Sau Dumnezeu a vrut sa spuna altceva dar nu a stiut sa se exprime corect??? Sau a vrut sa scrie cu alta culoare? Sau mai adanc? Sau??? Intelegi draga Alecu ca Ieremia 31:33 arata limpede ca pe timpul proorocului poporul lui Dumnezeu NU AVEA SCRISA LEGEA IN INIMA?
16.09.2014 23:04
Probabil nu m-ai înțeles corect. Programa este scrisă în inimă. Dar spre deosebire de computer. Omul are libertatea de a ocoli acestă programă sau de a executa programa. Important e că executarea trebuie să fie din iubire și nu din frică. Poate deaceea și nu mai înțeles ce am scris. Sper că acuma mi-ai înțeles ideia. Poruncile sunt scrise în inimă dar omul are libertatea de a ocoli aceste porunci, care duce la moarte, sau libertatea de a le iubi și a le păzi, care duce la păstrarea vieții. Așa, într-un mod, poate, nu chiar reușit, dar nuștiu cum altfel să-ți explic ca să prinzi ideia.
16.09.2014 17:01
Foarte bine, Alecu! Ai intuit ca orice ai raspunde la intrebarea mea ajungi la o contradictie cu ideile tale asa ca nu ai raspuns :-) Deci suntem de acord ca decalogul nu a fost scris in inimi de la inceput, da?
16.09.2014 16:19
Omul nu este un robot sau un computer care îndeplinește toate comenzile programei strict. Omul e o creatură mult mai complexă care iubește și are libertatea de a alege. Adam a avut libertatea de a asculta sau a nu asculta. Și s-a folosit de acestă libertate nu în direcția corectă. În loc ca acestă libertate să-l facă să aleagă să iubească pe Dumnezeu, a ales sa iubeasca mai mult pe Eva decît pe Dumnezeu, care a creat-o pe Eva. Dar cînd a căzut în păcat Lucifer, cum de s-a întâmplat, deoarece nu avea nici un păcat? Cred că tot așa. A avut dreptul de a alege. Trebuia să aleagă să iubească pe Dumnezeu, și nu conform programei scrise în inimă. Și a ales nu ce e mai bun... A ales să se mîndrească, să invidieze pe Dumnzeu. La ce a adus asta?. Noi vedem acuma...
16.09.2014 16:05
Întreabă preotul
Mărturisirea păcatelor

Grupul „Rugul Aprins” – fraţii de la Toflea

05.04.2009 | Doctrină | Preot Vasile Filat

Urmărește-ne pe rețele sociale:
Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația "Învățătură din Cuvânt - Precept Ministries" din Moldova. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am fondat Clubul de Taekwon-Do "Stolas Leukas"Școala de Limbă Engleză "English for a New Life"Școala de Computere "Scriptehinfo"Școala Internațională de Antrenori Sportivi și Școala Internațională Media. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la 2509 de întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.
Adaugă un comentariu:
Data: 11-12 octombrie - weekend
Заполните обязательные поля
Nume Prenume:
Telefon:
E-mail:
Mesajul a fost trimis
 • ian
 • feb
 • mar
 • apr
 • mai
 • iun
 • iul
 • aug
 • sep
 • oct
 • noi
 • dec
Urmărește-ne pe Facebook
© 2014 Moldova Creștină. Toate drepturile sunt rezervate. Creat de web-studio.md